Медийните проститутки

Медийните проститутки
01-12-2014г.
169
Емил Конрад

Добре дошли в държавата на проститутките. Как се чувствате? Добре ви е? Ок.

Държавата, в която да си медийна проститутка е престижно. Където е професия да ходиш от предаване в предаване, за да не би случайно да те забравят. Да спреш да бъдеш известен. Дано не ти се случи, че после ще трябва да разчиташ на умствения си потенциал. А него всички знаем, че го няма. Ти си на повикване. Теб те търсят, за да си сглобят предаването. Ти си винаги на линия. Искаш да те дават по телевизора. Пошъл си.

Пошлостта на българския „шоу бизнес“ е това, което ни забавлява!? Едни и същи хора по телевизията. Едни и същи празни предавания. Празни физиономии. Така възпитаваме себе си и децата си. Телевизията ни се е превърнала в боклук, чрез старанието на нашите шоумени и шоугърли. Тя сега е място, където на нереализирани моделки им се дават предавания, а за простотия се пръскат луди пари. Леят се думи, без да се влагат чувства и мисъл. А, когато едно нещо не се употребява правилно – губи своята стойност.

Да, само защото, мацката се е събудила до богатия чичко и му е поискала да бъде в новото риалити или сериалче – ние ще я гледаме. Ще ни гледа и тя от цветната кутия, без да има какво да ни даде. Ще се съблече, защото иначе ще спрем да я гледаме. Ще бъде провокативна. Ще гледа мръсно. Ще се продава. Ние ще я мразим, както и следващата, и по-следващата, и тази след нея.

Ама тя с какво е виновна?! Защото е направила няколко свирки, ама на точното място?! Те там всички правят свирки, но някои уцелват правилния член. И така започват да членуват в клуба на употребените, необходими за съществуването на тази помия наречена медия. Поддържайки се взаимно.

Това са те. „Звездите“ на майка България. Пеят, танцуват, смеят се, но са празни. Единственото пълно нещо у тях са джобовете им. Ненаяли се, ненаиграли се. Викат. Крещят. Гледайте ни. Вижте ни. Тук сме. Гласувайте за нас. ПРАТЕТЕ този СМС. ДАДОХТЕ ЛИ НИ ЛЕВЧЕ, БЕ??? Много ни е важно вашето мнение. Кажете дали ви харесва!? И да не ви харесва това ще гледате. Ние вече подписахме тримесечен договор и продадохме душите си за луканков салам с продуктово позициониране в праймтайма. А на вас ви даваме „шоу“. Ние сме най-гледаните. Нас ни гледа цяла България. Всички. Рейтингът ни е най-висок. Мозъците ни...мозъците ни са вписани там някъде в тримесечния договор. Има клауза да не ги използваме до второ нареждане, че иначе ще спре зомбирането на масите. А има толкова малки деца, които все още не са видели, че е хубаво да показваме пияни хора, без морал, голи, мръсни, глупави, чиято цел е да вземат заветните 1000 лв. и са готови на всичко за това.

На малкия екран виждаш още по-малки хора. Всички толкова нахално и безочливо те гледат с нечистите си очи, изричайки мръсните си думи, зад които стоят пачки пари.

Тези хора са си създали собствена среда. Те сами са си звезди.

На тях не сте им нужни вие. Вие за тях сте само рейтинг. Вие за тях сте само 50% нереален вот. Това са нашите „звезди“.

Това ли са нашите „звезди“?

АВТОР: ЕМИЛ КОНРАД

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.