Симеон Костадинов към Зюмбюлев: „уродлив помак, женен за арабка“

Симеон Костадинов към Зюмбюлев: „уродлив помак, женен за арабка“
21-11-2013г.
190
Симона Милкова

Симеон Костадинов към главния редактор на „24 часа“ Зюмбюлев: „уродлив помак, женен за арабка“

Вчерашният брой на вестник „24 часа“ публикува статия, подписана от главния редактор на изданието Борислав Зюмбюлев, носеща гръмкото заглавие „Белите цигани“. В нея той описва националистите като „нова класа бели боклуци, по-евтина дори от същинските цигани.“ Според Зюмбюлев най-големият късмет в живота на тези момчета е да им падне шансът поне да станат дребни дилъри. Потърсихме за коментар един от лидерите на новоучредената „Националистическа партия на България“ Симеон Костадинов, за да го питаме колко аджаба образован е и разпознава ли себе си и съпартийците си в словото на главния редактор на вестника.

Какво мислиш за статията, озаглавена „Белите цигани“ на Зюмбюлев, подразни ли те тази квалификация?
Не бих казал, че ме подразни кой знае с какво поради 2 основни причини – първо тя повтаря клишета за нас националистите, които се лансират от години и по същество не казва нищо ново и на второ място - няма как да ме подразни статия, писана от уродлив помак, женен за арабка.
Ще ти подхвърля един цитат:Това са момчетата от панелните комплекси, които са толкова тъпи, че не могат дори да емигрират - нямат никакви умения. Даже не могат да просят, както тези, от които трябва да ни пазят. Те са новите цигани - декласирани, необразовани, лишени от амбиции и недопускани до никакви социални асансьори. Те са родени в “Люлин” или в “Меден рудник” и ще си останат в “Люлин”.  Какъв е отговорът ти на тези нападки?
Отговорът е следният. Първо - това не е вярно. Ако трябва да говоря за нашата партия, повечето от нашите членове са млади хора с висше образование, голяма част от тях с образователно-квалификационна степен по-висока от магистър и що се отнася до така описания образ на българите живеещи в „Люлин“ и „Меден рудник“ мога да кажа единствено, че това за пореден път подчертава небългарския характер и произход на написалия тези редове и дълбоката му омраза към средностатистическия българин, който беше натикан в тези комплекси, без да има никаква вина за това. Единственото, което мога да кажа е, че дори най-лошият и най-долният от живеещите в тези комплекси превъзхожда в пъти като интелект и морално етични качества главния редактор на „24 часа“. Съветвам го оттук нататък много сериозно да си мери приказките по отношение на моите сънародници, за да си няма проблеми от всякакво възможно естество.
Ти си един от лидерите на Националистическата партия, какво ще обещае тя на хората?
Това, което обещаваме на българите е да си върнем отново държавата, обещаваме им национално достойнство, социална справедливост и сигурност.
Защо трябва да гласуваме за вас?
Защото само ние можем да дадем така жадуваната от всички ни промяна.
Но властта успива…
Това не важи за нас, защото ние идваме от бездната, а това не се забравя лесно и когато моментът настъпи ще се върнем отново в нея.
Относно сигналите срещу партията и обвиненията в расизъм и ксенофобия, какво ще отвърнеш.
На всичките ни врагове мога да заявя едно единствено нещо, да си пазят гърбовете, защото ние не забравяме, най-вече лошото.
„Циганският терор ще бъде смазан с железен юмрук, защото няма друг начин. – какво да очакваме?
Когато дойдем на власт ще предприемем цялостна реформа в областта на наказателното законодателство, която ще предвижда в пъти по завишени санкции и наказания по отношение на абсолютно всички престъпления, особено тези насочени срещу личността, собствеността и честта на гражданите. Това е така наречената битова престъпност, която в най-голяма степен тормози и тероризира българите.  Тази битова престъпност в по-голямата си част е циганска и ние я наричаме цигански терор.
Определяш членовете на партията като хора от специфична порода, какво имаш предвид?
Ние сме хора, които по-малко говорим и повече действаме.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.