За Църквата, вярата и третия пол...

За Църквата, вярата и третия пол...
26-12-2014г.
69
Албена Вулева

По повод на това, че вчера чествахме раждането на Исус, сина Божий, проведох разговор на тема „вяра” с едно на пръв поглед странно същество. Всъщност, защо пък да е странно? В 21 век, а и занапред все повече трябва да свикваме с тях - съществата от третия пол. Тези, които носят души-затворници в непонятни за тях, нежелани тела.

Дали вярвам в Бог ме попита един млад мъж, който обитава женско тяло и се чуди как с методите на съвременната медицина да го доближи максимално до светоусещането си за полова принадлежност.

Аз, като цяло, съм против вярата. Какво значи - да вярваш?! Да вярваш, значи да отречеш собствените си способности за анализ и оценка. Да вярваш, значи да се откажеш от логиката и значението на фактите. Не е правилно, обясних аз на човека от трети пол, да казваш „вярвам” в Бог...или в извънземните. Можеш да приемеш за логично или възможно съществуването им или да бъдеш на противоположното мнение. Да вярваш, значи да си сляп. Вярата е слепота!

Но, да приемем и счетем наличието на Господ Бог, под формата на бебето Исус, светата троица или, както там ви е угодно за достоверен факт... Какво казва тази висша сила, условно наречена Бог, за тези създания, които все по-често, като сенки ще забелязваме покрай нас - този прословут трети пол? Искате или не искате, но Планетата Земя започва да се населява все повече с хора, чийто пол е, да кажем дискутируем. За бума в полето на хомосексуализма пък, вече въобще не говоря. С хомосексуалистите навикнахме, преминахме през трите фази....как беше - отрицание, гняв, примирение... Тях ги приехме, най-малкото поради тяхната многобройност - ни да се правиш, че не ги забелязваш, ни да ги мразиш. Не можеш да мразиш половината свят.

Има обаче, скрити, живеещи като в паралелна реалност с нас хора (и оказва се, съвсем не малко), които са заключени съзнания в чужди тела. На пръв поглед, обикновени мъже и жени, а чисто физически точно обратното.

Вчера, когато чествахме раждането на Исус, сина Божий, говорих с такъв човек. Мъж, който е затворник в женско тяло. Носи женско име и мъжка психика, ако искате да сме по-така в духа на духовното - носи мъжка душа. Та въпросът ми е, в светлината на вярата в Бога - какво казва Бог по този въпрос? Е ли, или не е това божие създание? Какво пише в Библията по този казус?

Знаем например, че не бива да пожелаваме жената на ближния, че Ева е съгрешиила с ябълката ли беше, със змията ли беше, за реброто на Адам...ама нищо не се казва за тези същества, които започнаха да стават все повече. Някакси Бог не ги е предвидил, пък те взеха, че се пръкнаха. И не знаят сега какво да правят със себе си. И ние не знаем какво да ги правим!

Религията дава отговор на всичко. Библията дава отговор на всичките ви въпроси...ще ви каже всеки заслепен вярващ. Ето, искам отговор на този въпрос! Как Бог, Исус и така нататък, ще извадят една душа, която е поставена в погрешното тяло и ще я поставят в правилното? Или как Бог повелява това съзнание, погрешно разположено в своята тленна обвивка, „за Бога” да борави с нея?!

Най-елементарно ще запитам - как това божие чадо да прави секс? Не технически (с това да кажем някакси ще се справи), а така, че да не изглежда това тотална поквара пред очите на Господа... Църквата сигурно ще заклейми такъв индивид, воедно със сексуалните му неудобства. А, Исус изобщо няма да упомене греховния образ, по който хората от третия пол постигат сексуално удовлетворение, сред човешките грехове, заради които е умрял в мъки на кръста...

А, на мен някак много по-близо до реалността ми се виждат кръстът и мъките на тези хора, хора реални, разминаващи се с нас в ежедневието. Те живеят своя двойнствен живот, скрити, свити, уплашени. Неразбрани или по-скоро опасяващи се от неразбиране. И за това лъжат - света и себе си. Лъжат кои са, какво са. Носят дрехи, които не са за телата им. Носят тела, които не са за душите им. Носят имена, които не са за пола им... Правят секс, който не им носи удовлетворение...Така де, „сексът е в главата”- убеждава ме мъжът в женско тяло. Аз пък опонирам, че сексът си е само в тялото. ОК, и в двата варианта, когато тялото е от един пол, а в главата се върти секс, за който се изисква тяло от друг пол - нищо не става...

Ще кажете - проблемът е маловажен, тях ли да ги мислим, я колко по-големи проблеми си имаме... Абе, така е, но...в тия светли празници нека не забравяме - и те душа носят. Нищо, че е душа-пленница на погрешната земна обвивка. Знаете ли какво си мечтаят да им донесе Дядо Коледа такива хора, от третия пол? Операция за смяна на пола. Само, че колкото и да се молят пред олтара - няма да стане. Това е възможно само чрез научните достижения на съвременната медицина. А, дали бебето Исус ще одобри този акт на вмешателство в резултата от неговото творение?! Изобщо твърди ли Господ Бог, че това е негово творение или се отрича тотално от авторство?! Църквата, като „земен представител” на „Господ Бог” - едва ли ще погледне с добро око.

За този бъг в системата ни Бог, ни Църква искат да поемат отговорност, предпочитат да заклеймят и отрекат. Ама, не става. Ей ги на - раждат се все повече. Проблемите им ще решаваме с наземни средства - законодателно и медицински.

А, Господ Бог... той нека да реши - или да приема обърканите/сбърканите чеда в обятията си и да им предлага изход и успокоение (ама не упокой), или ще им предложа аз по-практичното решение - да се уповават на Господ, ама друг път! Това последното май важи за всички нас. Честита Коледа!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.