Гей по български

Гей по български
22-10-2013г.
294
Адриана Аврамова

''shto dvijish s geiove ti be napravo me razocharova..... napravo si promenih mnenieto za teb''.

Това съобщение получих във фейсбук от мой приятел, по повод качени снимки на мен и друго момче, очевидно приеман от обществото за гей, заради начина, по който изглежда. 

Темата за хомосексуалистите и респективно мнението на хората в България за тях, отдавна ме вълнува и тези съобщения предизвикаха доста въпроси, като: Какво значи да си гей? Въпрос на избор ли e? Има ли разлика между гейове и  педерасти? Трябва ли тези хора да крият сексуалните си убеждения от останалите? Морално ли е да си гей? И т.н. И т.н. Опирайки се на тезите на  опонента си по темата, се опитах да формулирам топ 5 на причините българите да не приемат гей обществото в страната. 

В следствие на моите реплики, публикувам част от последвалите отговори във въпросния чат:

''ne go pipai s rucete s koito shte se zdravisash s men''.

Причина  1 -  гнус ни е, гнус ни е и физически и чисто психически от тях, заради мисълта, че е възможно мъж да прави секс с друг и това да му харесва.  

Това е '' недостойно'', според думите на моя фейсбук приятел.  Но нека погледнем от друг ъгъл на ситуацията. Какво ни вълнува кой с кого спи и какво прави под завивките със сексуалните си партньори? По принцип правилният отговор е '' нищо'', но като че ли особено в България, тази тема дълбоко ни засяга. И ако считаме, че  еднополовият секс е недостоен, то чудя ли се, как някои хора биха определили все по-често срещаните фетиши  като уриниране върху партньора, секс с малолетни, оргии и така нататък?  Защо за цялото ни общество сексът между гейове е проблем, който поражда откровен неприязън, но изброените фетиши се считат за нормални, тъй като се практикуват от хетеросексуалните? Двоен стандарт!

''prosto ne misleh che obshtuvash s pedали''

Причина 2 - мислим ги за по-долно качество хора. 

Щом правят еднополов секс, непременно не стават, те са '' лош човешки материал''. Няма значение дали са уважавани политици, бизнесмани или артисти, гей ли си, гей си оставаш, а личните ти заслуги са някъде много назад, ако изобщо някой ги помни. Все пак е много по-вълнуващо къде си го пъхаш, отколкото  какво си постигнал. Това е и причина редица популярни български личности да крият сексуалността си - те просто няма да бъдат приети от обществото, пред тяхното име винаги ще седи ''титлата'' гей . На последния гей парад в София , зам.-посланикът на САЩ у нас Брайън Далтън заяви от сцената сексуалната си ориентация без притеснения, а с гордост. Напоследък и много световноизвестни личности признават, че си падат по хора от техния пол. Колко години ще отнеме на българите да застанат с лицата и имената си и да покажат, че няма нищо недостйно в това, че са хомосексуалисти? Сигурна съм, че много, защото страхът от реакцията на обществото е по-голям, отколкото желанието да бъдат себе си . В България дори отявлените гейове и лесбийки, които не се свенят да демонстрират ориентацията си, се притесняват да изрекат гласно  думите '' Аз съм хомосексуален и не го крия'' .

 

''prosto si misleh che naistina yvajavash mujete puk da se vlachish s toq pedал nqkaksi ne ti otiva''

Причина 3 -Какво ще кажат другите ако имаш обратен приятел? 

България е малка страна и както се казва '' знаем си кочинката''. В този ред на мисли, всеки знае, че тук е важно какво мнение създаваш пред околните, за да си вървежен в техните очи. Очевидно не е готино да имаш гей приятели и познати.  Те свалят нивото ти и вече не си толкова як/а в очите на останалите хора. Така че, ако искате да ви харесват и да не будите такива чувства в околните, внимателно проучете сексуалната ориентация на приятелите си, преди да афиширате вашата дружба. Иначе имиджът ви ще пострада.

 

''mujete se izmervat po dostoinstvoto, v kazarmata kato vlizash ima komynisticheska tabela: ''mujete se izmervat po dostoinstvoto im '' , neznam kvo dostoinstvo moje da imash kato si muj i te shibat '' / '' ... davat malko ili mnogo primer na malkite momchencas tehniq si vid i povedenie ...''

