...имате ли няколко минутки???

...имате ли няколко минутки???
13-01-2014г.
54
Венци Мицов

Имате ли няколко минутки свободно време?
Нямам нищо кой знае колко важно да ви кажа, но ако спрете да бачкате за няколко минутки и погледнете този текст, ще усетите как вълшебната дъга на мисълта започва да тече и да помага на хората...
Не бе, не беше така. Значи, ако споделите този текст с 10 приятели, Цвети Пиронкова ще спечели и втора титла при следващото си участие в някой тенис турнир.
А така! Написах го!
Та, ако имате няколко минутки, влезте и четете какво имам да ви кажа.
А аз нямам нищо интересно за казване. България навлезе в скучния етап от годината.
Волен е невинен!
Орешарски – и той!
Вчера Румен Гечев каза, че Виденов е най-якият пич, а Радан Кънев заяви, че е либерален консерватор!
Всички са жестоко готини, невероятно отдадени и страхотно благи хорица, а ние само трябва да щракнем с пръсти, да се усмихнем и да започнем да споделяме този текст, за да се случи вълшебната дъга на мисълта и поне 8 бедни дечица да получат подарък от съдбата – кое нови дрешки, кое – топла супа.

Та, ако имате няколко свободни минутки, замислете се! От споделянето на този текст зависи цяло едно училище в Сомалия да получи нови компютри, а бедните майки в Буркина Фасо могат да получат работа, нови къщи и да бъдат образовани, за да могат да четат романите на Пауло Коелю.
Само споделете текста, след това изпратете SMS със съдържание: VUL6EBEN TEKST OT 4I4O VENCI и бъдете сигурни, че чудото ще се случи...
Също като чудото на протестите от миналата седмица, в което протест нямаше, а за сметка на това площада пред народното събрание бе пълен с ченгета.

И, о, чудо...
Ченгетата казаха, че са били подготвени и са всяли респект.
А протестиращите – че са си направили майтап с полицията и са я оставили самотна пред парламента в неработен ден!
Виждате ли как у нас всички са доволни едновременно. Убеден съм, че ако някой ден правителството подаде оставка, то ще е доволно, че я е подало, а ако не я подаде, то тогава протестиращите ще са доволни, че не я е подало, но е доказало своята несъстоятелност.
Никой никога не е капо. Това е, защото всички споделят снимки на малки кученца във Фейсбук с надпис – „Ако споделиш снимката на малкото, сладко, френско булдогче Чарли на 15 свои приятели, то тогава Орешарски ще подаде оставка“.
Така че, моля ви. Много е важно този текст, който четете да стигне до всички.

Няма значение, че в него няма много смисъл. Няма значение, че вместо този текст сега можехте да четете Достоевски... Или пък, защо не, обедното меню на някое от заведенията, които предлагат доставка на пица по домовете. Важното е да имаме чувството на съпричастност, за да може вълшебната дъга на мисълта да тръгне, да се разпространи, да достигне до повече хора.
И после...
Ех, после ще стане една...
Че само си викам –дано, даноооо.

Впрочем, понеже не искам да пиша дълъг текст, а и за да е лесен за споделяне, не мисля да ви отегчавам още дълго време.
Началото на една нова седмица е, а вълшебната дъга на мисълта не чака дълго. Ако споделите този текст, тя ще тръгне, ще удари в Симитли, Триград, Исперих, Куртово конаре.
Ще премине през Пловдив, Стара Загора, Търново, Русе.
И ще акостира в София, а в София, както знаем всички...
Бе в София, батко, у Софето, батенце, се случва всичко. Тука е центърът на вселената.
Или поне така изглежда, ако успееш да влезеш във филма, в който участва целият политически, културен, финансов и прочее елит.
Тука, батенце, когато няколко джофри се гепят за косите и започнат, водени от оскъдното си образование, компенсирано от дълги часове мъки при доктор Енчев, да се кълнат в социалните мрежи, се получава новина, по-значима от тази, че българин е номиниран за Оскар за анимационно кино.
Тука е много по-важно какво е ял вчера Сергей Станишев в един столичен ресторант от това, че едно българско момиче спечели голям тенис турнир.
Тук, в страната на вълшебната дъга на мисълта, е много по-важно какво ще каже черната Златка от това какво е написал Йордан Радичков...
Но Йордан Радичков не е обект на вълшебната дъга на мисълта и ако споделите негов текст, той едва ли ще помогне на бедните женици в Сандански да си купят нови обувки.
Така че да се придържаме към идеята на текста. Започвайте да го споделяте и ви гарантирам, че до 2 месеца ще спечелите от тотото.
А до 4 месеца ще получите писмо, че сте наследили богат чичо някъде далеч в Америка.
И ако си мислите, че това, което четете в момента е тотална глупост...
Да, прави сте.
Това е тотална глупост, но ако започнете да я споделяте, ще се превърне в обществена глупост, накрая – в общозначима глупост.
Нещо като писанията на активистите в социалната мрежа.
Тъпотии, облечени в лек патос и символиката на Хорхе Букай и латиноамериканските сериали от началото на демокрацията у нас.
Ако ги споделяме достатъчно често обаче, те се превръщат в истински революционни призиви.
Това е, защото вълшебната дъга на мисълта прави чудеса с нас.

А сега ви оставям, защото няколкото минути вече изтекоха.
Желая ви една вълшебна седмица, изпълнена с много позитивни емоции.
А ако не ви е позитивно, просто си купете някоя книга на Джон Кехоу, накъсайте я на дребни парченца и я изяжте.
И ако ви кажат, че това е тъпотия, просто отговорете, че сте приели буквално съвета ми – „Изяжте тази книга с кориците!“.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.