Обърнат шовинизъм

Обърнат шовинизъм
16-11-2014г.
183
Радост Петрова

Българските мъже са непоправими шовинисти. И то не в смисъла на националисти, а в сексисткия аспект на думата.

Като „шовинизъм” се определя омаловажаващото отношение на мъжете към жените и то се нарича „мъжки шовинизъм” от феминистките. Анти-женски сексизъм.

Според една голяма част от мъжете - нас, жените, хем трябва да ни има (щото без нас не може), хем да нямаме чак толкова гласност, по който и да е въпрос. Все ние сме виновни.

Явлението на неженените 30+ момчета те самите обясняват с това, че, разбирате ли, нямало... „свестни жени”. Били сме златотърсачки. Били сме лешникотрошачки. Били сме курви. Били сме глупави. Били сме... какви ли не, само не и „свестни”.

И сега – лет ми експлейн. Индивидите от женски род хич не са глупави. Още пещерните жени са търсили най-силния представител на другия пол. Женските от всеки вид функционират на тоя принцип. Подсъзнателно или не, ние преследваме Алфа мъжкия. Оня, който най-добре осигурява храна и защита. С такъв сме най-склонни да имаме деца, откакто свят светува.

И в 21 век положението не е мръднало. С тази разлика, че прехраната и подслонът вече не са въпрос на лов и бой с други мъжки. Всичко това вече се измерва в пари. Не сме златотърсачки. Ние сме природно интелигенти същества, които пазят гените си и яйцеклетките си и бихме ги поверили единствено там, където те ще бъдат на най-сигурно място. Тогава, когато се почувстваме защитени. Това, скъпи мъже, си е чист инстинкт, а не – сребролюбие.

Ами така де – седи си Той, безперспективният, без амбиции, съответно и без пари... и се чуди защо не му кълве на въдицата и защо по Другия - паралията, кацат като мухи на мед . Накрая, разбира се, ние сме виновни. И тръгват едни легенди...колко долни сме били, затова, че искаме бъдеще за себе си и за децата си?!!

Така се стигна до еманципациятаи крайния феминизъм. Хукнахме да убеждаваме света, че можем и сами. Че да си Алфа, да водиш войни - никога не е било само мъжко занимание. Че и ние можем да изкарваме пари. И го доказахме.

Само дето... от цялата засилка забравихме, че сме жени.

Измислиха ни инвитро, измислиха ни сума ти глупости. За какво? За да бъдем мъже в мъжки свят? Еманципацията не означава да ни пораснат топки или да се самоопрашваме, а да разберат притежателите на пениси, че сме с едни гърди напред. Да си извоюваме респект.

Скъпи мъже, и сред жените има братя, и сред мъжете – путки. Обърнатият шовинизъм в отговор на вашия няма да ни доведе до нищо добро.

Иска ми се да разберете, че няма мъжки и женски интелект. Да започнете да уважавате нежната част от човечеството. Един без друг не можем.

Жената е жена, на колкото и силна да иска да се прави.

Ако наистина живеехме в мъжки свят, Тя щеше да има свободата да бъде Жена. Вие бъдете мъже и ще видите, че ние пък можем да бъдем и „свестни”.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.