Gay rules!

Gay rules!
08-02-2014г.
67
Албена Вулева

Чета, че от ЕС ни били натискали да узаконяваме гей браковете. И първата мисъл, която ме спохожда по тоя повод е: За чий чеп?! Не, сериозно, то хетеросексуалните отдавна са престанали да ходят да се регистрират в гражданското, та гейовете ли... И каква би била ползата да има законово решение на този въпрос? Сигурно заради прословутото равно третиране ще да е... Обаче, как се третират равно изначално различни неща?! Защото, колкото и да им признаваме правото на гейовете да сключват бракове, да бъдат гейове и изобщо да бъдат себе си по всякакъв цветен и крещящ начин, нормални, хетеросексуални хора те няма да станат. Няма! Каквито закони и да се приемат.

Е, натискат ни от ЕС да приемаме превратно законите на природата и да се правим, че едва ли не съжаляваме, че самите ние не сме гей, ама засега успехите в тая област са минимални... Българинът скача като ужилен, щом чуе за права на гейовете. Не, че гейовете не трябва да имат права. Напротив - трябва. Само, че съвсем не права, които да ги правят равнопоставени на хетеро населението, а точно обратното - права, съобразени с техните специфични нужди. Само че сред тях далеч не е нуждата да сключват брак, защото реално погледнато те няма да извлекат никаква полза от това. Е, освен да ни зарадват с гледката на космат мъж в булчинска рокля из центъра на града, в случай, че бракът се сключва от двама мъже. Но, вярвам това представление могат успешно да го изиграят и на ежегодния си Парад. 

Да, самата аз до неотдавна защитавах тезата, че така те биха си уредили финансовите взаимоотношения при последваща раздяла, ама правилно бях грубо поправена, че това могат да го постигнат и с обикновен договор. А още по-удачно е (а и с по-широка практическа приложимост) - просто да се уреди законово фактическото съжителство, което ще ползват и хетеросексуалните двойки. Ама не! Друго си е да зациклим на правата на гейовете и да направим и невъзможното - да натикаме цялата им гейщина във формулата на традиционното българско семейство, да им опънем китеник и да ги  сложим да сърбат боб чорба пред печка "Пернишка любов".

И тук идва най-забавната част: Трябва ли в такъв, семеен случай хомосексуалистите да  имат собствени или да осиновяват чужди деца? Въпрос, който разпалва гладиаторски битки стига да се намери поне един, който да каже "Да". Въпросът е щекотлив, но трябва да сме наясно, че след натискането от страна на ЕС по повод сключването на брак, следващите насилствени действия по отношение родното законодателство ще са в пряка връзка с децата (за всеобщ ужас не само тези на гейовете, ама за това по-късно). Та, да си дундуркат ли гейовете бебенце или не? Тук трябва да ви стресна и да ви кажа, че гейовете могат, стига да искат, да се сдобият с поне по едно собствено дете, защото макар и не изпитвайки удоволствие от секса с противоположния пол, те все пак могат да осъществят такъв и да постигнат оплождане. Могат да го постигнат и чрез по-модерни процедури, като ин витро или незаконната "утроба под наем". Така че - да се сдобият с детенце те винаги могат. Всъщност, узаконяването на гей бракове е точно във връзка с децата и родителските права върху тях. Способ гей-партньорът, който не е биологичен родител на детето, да може да се сдобие с родителски права върху въпросното. Справедливо е, след като двамата партньори са участвали в отглеждането на детето и безспорно този, който не е биологичният му родител, да се е привързал към него, обикнал го и го почувствал като свое, за периода на съвместното им съжителство, при раздяла също да има родителски права. Същият ефект обаче би имало и осиновяването на детето на партньора, т.к. законът не забранява осиновяването на деца от хора с хомосексуална ориентация. Обратното (естествено!) би било проява на дискриминация. Забранено е обаче осиновяването на дете от двама души едновременно, когато те не се намират в брачен съюз. А брачен съюз между гей-хора засега е забранен. Не за дълго щом от ЕвропаТА ни натиска, а от там - ей го е , къде е и осиновяването на деца от женени хомосексуалисти...

