Търсачката на един народ

Търсачката на един народ
23-05-2014г.
46
Мария Маркова-Марчела

Като напишеш в Гугъл „За кого да гласувам“ излизат 335 000 резултата, като напишеш „увеличаване на пениса“ излизат 727 000 резултата, на думата „силикон“ излизат 1 950 000 резултата, а на „кур“ 3 600 000 такива, като първият от тях е „Кура МУ е виновен за състоянието МИ“ – този универсален отговор, който ние в България винаги успяваме да отнесем до всеки един проблем, който ни е сполетял.

На „Жена ми е свиня“ излизат около 20 700 000 резултата. „Мъжът ми е свиня“ пък дава едва 118 000. Това дори не знам как да го коментирам!

Като напишеш ЦСКА излизат 11 400 000 неща, а срещу „Левски“ – 5 380 000. Няма и три изречения и решихме ебати спора с тая статистика.

Всъщност, к‘во беше статистика?! Според фолклора статистика е – когато имаш три слона и седем мишки, да твърдиш, че средното тегло на животните е 300 килограма.

Според Гугъл статистиката е анализ и интерпретация на емпирични данни, с използване на теорията на вероятностите. Теорията на вероятностите, пък, е приложна математическа дисциплина, която изучава оценката за възможността да се случи дадено събитие.

Социологическите ни агенции си приличат много с Гугъл. За тях статистиката е, докато се правят, че отгатват какво евентуално търсите и искате в действителност, да изкарат и те някой лев.

Според статистиката и позоваванията в Гугъл, изборите на 25-ти би трябвало да имат следните резултати: ГЕРБ имат 8 000 000 споменавания (не се казва колко са майка); Атака – 7 730 000, и тях ги споменават често на майка – на клета майка България; ДПС – 6 280 000, без да включваме турския Гугъл; БСП – 2 390 000 споменавания – резултат, който не трябва да ни учудва – хората, които твърдят, че сърцето е отляво. Сърцето, всъщност, е по средата, отляво е само при малформациите. Вляво се чува така наречената точка на Ербс.

България Без Цензура имат 1 800 000 варианта за самоубийство, но Бареков отделно има още толкова споменавания, които няма да пресъздавам, поради опасност този текст да бъде прочетен от малки невинни дечица. Реформаторски блок има 1 500 000, но никъде не е отчетено, че Кунева се готви да си пусне брада, за да добие евровизия. Националният фронт за спасение на България има само 94 500 резултата, но пък представлява  ПОЧТИ пълен списък на хората, от които България трябва да бъде спасена.

Всичко е решено според Гугъл, няма защо да ходите да гласувате. Според социологическите агенции пък няма защо да ходите и до тоалетната вече. Особено абитуриентите, които не правят разлика между Гугъл и Гогол и балът на повечето от тях е услужливо насрочен за 24 или 25 май. Или пък ловците и рибарите, на които удобно им преместиха откриването на ловния сезон баш за 25-ти. Изобщо някой полага специални усилия да убие изборната активност, въпреки че публично твърди точно обратното. Кой – Гугъл не казва, но може да се досетите. Няма да набеждавам никого, само ще кажа, че ако напишете „урна“, търсачката ви предлага основно погребални агенции...

Изобщо, каквото и да попитате Гугъл, звучи като политическа метафора. Ето пример – ако напишете „Лайното ми е червено“ излизат 822 000 предложения, а първият коментар гласи „Кафяво ли е, значи сте добре“. Не е ли изборна метафора това, а?! АБВ също могат да бъдат открити – на въпроса „Да спя ли с Георги“ излизат 716 000 позовавания и коментари, като първият е „Недей да спиш“.

Удивителното е навсякъде, трябва да имаш само очи да го откриеш! Например, по данни на съдебната статистика, все още нито една жена не е застреляла мъжа си в момент, докато той мие чиниите.

Вероятно също така е вярно, че Банева има колекция от чанти Луи Вютон, която да й стигне за всеки ден от предполагаемото й евродепутатстване.

Има статистики, които няма никъде да прочетете – колко автобуса с избиратели на ДПС минават границата, например. Вечният номер на Доган връзва всеки път. В едно турско село в избирателната комисия са хора само от селото. При 150 жители на селото има 300 гласа. Повече от половината са дописани, като за тях се казва: „ами те си дойдоха от Турция с автобусите и гласуваха“. Не ги ли видяхте по телевизията?! Защото услужливите журналисти – които си мечтаят да имат IQ седмица, с кожен салон – всеки път вдигат шум до небесата за тези автобуси и всеки път отказват да пресметнат, че, за да са дошли по този начин дописаните гласове за ДПС, трябва през Капитан Андреево да са минали поне 2500 автобуса (със средно 30-35 души в тях). Едва ли минават повече от сто, обаче. И това може да се провери от граничната статистика. Но граничната статистика е най-грижливо критата тайна в България, щото през нея могат да се разберат не само гласовете на ДПС, но и парите от контрабандни цигари за ГЕРБ, акциза на горивата за БСП и... да не продължавам, че ще стане една съвсем друга статия.

Гугъл е безпощаден – той предлага много повече начини да си увеличиш пениса, отколкото да увеличиш осведомеността си за изборите. Дори и Жорж Ганчев заряза политиката и се захвана да препоръчва прегледи на простатата.

Безнадеждност отвсякъде! Но има един начин, с който можете да прецакате Гугъл-статистиката и Гоголевите политически герои в България. Това е като излезете на 25-ти и гласувате. Така ще прекарате онези, които всеки път на избори ви предлагат: „увеличете пениса си с 20 сантиметра, като си купите от нашите измервателни линийки“.

Ако се чудите за кого да гласувате, не питайте Гугъл, не питайте баба си и не гледайте телевизия. А, ако грам идея нямате за кого да гласувате, пак отидете и гласувайте за някого, и вдигнете шибаната избирателна активност, за да преебете статистиката, за да няма после пак „Кура му е виновен за състоянието ми“.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.