И това ли не е циганска престъпност? Преценете сами!

И това ли не е циганска престъпност? Преценете сами!
08-11-2014г.
34
Лентата

„Циганин-рецидивист се нахвърли срещу болна от Алцхаймер жена в село Русокастро, община Камено и се опита да я изнасили. Янка Павлова лежи безпомощно в дома си, за нея се грижи болногледачка, която по време на нападението е била на втория етаж на къщата. Криминално-проявеният мъж нахлул в стаята като разбил прозореца. Той поискал от болната жена пари, след което се опитал да я насили сексуално.” – това съощбиха от в-к Марица.

Жертвата Янка Павлова едва говори, но е успяла да каже, че престъпникът заслужава наказание.

Въпросният урод - без извинение, е осъждан за битови кражби и вече е задържан от полицията.

Лошото е, че сега няма КОЙ да каже на Янка, че уродът няма да получи адекватно наказание. Или ще получи НИКАКВО наказание. Лицемерите от псевдо-защитните организации за правата на човека ще скочат, че не бива да наричаме това ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ и, че престъпниците нямат етнос.

Кажете го това на леля Янка тогава.

Кажете го на всички, които треперят и се заключват нощем по селата, а сутрин се будят с мисълта – и тоя път оцелях.

На нас не ни го казвайте.

Ние всеки ден ви съобщаваме за малтретирани възрастни хора по малките населени места. Най-често от шайка цигани. Които помежду си се защитават като един. И говорят „за българите”, като за някакви други...

А вие, пробвайте да ги приобщавате и да не ви пука, че техните престъпления остават ненаказани.

И обвинявайте хората, които реагират на такива новини - в ксенофобия, в етническа омраза.

Така е. Днес не признавате за проблема – циганска престъпност, утре няма да има нужда да го признавате, защото няма да има друга.

p.s. Пишем това не от омраза към циганите, а от отчаяние. И, ако искате да ни разберете....вижте леля Янка, как е, как живее тия дни...

 

снимка: Марица

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.