Sex on the beach

                                                Sex on the beach
07-08-2013г.
412
Венци Мицов

Скука! Фейсбук рязко се изпразни от съдържание! Правителството си би камшика към морето, депутатите решиха да „поваканцуват“ малко, Волен съвсем изчезна...
Дори вестниците и новинарските емисии се превърнаха в някакво механично отразяване на не особено интересните неща, които се случват в жежките часове на августовския пек.
Само на морето е весело.
Банда папараци с телефон в ръка увековечиха брилянтното кадро, в което, посред бял ден мускулест момък, метнал кърпа на главата на партньорката си пред погледите на целия плаж бива орално обслужен, докато някой подвиква покрай снимащите „Ужас! Ужааааас!!!“.

Какво му е ужасното, питам аз?
Слънцето напекло, хората рязко ги завъртял меракът! Млади, кръвта им кипи! Измислили са начин хем да не се отделят от шезлонга, че и той струва пари... Хем да уталожат страстите си.

Или пък не сте съгласни? Смятате, че подобни неща не се правят пред много хора, на място, където има и деца и възрастни...
Прави сте, да оставим тая тема и да коментираме нещо друго.
Сашо Диков напусна Канал 3! Това сложи край на една култова телевизия, която се правеше с половин камера и двама журналисти, но въпреки всичко често беше много по-адекватна от всичките ни високорейтингови и модерни тв империи с армиите им от екипи и кореспонденти.
Сашо Диков каза нещо, което всички знаем, но ни е срам да го назовем – все по-трудно и почти невъзможно е да се прави честна журналистика.
Така е, господин Диков! Ние, верните фенове на Канал 3 никога няма да забравим репортерката Петя, Асен каданса и разбира се - преките включвания на Венци Стефанов в ефир.

А сега да се метнем към нещо друго.
Президентът Плевнелиев се срещна с финансовия министър Чобанов. На срещата господин президентът казал на господин финансовия, че предвижда нещо като вето.
Одобряваме! Не е правилно да се сложи категоричният термин „вето“, защото все пак ние сме нещо като държава и имаме нещо като министри, нещо като правителство, нещо като опозиция и нещо като бюджет...
Така че евала, господин Плевнелиев, нещо като вето ще свърши работа.
Но да оставим господин Плевнелиев и господин (за БСП – другар) Чобанов да извършват поверените им от нещо като конституцията правомощия и да обърнем внимание на някои други аспекти на августовските събития.
Впрочем какви ти събития...
В тая жега човек освен да натвори някаква тотална простотия, няма какво друго да се случи.

Именно такова нещо се получи с председателя на Асоциация „Българска книга“, който в знойните последни дни се превърна в герой на борбата с пиратството, искайки не от друг, а от ФБР помощ да се удари българския сайт Читанка инфо, разпространяващ с некомерсиална цел книги, огромната част, от които са издавани у нас още по времето на социализма.
Медиите охотно разпространиха писмото на господин Веселин Тодоров от АБК, който заяви храбро, че ФБР са обещали да направят на кайма читанката, като я унищожат, филтрират и премахнат завинаги от глобалната мрежа.
Прекрасно! Сега, когато знаете, че ФБР бдят за нашата сигурност съм убеден, че ще спите много по-добре в тия жеги.
И че ще спрете да четете електронни книги, че току виж у вас цъфнали я американски тюлени, я ЦРУ, я ФБР, я някой ветеран от „Пустинна буря“ с гол в ръката нож...
Но да оставим настрана борбата на света с най-големия нарушител на права на земното кълбо и да се гмурнем в останалите събития.
А те са направо парещи!!!

Кобилката на Георги Гергов търсела сурогатна майка!
Синоптичката Божана Филипова разкарала гаджето си!
А Преслава се оказа най-скъпоструващата звезда за участия на живо – 7000 лева за час и половина програма – толкова, колкото горе-долу е заплатата на един оркестрант с докторска степен по музика и над 20 годишен стаж за една година свирене в Софийска филхармония.

Виждате ли – пълно е с новини.
Едни правят секс на плажа.
Други правят бюджет на Дондуков 1 и 2.
Трети се опитват да правят журналистика по време на чума.
А четвърти – да се правят на загрижени за авторските права.
В цялата тая каша аз се опитвам да намеря нещо позитивно за себе си, но не знам защо все не мога и не мога.
Какво толкова не му е наред?
Лято е!
Птичките пеят!
Коктейлите се леят!
...или както казваше един герой на Чехов – идеално време да се обеси човек...
Майната му! Ще преживеем и това лято. После ще дойде есента, зимата, сметките и ще викаме „Ужас!“ и без да сме видели младежи, които правят френска любов посред бял ден на плажа...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.