Как да не ти личи, ако си прост

Как да не ти личи, ако си прост
23-09-2014г.
57
Радост Петрова

Трудно им е на господата кандидати, знам. Съчувствам им. Техните изяви силно ме отдалечават от най-доброто ми намерение като десен избирател, а именно - да гласувам (дори да не знам за кого). Затова реших да им напиша кратък наръчник, който силно се надявам да прочетат. Пък и да попият дори мъничко от него, та да не ни тормозят мозъчните клетки чак толкова, когато са в телевизора.

Ако трябва да говориш за енергетика

Недей. Понятие си нямаш. Единственото, което ще предизвикаш у хората, говорейки за тока (ти си мислиш, че това е цялата енергетика), ще бъде желанието да те сложат на електрически стол, по средата на хола си и да те пържат там дълго, независимо от цената. Така че – трай си.

Ако те питат за съдебната система

Те и без да са те питали, ти ще си кажеш, че си против двойните стандарти, имунитетите и привилегиите. И как иначе? Та ти си честен човек, бил си само в четири парламента досега и не си крал (колкото и да ти се е искало), а това си е за медал.

Моят съвет е - трай си. Дава ти се да излъжеш, ама малко, ако чак дотам не можеш да се стърпиш. Спомени, дори в разбъркан ред и без смисъл между тях, думичките: „сигурност”, „стабилност” и „гаранция за успех”, колкото да не ти се карат после съпартийците. През останалото време си трай. Няма причина да се усмихваш, така че недей. Стой си и си трай.

Ако стане дума за здравеопазването

Не ти се дава да казваш, че ще има безплатни лекарства за ¾ от населението. Не ти се дава да казваш, че ще увеличиш заплатите на лекарите, сестрите и т.н. Забранява ти се, защото:  първо - не знаеш как и второ - дори да ти падне малко власт, няма да я употребиш за целта. Препоръчвам да се опиташ да гледаш умно и разбиращо (с много предварителни тренировки), да кимаш с глава. Така може да ти се размине съвсем успешно и народът да не види колко си прост.

Ако си кандидат от Реформиращите се блокове и общежития

Това достатъчно разстройва хората само по себе си, но все пак и твои грешни думи или действия биха влошили вече трагичното положение. С всякакви средства трябва да се опиташ да убедиш хората, че РБ не е новото ДПС. Предлагам: стойка на глава, жонглиране, забиване на ножове и тем подобни - за всеки път, когато те питат какво правят Касим Дал и половината ДПС във ваш’те листи. Разсейвай ги с фокуси примерно и няма да надушат, че си прост. Обещавам.

Ако пък си Рад. Кън. и те дават по телевизора, по-добре докажи на хората, че не правиш секс с животни като пуснеш home-made порно клип на себе си с жена. А като цяло и за теб е добре просто да си траеш.

Ако си от турските неоконкистадори

Ако си техният председател, най-вероятно усещаш смях постоянно около себе си (или поне аз на това се надявам). Възможно е също така отново да искаш, да изнасилваш българския език пред милионите българи. Затова направо ти казвам – лична услуга ще ми направиш, мълчейки. Не подреждай думи на моя език в изречение никога!

Ако си главатарят на борците за безцензурност в България

В тоя случай ще кажа, че може да се усмихваш. Понеже не си толкова грозен, колкото останалите. Но е повече от препоръчително думички да не излизат и от твоята уста. Мълчание и добра стойка за всеки, който се грижи за цензурата в България.

Ако си някакъв вид социалист, комунист (или друг ляв парцал със светло минало и тъмно бъдеще)

Тогава силно препоръчвам предизборна криеница. Нека никой не знае къде си. Не се показвай по телевизора. Не давай интервюта и отказвай всяка публична изява. Не че...ако те няма съвсем, на мен ще ми е по-добре. Не го казвам затова, честно. Убедена съм, че така ще ти се вдигне рейтингът. Пък и никой определено няма да разбере точно колко прост си. Скрий се некъде. Това е.

Ако си ГЕРБер, маргаритка и по-точно Цв.Цв.етенце

Те хората съвсем наскоро видяха като се поля с ония води, че си прост. Няма връщане назад. Сега вече и да си траеш, и да не си траеш... кел файда.

Ако си бил агент на ДС

Кажи, че си подслушвал само съседите си по онова време. И то не ‘щото си си предателче-шпионче по душа (как изобщо сме могли да си го помислим!?), а защото примерно много си искал Лада. Така пък съвсем ще скриеш, че си прост. Населението ще реши, че си направо бавноразвиващ се.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.