Актуално
Защитна реч

Мартин Карбовски | 29/04/2014

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Срам. Омерзение. Обиди. Карикатури. Така модерните хора нападнаха селяните от село Розово, които върнаха новите си наематели сирийци и не поискаха в селото им да живеят чужденци.
Тези хора имат право на защита. Те ревнуват земята си. И ще ви кажа защо.
Когато държавата не е направила улицата на селото - а води началото на ново гето - да, тези хора имат нужда да бъдат разбрани.
Когато държавата държи пенсиите под 100 евро за милиони българи - тогава излиза простата математика как се намират 500 лева за наем на чужденците. На месец.
Когато държавата няма политика за младите, които бягат в чужбина и оттам хранят родителите си - нормално е хората да се попитат чия е тази държава.
Когато никой не създава работни места, а ви води в съседство малка демографска бомба - тогава на онзи селянин нещо му щраква в главата. Душите и главите им бучат - как така за българите няма държава, правосъдие, икономика, прираст на населението - но има за чужденците?!? Как?

Инстиктът за самосъхранение е жесток. В харманлийско живее ли се нормално? - не се живее. Заради бежанските лагери? - но този репортаж е забранен.
Рефлексът за справедливост понякога е отвратителен и води до ново насилие. Но го има. Хората покрай бежанските лагери в София живеят ли нормално - не живеят. Но и този репортаж е забранен.

Жестокостта на селяните, която е несъмнена, не е срещу децата на сирийците - а срещу ГЕТОТО. Срещу политиката на гетизация. Няма такава дума. Но гетата вече са под терасите ни.
Една стара жена от Розово каза - " последните години направихте България на бунище". Жената е права.
Разбира се, бунището не може да се почисти като гониш децата на сирийците. Но рефлексът е задействан.
Защото на границата ни с Турция същите тези "деца" замерят нашите граничари с камъни. Кой иска да пусне интифадата в къщата си?

Забранените репортажи не помагат на либералните политики. Чужденецът за вас, модерните, е нещо на Алберт Камю. В Розово чужденецът е изнасилвач. И не е нужно да е сириец. Изнасилвач е, защото държавата България го е назначила за такъв. Редовен, редови, пореден изнасилвач. Защо се правите, че не разбирате?
Рефлексът е срещу циганията, разрухата, безчинствата на малките групи хора, които са привилегировани. Срещу "новите правила", които заменят неуспешно старите патриархални табута. Табутата са отвратителни, но "новите правила" миришат на разруха. Те са срещу земицата, която обичаме.
Това не е злоба. Това в тиха ревност за къщата ти и цветята пред нея. Ние нямаме държава, която да опази не цветята, о, боже, ние вече нямаме държава, която да гарантира, че няма да ви изтръгнат кабелите от стените.

Разрухата е навсякъде. Пътища. Къщи. Семейства. Цивилизация. Разпад. За да помогнеш на чуждата къща, преди това гледаш покрива на твоята да не ти падне на главата.
Една българка от Щвеция пише е блога си че това в Розово е чудовищно. Така е. От шведската камбанария това е канибализъм, чист.
Откъм рубката на потъващия български кораб това е обикновена, порядъчна жестокост. Начин да оцелееш. Инстинкт за самосъхранение. Простичко пазене на територия.
Политиците, които пращат сирийци на село са същите, които пращат дефицита на справедливост. Същите са, които нямат и мисъл за демографията. Същите, които вдигат рамене при циганските набези. Същите, които крадат и от българи, и от цигани, и от сирийци, и от ескимоси - докато долу се избиваме и баща посяга на дъщеря си. Същите са, които утре ще дадат земя и за джамия в Розово.

Не ви карам да оправдавате тези "ужасни" селяни. Карам ви да ги разберете.


P.S. Или вече там има джамия?! От новите?!

 Други статии от този авторКоментари