Причина 4 -мерене на морал-  хомо срещу хетро. 

Изведнъж в едно недостойно общество се появиха хора, които да говорят за липсата на достойнство при хомосексуалистите. Е да, освен всичко друго, да си гей е и '' недостойно'' и '' неморално''. Гейовете давали пример на малките момченца какви да станат като пораснат. Да, със сигурност едно малко дете би се запитало защо Азис се облича като жена, прилича на мъж, а се целува с друг мъж, но това е медиен образ, който би могъл да се обясни от всеки средноинтелигентен родител. Гейове, които се опипват са рядка гледка дори в клубовете с преобладаваща хомосексуална клиентела. Но тук идва ред на въпроса как по точно един гей би могъл на  навреди чисто морално на едно дете и респективно един въпрос към родителите - кое е по-страшно,  синът ви да стане свидетел на интимна ласка между хомосексуалисти или 13 годишната ви дъщеря да е системно съблазнявана от мъж, прекрачил 30те, който обаче не определя себе си като ''педофил“, а като '' сексуално активен мъж, който си пада по готини момичета, независимо от тяхната възраст''. И още един въпрос - сексуалният морал, тоест с кого правиш секс, по-важен ли е от чисто човешкия такъв? По-добре ли е да правиш безразборен секс с десетки жени, да ги захвърляш като парцали, да ги унижаваш, отколкото да спиш с човек от същия пол, когото да обичаш, да уважаваш и цениш като човешко същество и  личност?  В България да. По-добре дъщеря курва, отколкото син педерест.  Дори моралът вече е размит. Оказва се, че всички сме моралисти, само гейовете се разминават с нас и дават лош пример.

 

''emi smetni shtom pederas ima dostup do hora koito upravlqvat durjavata .. samo tyka moje da go ima tva, samo v bg.  za tva sme na tva nivo shtoto nqma edna mujka postupka se ni macxhkat ...''

Причина 5 -Гейовете са виновни за всичко. 

Разбира се, щом нещо не върви трябва да има виновен, най-лесната жертва в България са гейовете. Щом си хомосексуален , непременно не си кадърен и непременно си виновен за проблемите в държавата. Лошото управление в продължение на десетки години е по вина на ... гейовете, разбира се.  А дори реално властимащите да са били хетеросексуални, то думата ''гей'' за тях и тяхната работата би била достатъчна обида. Нищо, че едни от най-важните постове в много проспериращи държави са заети именно от хомосексуалисти, това в България не ни засяга. Тук всички /лошите, де/ са гейове. Точка.

Имах възможността да присъствам на тазгодишния т.н. '' Гей парад'' в София, на който обаче имаше малко присъстващи. Сякаш обективите и представителите на медиите бяха повече от ''празнуващите''.  Тъжно е, защото тези хора в България са хиляди, но се страхуват да заявят пред обществото ориентацията си. Не че са длъжни, това е нещо лично, но във време, в което са категоризирани като ''обратни'' във всяка една сфера, те трябва да докажат, че не са по-малко хора от всеки друг в тази страна. Вероятно обаче  страхът им е оправдан, предвид факта, че все пак живеят в България и явно нямат нужния комфорт, който другите страни предоставят на хомосексуалните си граждани. 

Също така нека да уточня, че между ''гей'' и ''педераст''/''педал''  има огромна разлика. Тези думи далеч не са синоними, но очевидно това убягва на повечето хора, съдейки от копираните съобщения във фейсбук.  И ... педалите сред хетеросексуалните мъже станаха много повече, отколкото сред хомосексуалистите.

България не е готова да приеме хомосексуалността, така както направиха редица други държави. Колкото и да се бием в гърдите, че сме широко скроени, знаем, че седне ли гей на масата до нас, го гледаме с презрение. И това ще продължи още дълго време.''Геят по български '' е като всичко друго в тази държава - сбъркано, извратено, неморално, недостойно и безумно интересно.

Ако търсите морала в това общество, то по-добре го напуснете.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.