Сексът и градът от Е.Минчев

Сексът и градът от Е.Минчев
23-03-2014г.
8
Симона Милкова

Романът „ ВИВИЕН” –  какво е посланието, какво искаш да кажеш на хората с него? За разлика от повечето автори, не тръгвам с послание към читателя. Книгата е резултат от емоции и думи, които е трябвало да бъдат бракосъчетани в този продукт. Да отправяш послания е като да изискваш дрес код от гостите си - те биха били много по-естествени ако изберат сами цвета на дрехите си. Така заставям читателя да следи или да открие послание, което на мен ми се е струвало интересно, докато съм писал.
И коя е Вивиен?
Вивиен съществува. Тя е едно много красиво момиче, което се разви с годините. Правото ми на авторска измислица довърши нейния образ. Когато реалната Вивиен прочете книгата, тя каза, че вътре съм написал неща, които никой друг не е знаел. Тоест - съм се проявил като ясновидец или отличен психоаналитик.
Какво има да каже Минчев на жените?
Аз се уча от жените, нямам  какво да им кажа.
Защо има женска гърда на корицата?
Дизайнерско решение, което не е мое.
Някой опитва ли се да цензурира Минчев?
По-скоро опитаха да цензурират корицата с гърдите. Текстът е както съм го написал.
Какво не знаем за гей обществото в  България?
Най-вече точния им брой.
И кое е онова, което хетеро мъжете никога няма да разберат за гей хората?
Понятието ХЕТЕРО МЪЖЕ е измислено. Така хората се делят изкуствено на „Такъв съм“ и „Не съм такъв“. Някои хора са толкова неосведомени, че все още смятат, че ако имаш дете - не си гей.
Разликата между нашенските и чуждите гейове?
Нашенските гейове имитират чуждите, а онези са много по-клисави от тях.
Кое е важното в живота на Минчев?
Да се развивам, защото чрез мен се развива цяла една индустрия на красота, скъпи покупки, мечти  и прочие.
И нещо социално... Европа заговори се за въвеждането на трети пол, какво мислиш по този въпрос?
Трети пол винаги е съществувал, но може би не по начин, по който днес се интерпретира. Не зная дали точно това е, което Европа има предвид, но старата баба трябва да знае, че Трети пол са простите, импотентните, завистливите…Останалото е просто - Сексуални и Анти-сексуални… Ако ти става, защо е необходимо да те поставят в рамки. Избор е да чукаш мъже или жени…
Подготвяш и ново четиво „Леви, десни“. Какво да очакваме, чухме, че героите ще са с истинските им имена, да предвиждаме скандали отново?
Аз не търся скандал. В „Леви, десни“ наистина има хора с реални имена. Дали е Димо фризьора или мадам Ашуре, какво значение има. Пълно е с фризьори и готвачи. Това е четиво, няма да служи да убеждава читателя дали да си гей е ОК или не. Това е като всяко друго четиво или филм. Сексът и градът за хомосексуални…

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.