Физикът-любимец: използваме САМО 1% от мозъка си, средното ни образование е трагично!

Физикът-любимец: използваме САМО 1% от мозъка си, средното ни образование е трагично!
10-11-2014г.
25
Лентата

Съвременният човек е безнадеждно оглупял в сравнение с предшествениците си преди 3000 години заради благата на цивилизацията – това каза пред Дарик радио физикът от Казанлък Теодосий Теодосиев.

Преподавателят наскоро стана супер известен покрай ТВ репортаж, в който се разказва за труда на Теодосиев, за това как обучава възпитаници на Харвард и Пристън в....полу-порутена сграда и, въпреки това хора от цяла България водят децата си именно при него.

Теодосиев е категоричен, че в българското училище и в момента има свръх-постижения – олимпийци по математика, физика, информатика, но предупреждава, че МАСАТА е катастрофално зле.

Според учителя, ако у нас дойдат сериозни изпитващи....90 % от децата няма да получат диплома за средно образование.

„Това е нещо ужасно. Ние сме в състояние на катастрофа, на колапс на българското училище. И това не е започнало от сега, а от много-много десетилетия е започнала тази болест.” - казва Теодосиев и обяснява:

„Българската диплома абсолютно нищо не означава - човек може да не знае нищо или да бъде супер гениален, дипломата е една и съща. Оценката в българското училище засега нищо не означава. Моята мечта е да стане както беше в Германия преди години - накрая на всеки месец идва външен изпитващ, който да изпита учениците по всичко. Той не знае кое е детето на кмета, на попа, на партийния секретар или на директора на училището. И всеки ученик работи, защото знае, че външен човек ще го изпитва. Запазил съм стар брой на „Зюддойче цайтунг”, където чрез вестника някаква голяма фирма търси пълен отличник да му даде стипендия. А ние раздаваме златните медали на килограм. Както казваше един бивш наш колега, инспектор по математика - „има шестица, шестичка и шестиченце”. Твърде много станаха „шестиченцата” в България. За съжаление и в университета.”

Как ще преодолеем катастрофата, наречена българско образование, обаче? – ето това се пита в задачата.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.