Смешно ли ти е, Станишев?

Смешно ли ти е, Станишев?
02-04-2014г.
27
Мария Маркова-Марчела

Абе, кога всички прихванахте онзи маниер на Волен да се прави на клоун, докато говори тъпотии? Нещо решихте, че е много яко и че много действа. И сте прави. Скоро си говорих с ПР-а на една прохождаща партия и му казвам: Абе, човек, тези са откровено прости! Абсурд някой да им се върже! А той ми отговори: Прости, прости, ама ела да видиш какво става като тръгнем по селата. Една бира, едно кебапче и малко да погледнеш глупака с разбиране, и е завинаги твой.

Както казваше Бойко на миньорите в Кърджали – „И вие сте прости, и аз съм прост, затова се разбираме!“


Разбирам, че малоумните ви крепят столчетата, както и онази голяма част от хората, която е готова да си продаде гъза за пет лева. Разбирам и елементарните ви подбуди – кеш и власт.  Не разбирам кога окончателно решихте, че ще инвестирате само в тъпанари. И защо го решихте? Повечето „големи стратези“ имате деца и се чудя къде си мислите, че ще живеят те след 20 години? Надали ще лидерстват в други държави. Надали ще лидерстват и в нашата, защото след 20 години просто няма да има България. Откъде ще цицат вашите дечица, когато майка им вече я няма? Разбирам, че ще сте им събрали парички, ама мислите ли, че ще са щастливи с тези парички, докато не знаят какви да се нарекат, докато нямат национална идентичност, с етикети на челата си – деца на престъпници, на наглеци, на крадци, на отрепки? Историята не спира да си щрака на пишещата машина и не пропуска нищо. В България може да сте си извоювали всеки да помни, че трябва да забрави бързо всичко, обаче сигурна съм, че останалата част от света няма толкова да ви щади, защото не сте й никакви, защото сте създадени да влияете само на една малка група от глупаци. Сигурна съм, че с по-голяма група няма да се справите.

Но кога започна цялото това инвестиране в изпростяването на нацията? Помня кога започнахте да ни обиждате на „млади и красиви“, но не намирам ден, час и година, които да набедя за началото на големия разпад. Чудя се, наистина ли мислите, че една среда обитавана от завършени глупаци, може дълго да оцелее? Че може да издържа и вас, и внуците ви? Че мизерията и нещастието ще погълнат всички, но не и вас? Смешно е да го мислите. Спрете да захранвате глупостта, да рушите, да крадете, да ехидничите, да се ебавате с народа. Спрете, защото ви гарантирам, че с народа ще затънете и вие.

Вчера беше световен ден на шегата и Сергей Станишев, очевидно нямайки достатъчно работа,

записа - шеговито (според него) видео-обръщение към хората. В шеги и закачки ни минават малкото дни, в които ни е отредено да същeствуваме. Толкова беше нелеп господин Станишев, че дори и пародия не търпи това! Много тъжно.

Той обяви първи април за имен ден на партията  ГЕРБ и закачливо ни обясни какво трябва да помним винаги - на другите простотията, а не неговата собствена. И, докато си подхвърляте лайното, което всички групово изсрахме, и докато никой не иска да се нарече негов родител, да си го вземе, да си го прибере, лайното порастна и ни се качи на главата.


Господин Станишев, седим насрани тук един цял народ и се чудим кой ни е срал в гащите. И вие срахте, и Бойко сра, всички акаха... Изчистете си лайната моля, без много да приказвате, защото много досадно взе да става. И тъжно. А да си осран и тъжен е много по-лошо от това да си просто насран. Нещо като прилеп с разстройство. Знам, че изглежда много приятно сега да се закачаме, да си правим номерца, да се мразим, да се заяждаме, ама вие, докато инфантилничихте, ние пораснахме. Аз, моето поколение, нашите деца също и някак си дори на първи април не ни е до шеги вече.

Днес е втори април - световен ден за по-добро разбиране на аутизма и аз искам да направя съвсем сериозно обръщение за повече съпричастност към хората с вроден обществен аутизъм – българските политици. Второаприлска смешка, също толкова нелепа, колкото е и тази на Станишев.

Скъпи Срегей, Бойко, Лютви, Волен и останалите. Обществото не ви разбира. То не може да проумее, колко е важно за теб Сергей, например, след като за два дни по пътищата на страната в катастрофи загинаха 7 и бяха ранени 11 души, да запишеш палави видеошеги с Бойко Борисов.

Проява на дълбок обществен аутизъм е и една телевизия да клекне пред къщата на Ахмед Доган в надежда за информационни трохи от 60-я му рожден ден. При това през цялото време да нарича въпросната къща "сараите".

Няма как да те разберат, скъпи Бойко,  в паталогичната ти страст да повтаряш вечно "аз, аз, аз". Те не познават стихотворението на Емили Дикинсън – „Колко е важно да си някой и като жаба мокра, цял ден да квакаш своето име пред възхитена локва“.

Скъпи приятели, ние не разираме, че нашите политици са просто дълбоки обществени аутисти, затова - ето ви част от признаците, по които можете да отсъдите, че някой е аутист – вие сами си извадете изводите:

При аутистите липсват усмивка или други разпознаваеми прояви на радост до и след шестия месец - очевидно става дума за шестия месец след влизането във властта. Друг признак на аутизма е пълното отсъствие или проявата на инфантилно чувство за хумор. Аутистите не реагират на името си до десетия месец - нормално е, когато някой ти извика името да се

обърнеш. Че имате политик-аутист ще разберете по следното: ако му извикате името, а той си свие главата между раменете и  забърза крачка в посока, обратна на тази, откъдето го викате. Аутистите не изговарят смислени фрази от две думи освен когато имитират или повтарят. Аутистите нямат социални умения и не говорят. При тях липсва (или е редуциран) очният контакт - кога за последно политик ви е погледал в очите?

Още няколко признака за аутизъм:
* Не е сформирана или много рано е изгубена присъщата на повечето му връстници способност да изразява, разбира и интерпретира универсални емоции.
* Не играе с играчките по предназначение. Дълго се задържа в еднотипни дейности. Повтаря многократно едно и също действие.
* Намалено или липса на присъщото детско любопитство и изследователски интерес.
* Не изпълнява заръки, има слабо развити навици за самообслужване.
* Не възприема някои общи опасности и общи инструкции.
 

Само едно различава аутистите от политиците ни: децата аутисти не бърборят, не гукат и не експирементират със звуци и звукосъчетания. При политиците е точно обратното - основно бърборят, гукат и експериментират със звуци, най-често лишени от смисъл.

Това, че сте обществени аутисти и ние, днес на втори април, прояваме разбиране и съчувствие към вас, е ясно. Кой да прояви съчувствие към нас, дето ви избрахме, обаче? Да се беше родил и ти, българино, с усмивката на Станишев, която и ядрена атака не може да я заличи! Да се беше, ама не беше. Ше си побараме ташачките още малко и с това ше си останем. Най-ми е жал за внуците ни. Милинките.

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.