Една вечер в Студентски град (1-ва част)

Една вечер в Студентски град (1-ва част)
27-04-2014г.
346
Адриана Аврамова

Студентски град е сред местата, за които, какво и да кажеш, ще бъде малко, недостатъчно и, вероятно, не напълно обективно. Отивайки там, никога не знаеш какво ще ти се случи, как ще се прибереш и често - къде ще осъмнеш. Някои наричат този квартал ''Меката'' на купоните, забавлението, разврата и безсънните нощи. За други това е сборен пункт на селящината в най-лошия смисъл на думата. Едно е сигурно - никой не е безразличен към Студентски град и всеки, който живее там или го е посещавал, със сигурност има незабравими спомени. Повечето от които може би трябва да запази в тайна.

Аз съм от онези млади хора, които не живеят в студентското ''градче'' и всеки път, когато ходя там, изпитвам по детски чист интерес на какво ще стана свидетел. Виждала съм какво ли не и наистина трудно се изненадвам, но сякаш там винаги успяват да ми ''поднесат'' нещо ново. Когато при последното ми ходене видях втрещения поглед на приятелката ми, която живее в чужбина и досега не беше стъпвала в дискотека в Студентски, реших, че е време да ви разкажа как минава една вечер там. Нощ в една от най-известните чалга дискотеки там. И, за да бъда напълно коректна и обективна - очаквайте и разказ от нашумелите хип-хоп партита там във втората част от този материал. Този „експеримент'', да го наречем, има за цел да покаже нощния Студентски град - мястото, за което често се говори, но рядко директно. А има какво да се каже ... и покаже, и всичко това със сигурност няма да го видите на друго място /поне  в София/.

Петък вечер. Една от нашумелите дискотеки в Студентски е обявила Нощ на шотовете. Дали затова парти или просто по дифолт - дискотеката е препълнена. ВИП сепаретата са заети, гъзарите са сложили слънчевите си очила,за да не личат кървясалите им от приетия предварително алкохол или дрога очи. Или просто, за да са по-яки...

Вечерта започва с хаус музика - уж да пораздвижи клиентите на дискотеката. Само че те си чакат кулминацията, която настъпва чак след 01:00 часа - първите чалга ритми изправят на крака всички присъстващи и купонът започва. Диджеят през минути обявява, че по-късно ще има горещ текила конкурс, на който най-разкрепостена двойка ще спечели 20 шота от заведението.

Междувременно сцената започва да се пълни. В този ред на мисли, ще ви кажа една тайна - как да разпознаете  непълнолетните в дискотеката. Първите, които се качат на дансинга и започнат да танцуват като полудели, сякаш са за пръв път в клуб - те със сигурност са под 18 и по всяка вероятност наистина това им е ''сефтето''. Момичета, облечени в къси поли, едва-едва прикриващи задните им части, танцуват еротично, търкайки се едни в други и правейки всичко възможно бельото им да бъде забелязано от всички присъстващи. Същите, няколко минути след палавите си танци, бяха придърпани от група момчета и после само мога да гадая как е завършила вечерта за тях....

Пушенето, както навсякъде, е позволено, а за пепелник се сервира чаша с напоена с вода салфетка. Стилно и побългарено. В тоалетната, както винаги, е кочина от салфетки и повръщано. Капакът на тоалетната чиния е затворен, личи си как са редили белия прах по керамичната му повърхност. Това, разбира се, е в реда на нещата.

Колкото по-късно става, толкова повече се нажежава градусът на настроението, а Диджеят продължава да напомня за горещото текила шоу ''само след минути''. И когато си мисля, че вече нищо не може да ме изненада, настъпва кулминацията на вечерта. Невиждано, нечувано, невероятно - казва Диджеят. Само тук, нека покажем, че сме истински българи, че сме номер едно. И рязко от ''Всички сме на Сент Тропе''', музиката преминава към ' Една българка роза''.

Сериозно, трудно се шокирам, но такава простотия човек вижда рядко в живота си, и явно ''само и екслузивно'' в Студентски град. Всички в дискотеката и най-вече хората на сцената, които допреди секунди се кълчеха къде еротично, къде поклащайки се на песните на Азис, вдигнаха телефоните си и запяха с цяло гърло ''Една българска роза'', докато Диджеят продължаваше да обявява еротичното текила шоу... Може би моето чувство за патриотизъм е сбъркано, но що за глупост е да накараш  стотици млади, пияни хора в чалга дискотека да пеят една от най-емблематичните и красиви български песни. Гледката е не просто нелепа, тя оставя едно чувство на срам ... от мястото на което си, от хората, от средата , от простотията, деградацията ... от всичко.

И след този унизителен и позорен момент, дойде още по-позорният - обратно към дивите кючеци и старта на текила шоуто. Няколко двойки се качиха на сцената, за да пият еротично текила по най-секси начин един от друг. Условието беше, че ще победи най-разкрепостената двойка, която, цитирам ''покаже гръд, свали гащи, направи нещо мръсно тук пред всички, ръцете горе ...'' И така и стана. Момчето и момичето, които най-еротично се целунаха на сцената, опипвайки и разкопчавайки дрехите си, си тръгнаха с награда от 20 шота. Макар и явно това да се струваше ''скромно'' на персонала на дискотеката. Купонът продължава - всички са по масите, хвърлят салфетки и избухват.

Някъде към 03:00 падат задръжките. Очевидно почти на всеки фалшивият алкохол му идва в повече и започва процес по ''онождане''. Това са онези моменти, в които дискотеката се разделя, образно казано, на женска и мъжка част и се създават двойки. За по една вечер, даже част от вечерта, разбира се - но все пак.  В резултат на което, на всяко сепаре една двойка си бърка по дупките и разменя страсти и целувки. Сексуалните актове протичат някъде в уличките около дискотеката, тъй като по чудо дискотеката е разделена на мъжка и женска и в повечето случаи не допускат да се смесват клиентите ... Съответно, вечер, зад всяка дискотека в Студентски, ви гарантирам, че ще видите поне по две двойки, които разменят къде френски, къде други ласки... Често така завършва купонът там.

Отивам в Студентски град с идеята да се забавлявам и да прекарам добре петък вечер. Не ми дреме за чалгата, хип-хопа, хауса или каквато и да е музика.Но се питам какъв човек трябва да си, или по-скоро - колко трябва да си изпил, за да ти носи удовлетворение да се гавриш с родните песни, да шмъркаш в тоалетната, да си показваш интимните части и да правиш секс в храстите... това извратено и изкривено понятие за купон не ми е познато. Обичам Студентски град, защото ме връща в реалността, а тя обикновено е мрачна и срамна... точно като нощите в този квартал... Там е онази реалност, от която бягаме и се дистанцираме на думи, а на действия - сме се вкопчили здраво в нея.

...Следва продължение

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.