Националистът Симеон Костадинов: „Наум има любовник от БСП!”

Националистът Симеон Костадинов: „Наум има любовник от БСП!”
20-02-2014г.
85
Симона Милкова

По решение на Светия Синод на Българската православна църква започват църковно-наказателни дела срешу игумена на Бачковския манастир Агатоникийския епископ Борис и йеромонах Кирил от Троянската света обител. И двамата духовници скандализираха обществото, единият с хетеро, а другият с хомо проявите си. Какво ще се случи обаче с всички останали, замесени в хомоскандали не стана ясно. За коментар потърсихме човека, който се закани собственоръчно да „извади“ хомосексуалистите от църквата – Симеон Костадинов, лидер на Националистическата партия на България. Същият обеща, че, ако няма действия: „отиваме един автобус и ще прочистим манастира, влизаме, сваляме им кръстовете, сваляме им расата и ги вадим от там, това ще направим.

 

Вчера стана ясно, че срещу игумена на Бачковския манастир Борис и срещу йеромонах Кирил от Троянския манастир започват църковно-наказателни дела, това обнадеждава ли те?

  • Това е стъпка в правилната посока, но не е достатъчно, тъй като в наше писмо от 21 януари до Негово Светейшество Патриарха, ние посочваме още няколко монаси от Бачковския и Троянския манасир, които са открити педерасти и по отношение, на които имаме хора, които могат да свидетелстват. Срещу тях също трябва да започнат подобни процедури, за да може веднъж завинаги църквата да изреже този тумор от тялото си.

Докога ще чакате и какво ще предприемете?

  • Коалиция НПБ смята в най-скоро време да предприеме действия и сама да прочисти манастирите от тези грешници пред очите на Бога, тъй като Светият Синод явно се опитва, отбивайки номера с Борис и Кирил, да прикрие други не по-малко виновни от тях. Веднъж завинаги нашето общество и особено вярващата част от него, което е неразделна част от Пресветата ни православна църква, трябва да се отърси от тези червеи и като нация отново да стъпим на здрава духовна основа.

Откъде идва проблемът според теб и защо има само двама наказани?

  • Проблемът идва оттам, че на най-високо ниво в църквата са поставени хора, които са открити педерасти и покровителстват гей-мафията в редиците на БПЦ. Тези хора осъществяват чадър над себеподобните им и първи трябва да си отидат.

Кого визираш?

  • Имаме много сериозни данни и информация, че такъв е Главният Секретар на Светия Синод Стобийският епископ Наум, имаме данни и за други.

Вероятно знаеш, че той е главният претендент за Русенски митрополит?

  • Да и съм скандализиран от този факт, ако това се случи ще отидем лично в Русе и ще го изхвърлим от митрополията. Силно се надяваме, че разумът ще надделее и това никога няма да бъде факт. Призоваваме Негово Светейшество патриарх Неофит да му забрани да се кандидатира за Русенски митрополит, да стартира процедура, а именно църковно-наказателно дело срещу него, за да се изясни хомосексуалист ли е той или не. Докато трае това дело той трябва да бъде изпратен на послушание в някой от манастирите ни, по преценка на патриарха.

Ти казваш - той е гей, но как ще го докажеш?

  • Аз лично съм разговарял с хора, които могат да свидетелстват, че той е гей, тези хора са били принуждавани да правят секс с него, аз съм разговарял и с други, които са били свидетели на подобни сцени с него. Тези хора все още се притесняват да разкажат открито какво им се е случило, но в рамките на една стартирала вече срещу него процедура, те биха могли да добият смелост и да се изповядат пред църковна комисия.

Тези хора от какво ги е страх?

  • Това са хора послушници, клисари, които са служители на църквата и се страхуват от високия му сан и от предполагаеми негови връзки с хора от политическите среди и подземния свят. Говори се, че Наум има любовник депутат от БСП, чието име засега се въздържам да назова, но ако се наложи ще го кажа.

Говориш за „гей мафията“…това на обикновените хора им се струва като сериозна теория на конспирацията?

  • Нищо подобно, става дума за мрежа от хора на различни нива в църквата, които се подкрепят един друг и взаимно прикриват извращенията си.

НПБ посети Троянския манастир и проведе разговор с игумена епископ Григорий, какво ви беше обещано и беше ли изпълнено?

  • Беше ни обещано, че ще внесе доклад срещу другите трима уличени в педерастия монаси в Троянската света обител, йеромонах Филарет (Филка), архимандрит Августин (баба Гуси) и архимандрит Пахомий ( Палома), което той изпълни. Оттам насетне, отговорността беше в ръцете на Светия Синод. Въпреки доклада на Григорий обаче, Синодът не започна църковно-наказателно дело срещу въпросните трима изроди, което е огромно черно петно върху репутацията му. Ние ще му потърсим сметка за това и няма да оставим нещата така.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.