БСП или отбор „ЯГОДКА“

БСП или отбор „ЯГОДКА“
30-05-2014г.
26
Симона Милкова

Живко Димитров от Смолян е момчето, което носи Бузлуджа на гърдите си.

24-годишният социалист е симпатизант на БСП от 14-годишен. От любов към партията червеният младеж си татуира най-големия идеологически монумент у нас. Съкровената картина на соцпаметника е отпечатана точно над сърцето му, където и до днес седи страстта му към червената партия.

Живко казва, че да си социалист все още е секси, затова и често ходи гол, веейки мастилената си гордост.

Потърсихме го, за да видим как са му се отразили резултатите от изборите и плаче ли с червени сълзи за погрома на БСП. Оказа се, че Живко е на летището и след няколко часа ще отпътува за Англия, където ще бере ягоди. Ето как социалистите се превръщат във фермери… Сега, освен сърцето си, Живко ще пълни и ръцете си с червения цвят. От летището в Пловдив за www.lentata.com говори поредният емигрант, решил да сбъдва мечтите си някъде там, берейки плодовете на своя труд.

Как се отразиха резултатите от изборите на младия социалист?

Не съм се трогнал, не съм очаквал повече, в интерес на истината не мислех, че ГЕРБ ще има повече гласоподаватели. Честно да ти кажа, не знам за какво се борят политиците, само едни празни обещания и после нищо, ето затова съм на летището и то не в сектор пристигащи.

На теб БСП какво ти обеща, а не го изпълни?

Аз много уважавам хората от БСП. БСП ме изгради като човек. Но, всъщност, аз не искам нищо от тях, има един кръг, който си издига хората, а другите, извън този кръг, работят за 350 лв. работна заплата и не могат дори квартирата да си платят. Какво може да ми обещае БСП? Аз не съм в партията, за да ми дава нещо. Младите в редиците имат много потенциал, в нашата партия има много хора с добро образование и големи мечти. От 14-годишен съм в тази партия, дал съм достатъчно и ще продължавам, но засега реших да замина да си сбъдна мечтите. Не мога да живея с 350 лева, затова реших да се махна, за да мога да помагам на родителите си. България просто не знам накъде е тръгнала. Радвахме се, че сме в ЕС, а всички се изселихме. Имам над 50 приятели, които са по чужбина, оставили са си майките, децата им растат без тях. А тук имаме много ресурси, защо не се задействат някакви проекти… Затова багажа, едни гащи и две чорапчета и това е. Това може ли да бъде Парламент: само определения като "капути", "плешив", "нисък", "мутри"? Тези хора, могат ли да ме управляват? Много съм разочарован от цялата ситуация. Отчаял съм се, защото виждам, приятелите ми, които се качват с мен на самолета и не искат да се връщат, и плачат за родителите си. Мен не могат да ме управляват такива хора като тези в Народното събрание.

Трябва да признаеш, че БСП се представи доста зле на изборите, ДПС имаше почти еднакви резултати с БСП?

Да, защото хората се продадоха за 100 лева.

Ти казваш, че не са се провалили, но си на летището обаче…

Да и това не е заради БСП. Моят ход е резултат от всичко дотук… Искам да видя света, явно искам нещо, което тук го няма.

Ще се върнеш ли?

Да, все някога всеки се връща, колкото и да не искаш, все нещо ще се случи, за да се върнеш. По принцип не искам да се връщам, искам да изтегля цялото си семейство в Англия, но носталгията ще си каже думата.

Къде отиваш и какво ще правиш?

Отивам в Норфолк, ще работя във ферма за ягоди, дори не знам за какви пари… Но сто процента ще са повече от тук.

За довиждане какво ще кажеш на България?

Не искам да виждам хората на летището как заминават, но просто искам да сбъдна мечтите си, а тук няма да мога.

С Бузлуджа на гърдите ти какво става?

Искам да я закрия тази татуировка, защото Бузлуджа се разпада и никой не прави нищо за нея.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.