Всичко това е много толерантно и романтично, но дали е така и за самите деца. Няма да разсъждавам, дали ако бъде отгледано от еднополови родители, детето ще се изврати и ще стане гей и то (смятам че е малко вероятно, да не кажа в сферата на абсурдното, освен ако не му е генетично заложено, което вече е възможно). Сигурна съм обаче, че мирогледът му по отношение редица неща в живота и в частност - интимните отношения, ще е доста изкривен или айде да се изразя по-меко - с определени особености. Но дали ще бъде по-изкривен отколкото, ако същото бе расло в дом за сираци? Там сексуалността също се изразява по доста нестандартен начин, често насилствен и нерядко хомосексуално-насилствен. Не са изключения случаите, когато проституирането от най-ранна възраст се счита за норма... Остава да се прецени - кое ще изкриви детската психика повече - домашна, но хомосексуална среда или нехомосексуалната, но жестока и казионна среда на общественото заведение? Както се казва: търсим по-малкия дявол.

По-различно стои въпросът с общественото отношение към това дете. Ако е сираче от дом, това никого няма да учудва, а и до 18 години то ще си седи сред себеподобните в дома. Друга обаче ще бъде изпъстрената с предизвикателства съдбица на детето на гей-семейството, което от мъничко ще трябва да се сблъска с цялата жестокост на връстниците си и да расте сред букети от подигравки, подмятания и обиди заради странните си мама-татко. Поне две поколения деца ще израснат по този начин, докато обществото привикне, предъвче, преглътне. Оправдани ли са тези травми? Въпросът е дискусионен. Практиката е да се изхожда от интересите на детето...

От ЕС обаче, изглеждат значително по-загрижени за правата на хората с (да я наречем) "нестандартна сексуалност". Децата, с техните досадни интереси, са поставени на доста по-заден план. И осиновяването им от гейове ще ви се стори направо дъжд от рози по сравнение с най-модерните световни нагласи относно друга сексуална девиация - педофилията. Не, че е трудно хомосексуализмът и педофилията да вървят ръка за ръка, но, съгласете се и сама по себе си е достатъчно плашеща... Не и според група американски психиатри и организацията B4U-ACT, които изнесли доклад, според който: „негативният потенциал“ на секса между възрастни и деца е преувеличен и че „повечето хора са на мнение, че сексуалното насилие в детската възраст не дава отрицателни сексуални ефекти“... Ще кажете, ама това е в Щатите и нас не ни касае?! Не бързайте да се радвате.  Ето ви териториално по-приближен пример от близките дни - италианският касационен съд оправдава 60-годишен мъж, след като е бил заподозрян в блудство с непълнолетни момичета. Съдът призна връзката му с 11-годишно момиче, която продължава две години за... „искрени чувства”. Присъдата е окончателна и не подлежи на преразглеждане. А такаааа! Порадвайте се на европейските ценности... отдалече... докато не са дошли и при нас.

Колкото и да съм против паралелите между хомосексуализма и педофилията, когато видя ясно, че пътят на една траектория води към лош край - няма как да си замълча. Както се казва - денят си личи от заранта и гарантирам, че така, както е тръгнало, нищо добро и човешко не ни чака. Непонятните стремежи всяка странност и отклонение да се обявяват за нормални и обществото да е форсирано да приема с аплаузи противоестествените чудатости, няма да постигне нищо друго освен тотално объркване, деморализиране и откъсване от естествените закони на природата. А оттам не е далече и унищожението на човешкия род. И не, не че съм против различните (освен когато различията им нараняват някого). Против съм да се отричат различията на различните, против съм всички да бъдат третирани равно и еднакво, въпреки очаизвадните си разлики и тъпите, инатливи напъни всички хора да бъдат вкарани в един и същи калъп, колкото и да не пасват там. Ирония на съдбата е, че след като оревахме ортаклъка,  заради уравниловката при социализма, сами се вкарахме в капана на ЕС, който мисля няма да се успокои, докато не натика всяко едно живо същество в една и съща епруветка с формалин.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.