Петя сменя БСП с Бареков?

Петя сменя БСП с Бареков?
19-09-2014г.
24
Адриана Аврамова

Петя, тази година няма да пееш за БСП, а за ББЦ, защо ?

Аз не съм абонирана да пея само за една партия. През годините съм пяла и за Костов, и за НДСВ и тн. Относно България Без Цензура имам няколко присъствия в техни митинги, но това не са самостоятелни концерти, а участия с по няколко песни. Искам да подчертая, че симпатизирам на ББЦ и Николай Бареков, защото аз искам на политическата сцена да излязат нови, неопетнени лидери  и всяко ново нещо е надежда, затова реших да ги подкрепя и да бъда при тях.

Но хората те свързват с БСП, може би, защото дълги години си пяла за тях?

Аз искам да кажа, че държа много на личностите в страната. Не обръщам гръб на БСП , но смятам, че е добре на този етап да има нови партии в парламента и да се даде шанс за изява и за разместване на пластовете в името на едно по-добро бъдеще. Нека да се обединят стойностните лидери от всички партии и да заработят за нашата бедна държава.

А получи  ли покана от БСП да пееш за тях?

Предложения винаги е имало, защото  си върша прекрасно  работата, но аз давам симпатиите си на ББЦ. Аз работя за една партия, не прескачам в други дворове. Аз съм за личностите. От всички партии трябва да се събере най-доброто. Аз не съм като някой мои колеги, които ходят от партия в партия...

Вярваш ли в целите и идеите на партията на Бареков?

ББЦ е партията на младите хора и експерти. Николай е прекрасен, много напорист, с воля за постигане на добри цели...Всички от ББЦ работят за едно по-добро бъдеще в България и затова им симпатизирам. Аз работя само за една партия и в случая, това е ББЦ и прекрасният Николай Бареков. Смятам, че те проявяват една голяма смелост  да се изправят срещу статуквото и вярвам в доброто ново начало. Но да е ясно - аз имам няколко участия в тяхната кампания и това е въпрос на симпатия, дори не очаквам невероятни възнаграждения.

Разочарована ли си от смяната на лидерите в БСП ?

Не. Не бих искала да коментирам тези неща. Те си знаят как да сменят лидерите си. Смятам, че са достатъчно интелегинтни, та, ако направят грешка, ще я поправят. Но аз имам право да изкажа симпатиите си към нещо ново.

Да не би ББЦ да са ти дали по-голям хонорар, за да пееш за тях... Някой го тълкуват сякаш си се продала?

Глупости.  А и не съм се продала, защото не съм за продан. Отричам го, може и да ги попитате, няма нищо общо с парите.  Тук става въпрос за симпатия. Не всичко е пари на този свят.

Лично Бареков ли те покани ?

Да. Той харесва легендарните изпълнители на България. А и може би, защото той е с фаталното число на изборите, а аз съм фаталната жена ... (смее се ). Може да има някакъв символ. Но той ме покани - харесва ме като изпълнител, като човек ...

И един чисто музикален въпрос - вчера беше отличена с голяма награда, кажи ни повече за това отличие?

Безкрайно съм щастлива, че вчера в Зала 1 на НДК получих награда за цялостен принос в българската поп и рок музика и бях аплодирана от хиляди фенове. Сълзите ми на радост още не са пресъхнали.Това е нещо много стойностно в моя живот и е едно голямо признание за всичките ми години на голямата сцена. Иначе работя, искам след изборите да направя и концерт, по-точно едно турне из големите градове... Може би на пролет, за да се успокоят нещата, ще излезе и „best” албум. Искам да го направя, защото публиката го заслужава и ме обича вече толкова много години.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.