Хана Монтана, ДАНС и извънземните

Хана Монтана, ДАНС и извънземните
09-10-2013г.
61
Венци Мицов

Ако Майли Сайръс, позната още като Хана Монтана не се бе съблякла гола в последния си клип, никога нямаше да й обърнете внимание, нали?
Да, Майли е онова момиче, което седи голо на диско топка и ближе чук.
И получава отворени писма от Шиниъд О‘Конър, в които Шиниъд О‘Конър й обяснява, че не бива да седи гола на диско топки и да ближе чук.
Хващам се за думата „чук“. С какво свързвате тази дума?
Аз с един виц, който се разказваше по времето на събитията в Полша през 1980 година и създаването на „Солидарност“. Тогава вицът беше как един полски хвърляч на чук поставил рекорд на Олимпиадата в Москва и когато го попитали – „Пане, как хвърлихте чука толкова далече?“, той отговорил – „Вие ми дайте съпра, да видите него къде ще го метна!“.

Смешно, нали? Когато през 1989 година сме запокитили чука и сърпа, сърпът се е забил някъде, но чукът е летял, летял... Та чак до 2013-а, когато е акостирал в клипа на Майли Сайръс, която е видяла в него някаква еротика.

Сега всички ще ми се нахвърлите с право – а бе, идиот такъв, каква Хана Монтана, каква Майли, каква Шиниъд, какъв чук те гонят.
И ще ми посочите улицата, където отново всичко ври и кипи, след като    Конституционния съд се изниза по терлици по казуса Пеевски и на практика негласно го прати обратно в парламента.
От мен очаквате да дам коментар, нали? Слагам бас, че е така.
Аз не мога да дам никакви коментари вече. Скоро, когато някой ме попита – „Пич, какво се случва в България?“ – ще му пускам оная рубрика на „Евронюз“, която се нарича „No Comment”, и когато той съвсем се облещи, ще вдигам табелка с надпис „Аплаузи“, като в популярно лейтнайт телевизионно шоу.

А у нас шоу да искаш. Нашите певици до една са голи като Майли, само дето няма кой да им пише, освен Здравко от „Ритон“ да ги нахока в някое телевизионно шоу.
Но да се върнем в действителността.
Ако Майли Сайръс беше българска депутатка, избрана с листата на БСП, оная същата, в която беше и Мартин Захариев, щяхме да сме сигурни, че шоубизнеса и политиката си подават ръка.
Тогава Майли можеше да бъде достоен кандидат за шеф на ДАНС.
Да излезе на трибуната, да погледне лошо Цветан Цветанов и да му каже – „Мистър Цветаноуу, лук ат ми, ай ем йоур найтмеър“, и заплашително да извади чук от дамската си чантичка.
А при нас се случи друго. Тоест, случи се комай същото, само дето героите не бяха тези, а други и не носеха никакъв чук.
Иначе всичките до един бяха донякъде от шоубизнеса. В смисъл – за нас шоу, за тях – бизнес.

А днес, на улицата всички ние се опитваме да ги освиркваме, ама те са особени – поглеждат ни от някой брониран прозорец и си викат – „Гледай бе, гледай колко хора са се събрали да ме поздравят, щото съм смел като клип на Майли Сайръс!“.

Знаете ли, тая нощ сънувах странен сън.
Сънувах, че за миг, за една кратка секунда, в главата на управляващите проблясва мъничко съвест.
И те казват – „Ето, хората не искат Пеевски за депутат!“.
И излиза Орешарски на трибуната на НС. След което произнася – „Съобразихме се е мнението на хората и Пеевски няма да е депутат. Връщаме го за шеф на ДАНС!“.
След това улицата отново избухва. И отново Орешарски излиза и казва – „Улицата е права. Оттегляме Пеевски от ДАНС и го връщаме в парламента!“
И после отново. И отново.
Кой знае защо, докато сънувах, плувнал в пот, ми звучеше песента на Майли, но като на развален грамофон – един припев, който се повтаря постоянно.

И когато се събудих, разбрах.
Ние живеем в проект на извънземните. Те са решили да ни изпробват дали можем да повтаряме едно и също до плюс безкрайност без да се усетим.
Засега проектът е повече от успешен и ние се въртим в кръг, а в средата на кръга има една голяма диско топка, в средата на която стои някой, който държи чук в ръка. Тоя някой отчаяно се опитва да се сети къде е запокитил сърпа, но новите правила на световния шоубизнес не му позволяват да тръгне да го търси.

Ние танцуваме и дори наричаме танците си ДАНС with me, но това не прави картинката нито по-весела, нито по-обнадеждаваща.
Ние танцуваме, а те ни наблюдават.
И така си я караме откакто се помним.
Да, знам, знам. Този текст е повече от налудничав.
Този текст е написан на ръба на шизофренията.
Обаче такова е и битието ни. Разкъсано между шоубизнеса, политиката и...необяснимото.
Ако Майли Сайръс, позната още като Хана Монтана, не се бе съблякла гола в последния си клип, вероятно нямаше да знаете коя е.
Ако бяхте избягали в някоя друга държава, докато можехте, вероятно сега нямаше да сте на площада, изпълнен с ярост, но без особена надежда в душата си.
Ако ДАНС не беше абревиатура на Държавна агенция за национална сигурност, а просто английската думичка за „танцувам“, всичко щеше да е различно.
И аз нямаше да съм написал тоя текст.
И вие нямаше да сте си загубили времето да го четете.
И всички щяхме да ходим на концерти на Майли Сайръс и Здравко от „Ритон“, вместо да викаме „Оставка“ по площадите.
Но за всичко са виновни извънземните...
Това е всичко, което имам да ви кажа. А сега ви оставям, защото психиатърът ми напомня, че ми е дошло времето за хапчетата.
2 розови и едно синьо...
Чао и да живее международното положение по всички земни кълбета!!!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.