И Коклин си отиде...

И Коклин си отиде...
05-11-2014г.
90
Лентата

Едното поколение си отива...

Другото го изпраща през сълзи.

С трудния въпрос – а има ли кой да ги наследи, тях, ГОЛЕМИТЕ?...

Днес – 5 ноември 2014, в църквата "Св. Вмчк. Георги Победоносец" в София колеги и близки изпратиха майстора на грима – Димитър Коклин.

Ето какви бяха думите на няколко от хората, които го обичаха:

Руслан Мъйнов:

„Невероятен професионалист. Един от най-големите майстори на грима в България – и сценичния грим, и кино, защото има разлика между едното и другото. Той беше изключителен човек, мащабен, широк, голям човек в истинския смисъл на думата. Имаше невероятно чувство за хумор и много топлина в себе си – за всеки, с когото работи и, с когото общува. Благодарен съм на съдбата, че имах възможността да се докосна до един такъв човек.”

Мариан Бачев:

"Митко беше перфектен, мен ми е малко трудно да говоря за него в минало време, изумителен човек, изумителен приятел и професионалист, колко кинаджии и хора от театъра виждам тук...Ще го запомня усмихнат, с чувство за хумор, прекрасен. А присъствието му в „Шоуто на Слави” вече липсва"...

Евгени Димитров- Маестрото:

„Просто той беше един от нас....една много важна част от нас и знам, че въпреки всичко, кооето преживяваме сега всички, той ще остане в нашите сърца такъв, какъвто го познаваме, такъв, какъвто беше. С изключително чувство за хумор, изключителен артистизъм, изключително чувство за справедливост, той живееше по негови си правила, по негов си начин, и много ще липсва на всички....беше много съществена част от нас. Той беше един от последните хора, вдадени в тази професия, много малко хора вече имат неговите умения, знания... Отвори една голяма празнина.”

Ненчо Илчев:

„Много го обичах, знам, че и той много ме обича... Мъката му беше, че никой от по-младите не искаше да се занимава с трудността на професията. По-младите винаги тръгваха да учат по-лесното в тази професия, гримьорството е супер сложно нещо, изключителен майстор, както казват – художник. Имам все хубави спомени с него, много сме се смяли, в театъра винаги висях при него в гримьорната, като млад исках да ставам гримьор и преди представление с часове сме стояли, говорили, той ми е показвал маски, разказвал ми е, просто...страхотен човек!”

[gallery]

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.