ВИДЕО: Пророчество 2014

ВИДЕО: Пророчество 2014
21-12-2013г.
66
Ева Истаткова

Това е къщичката на дядо Добри. А това са НАИСТИНА ексклузивни кадри. Вижте как изглежда последният свят човек по нашите земи.

Ако човек седне самичък, някъде отстрани и тихо наблюдава живота ни...ще повърне. Ще му прималее. Ще му се прииска да унищожи тоя български свят, претъпкан от грехове и заметени под килима ни злини.

Вижте какво става в църквата – уж най-сигурното убежище на смисъла. Там смисълът е убиван безцеремонно в попските покои. Няма път към храма, защото няма храм. Има сграда, в която педерасти правят секс за пари и с извращенията си просто цапат  – идеята, че извън плътското и паричното, може да има друг свят. Свят на духа.

Не знам дали има връщане назад. Дали, след като сте разбрали за разследванията на екипа ни, някога ще можете да влезете отново спокойно в дома на Бога. Страхувам се, че вече никога няма да целунете ръка на отец от ужас, че в главата ви ще вилнеят порно картини от най-долнопробните... Страхувам се, че свестните свещеници няма да чуете повече... Страхувам се, че никога няма да можете да отговорите на нито един детски въпрос – какво е Бог? A вяра? A дух? Или духовник?

Вие знаете ли какво е?

Може би има един единствен човек в държавата България, който може да отговори на тези въпроси.

Него наричаме – „светецът от Байлово”. Почти 100-годишният дядо Добри. Беднякът-дарител на православните храмове.

И знаете ли какво? Дядо Добри се е отказал от вас! Той не ще света ви, пълен с гавра и омраза, с лоши думи, интриги и жълти вестници. Той не иска суетата ви, не иска да вижда провалянето на душите ви.

Той е единственият, който обитава лоното на смисъла наоколо.

Защото се е оттеглил от онова, което ние наричаме живот.

И сега, и сега, бай Добри, дарил всичките си имоти на църквата, изоставен заради това от семейството си, живее в мъничката пристройка на селската байловска църква. И сега, и сега, той чете, и се моли, и сигурно кротко очаква да се случи онова, за което ние не сме подготвени....

Когато го срещнахме, преди седмици, той просто махна  с ръка, че не иска да се снима и няма какво да казва на хората: „Не ща да виждам хората, той Бог ги вижда!” И затвори вратата на бараката си. Местните от селото казват, че все по-рядко виждат дядо Добри. Той все по-малко излиза. И  трябва да го разберем... Какво да прави Той, Светлият, в Мрака навън?
Посветените имат по-важна работа, освен да свидетелстват за окаяното състояние на света ни. Те имат работа за Бога. Имат мисия и тя не е свързана с нищо тленно.

На дървената врата, зад която дядо Добри общува с Бога, имаше бележка – „Не приемам, не безпокойте, само при нужда!”

Дядо Добри и не чува никак добре. Казват, че  е загубил голяма част от слуха си, когато през Втората Световна война, снаряд от бомбардировките над София пада близо до него.

Но дядо Добри, който днес не иска да говори, ни каза най-важното, като излезе и ни връчи тънка като листо книжка:
Пророчество – за последните събития преди свършека на света”

Отворих я с уплах – не е добър знак, че най-светлият човек в държавата не ще да  говори вече. И все пак, прави последен опит да ни предупреди... А ето какво пише вътре в пророчеството на светия преподобен Нил Мироточивий, в частта, която описва – „Характеристика на човеците пред свършека на света„:

„Ако измине седмото число години и пет и се преполови към осмото хилядолетие (т.е. след 1992-ра година) – Какво грабителство и крадене ще настане тогава? Какво мъжестрастие, прелюбодейство, кръвосмешение, разпътство ще има? До какъв упадък ще стигнат хората, до какво разтление от блуд? Тогава ще стане още по-объркано от големи препирни, от пристрастяване към спорове, непрекъснато ще се препират и не ще сложат ни начало, ни край....Също така злодеянията, които ще вършат човеците, ще надминат злодеянията на съвременниците на потопа. У всички разговорът ще бъде само за зло, намеренията ще бъдат само зли, съизволението – зло, сприятеляването – само за зло, деянията на всички – само зли, всеобщо зло грабителство и кражби, всеобщо злостно притесняване, всеобщо зло обособяване; всеобщо зло РАЗединяване. При все това ще си мислят, че и извършителят на злото ще се спаси...Доколкото се умножава жаждата за пари, дотолкова ще се умножават и бедствията в света”.

За ей това иска да ни предупреди оттеглилият се от говоренето дядо Добри.

Виждате ли....как това пророчество прилича на дописка от актуален вестник?

И с грабителството, и с мъжестрастието, и с прелюбодейството, и с жаждата за пари.

И пак, в това пророчество, за което никой от нас „съвременните” не знае, се казва, че само си мислим, че злосторниците ще се спасят....

Та, ние с това си живеем – на престъпниците им се разминава, лошите не влизат в затвора, справедливост няма, а за жертвите не се чака възмездие...

Е, да де, ама в пророчеството друго се казва за съдбата на човека.

И дядо Добри знае това.

Но кой ще го чуе?

Наоколо кънти ревът на шампионката от Биг Брадър - черната Златка.

Кънти Азис. Кънтят лъжите на политици и публични говорители.

Шумоли мръсотията на грешни пари.

Само зад прозорците на бай Добри сигурно звучи тишината на Бога.

Навярно всеки ден, той седи самичък, взрян в книгите си и знаещ истината.

А тя е, че Пророчеството се сбъдва.

Ще се самоунищожим заради тъпата си недобронамереност. И заради алчността.

Но, спокойно.

Дядо Добри не ви гледа. Само Биг Брадър ви е останал.

Надявам се, разбирате колко сме го закъсали...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.