„Кръв и чест” срещу ислямизацията на ДПС

„Кръв и чест” срещу ислямизацията на ДПС
14-02-2014г.
18
Симона Милкова

Стотици протестиращи излязоха на бунт срещу искането на мюфтийството да се възстанови собствеността върху вакъфските имоти в България. На първа инстанция „Куршум джамия” бе присъдена на мюфтийството. Сега община Карлово обжалва правото на собственост върху джамията. С български трикольори и транспаранти пред сградата на съда протестиращите пяха патриотични песни и скандираха „Долу ДПС" и „За България - Свобода или Смърт". Шестима души са пострадали при сблъсъците на протестиращите с полицията в Пловдив в защита на Карловската джамия. Недоволните нападнаха с камъни и бомбички "Джумая джамия" в центъра на Пловдив. Потърсихме момчетата от „Кръв и чест“, за да ги питаме какво ги накара да излязат на протест и оправдани ли са хулиганските прояви на протестиращите.

 

Какво се случи днес? Какво ви провокира да излезете и да протестирате?

  • Протестът беше срещу даването на имотите на мюфтийството, говорим за български паметници на културата, ние не искаме да даваме паметниците си на чужди хора и чужди държави, те де факто нямат нужда от тях. Тези джамии са на територията на България, ние трябва да се разпореждаме с тях. Давам за пример църквата „Света София“, която се намира в Истанбул, ние не разполагаме с нея, камбаните на църквата в Турция не звънят, а ние слушаме минаретата тук навсякъде, на нас ни се налага една чужда култура, не сме съгласни с това.

Това, което ви скандализира беше, че на първа инстанция съдът присъди „Куршум джамия” на мюфтийството?

  • Искахме да излезем и да ни видят. Да видят, че масата от хората са готови за противодействие. Важно е да кажем, че има много мюсюлмани, които също са против случващото се, те са на наша страна и мислят също като нас. Всичко това е по желание на ДПС, те искат да прокарат по този начин исляма в България и да провокират конфликти. ДПС налагат на мюсюлманите в България мисленето, че мюсюлманите са турци. Трябва хората да разберат, че има разлика между вероизповедание и националност.

Колко човека излязохте на протеста?

  • Бяхме над 5000- 6000, протестът беше организиран от сдружението на футболните привърженици, ние подкрепяме каузата им и затова излязохме редом с тях.

Как се стигна до чупенето на прозорците, трошенето, сблъсъците?

  • Не беше планувано, това е енергията, която ескалира, това са потисканите емоции, които излизат на повърхността, след като властите не са взели справедливо решение. След като никой не защитава националните интереси, напрежението ескалира и това породи тази реакция. Ако правителството защитаваше българските интереси, нямаше да се стигне до палене на джамии, това се случва като знак, че нещо не е, както трябва.

Относно пребития член на Атака, това случайност ли е?

  • Битият беше от Стара Загора, Михаил Михайлов, много от хората, които протестираха против Главното мюфтийство, протестираха и срещу Атака. Всички виждат Атака като предатели, протестът беше насочен и срещу ДПС, Атака подкрепи правителството, в което член е и ДПС, няма как ние да не считаме тези хора за предатели.

Докъде може да стигнете?

  • Хората, които излязохме днес сме по-малко от половината, готови да протестират. Беше делничен ден, работен,  има много други хора, които искат да излязат и ще го направят. Ние всички следим под лупа решенията на съда. При още едно неадекватно решение сме готови за противодействие, ние сме суверена в тази държава, ние сме тези, които дават властта на тези, които ни управляват, ние сме тези, които имат право на мнение.

Ще продължи ли протестът и в София?

  • Ние имаме готовност да сме на всяко едно място, за да защитим българските интереси, готови сме да отидем навсякъде, където имат нужда от нас.

Какво следва?

  • Днес показахме достатъчно, чакаме решението и сме готови за противодействие, ако имотите не се дадат на мюфтийството, всичко ще приключи дотук. Но, ако българският съд не защити българските интереси, ще ги защитим ние, както намерим за добре. Ние искаме джамиите да си останат в българско владение, да си останат собственост на съответните общини, а не да бъдат дадени на мюфтийството. За един храм са необходими 10 000 мюсюлмани, мюсюлманите нямат нужда от повече храмове. България е християнска държава, да има повече джамии от храмове е недопустимо, за какво говорим…Хората, които искат да си се кланят си имат достатъчно храмове, даже предостатъчно. Това е част от големия план за ислямизацията на България. Всичко това се спонсорира от Саудитска Арабия, Катар и Турция. Искам хората да разберат, че не ние сме страшните, ние не сме безцелни хулигани и вандали, тръгнали да рушат покъщнината, магазините на хората…Ние излизаме срещу нещо точно определено, ние сме крайни, за да запазим демокрацията в България. Искам хората да осъзнаят, че след 9-ти септември 1944, ние не сме имали правителство, което да защитава националните интереси.

Какво ще се случи с България, най-големите ви опасения?

  • Вървим към ислямизацията на Българя, самият Премянов заговори да бъдат премахнати границите на географската област Тракия и тя да бъде обособена като административен район в Европейския съюз, който се простира на територията на три държави - България, Гърция и Турция. България е страната, която може би най-силно подкрепя приемането на Турция в ЕС, подготвя се ново турско робство. Преди два месеца Ердоган имаше едно изявление, в което говореше за Великата османска империя и спомена части от България, Гърция и Македония, като части от неоосманска империя на Балканите. Той смята, че тези територии им принадлежат.* Това е и основното разделение в Турция - поводът за тамошните протести, неоосманизмът или светската държава. Дори обикновените турци са против неоосманизма, обаче българските политици го подкрепят с две ръце. Партията ДПС по Конституция не е легална. ДПС е етническа партия. В България има новини на турски език, ДПС си правят митингите на турски език. Един ден, когато ние дойдем на власт тази партия ще бъде забранена.

 

*”Тракия е и Солун, и Ксанти, и Кърджали в България, Вардар, Скопие, Призрен в Косово, Сараево. Тракия е нашата жива история в Европа. Тя е нашият представител в този географски регион." Това е заявил турският премиер Реджеп Тайип Ердоган в предизборно изявление за местните избори в гр. Кешан.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.