Животът им е поп фолк

Животът им е поп фолк
20-07-2013г.
167
Адриана Аврамова

България все по-упорито започва да прилича на ориенталска страна с лек балкански привкус. Чалгата сякаш е новата чума, която за 20 години зарази децата на милата ни родина и изпи мозъците им.

Поколението на 90те години е белязано от фолка. Животът на повечето определя от „новата класика“. За много от тях тя е равносилна на религия, а те... те са нейните верни последователи, изповядващи ценностите, които любимите им изпълнители проповядват чрез творчеството и поведението си.

Официално поп фолк животът започва в 00:00, с отварянето на дискотеките и приключва някъде към 5-6-7 сутринта. Казвам официално, защото за мен този стандарт на живот не напуска чалга маниаците и през останалата част от деня. Чували сте фразата :'' Каквото остане във Вегас, си остава във Вегас ''. Тези думи с пълна сила важат за нощните чалга клубове.

Е к с п е р и м е н ТЪТ:

Как се забавляват младите? Как минават вечерите им? Как започват? Как завършват? Задавате ли си тези въпроси? Интересувате ли се от тях? Най – вероятно не. Както не забелязвате и отчайващият упадък на тези младежи. За това направих този експеримент. Нека ви покажа това, което не искате да видите…

Нощният живот в столичните заведения. Нещата, които остават скрити от камерите, от охраната и от обществото. За музиката, хората, изкушенията и секса ...

Правя резервация за 4 момичета в известна поп фолк дискотека. Дрескод няма, но всеки знае, че за да бъдеш забелязан на такова място трябва да си на принципа ''всички дрехи ми пречат''.

00:15 часа: Качваме се в таксито, което ще ни закара до клуба. Шофьорът, разбирайки крайната точка, започва да ни прави намеци, разпитва ни за мъжете, за ''забивките'' в дискотеките. Озадачава се от разговора ни за политиката и се намесва само от време на време с някоя псувня.

00:30 часа: Пристигаме. Пред клуба се е заформила опашка от около 10на човека. Всеки бърза да влезе. трима снажни охранители стоят на входа, проверяват личните карти и събират по 5лв. от посетителите.Оглеждам хората около мен ... предполага се, че трябва да са +18, но по леопардовите клинчета, топираните коси и детските физиономии, ми става ясно, че не са на повече от 16. Влизат с чужди лични карти... Русо момиче, високо 1.60, показва документ за самоличност на чернокоса девойка и въпреки това влиза в дискотеката без проблем.

00:40 часа: Вече сме в клуба. Още от стълбите се чуват викове и ударна доза чалга. ''Как да живея без теб , Андреа'' пеят с цяло гърло клиентите на дискотека. Пълно е. Не, грешка! Претъпкано е. Дали заради промоциите на алкохол, дали защото е четвъртък, но места няма. Настаняват ни на 1 стол на бара. Хората са в екстаз, викат, пеят и танцуват. Като изключим, че 50% нямат 18, а по-голямата част от другите 50% са чичковци над 50години, всичко изглежда нормално. Барманката ни сервира поръчката, придружена с малка ваза с изкуствено цвете. Или иначе казано пепелник. Интересно ми е само, ако дойде проверка как ще обяснят фасовете по пода на дискотеката.

01:00 часа: Купонът тече с пълна сила. DJ-ят поздравява всички присъстващи. Разбира се, за личен поздрав нещата седят по-различно - минимум 10 лв., пъхнати неделикатно в джоба му, или сладка мацка с максимум 10 см. пола отива да му се помоли .

02:00 часа: Хората поръчват бутилка след бутилка, викат, пеят, танцуват. Алкохолът започва да навлиза в кръвта и това си проличава от поведението им- сближат се. Момичета започват да танцуват секси, надигат потничетата или късите си рокли. Чичковците само това и чакат, усещат се жадните им погледи по плътта на младите девойки.

03:00 часа: ''Хоп, и влиза малко по малко ...'' Всички са на масата... буквално. Кръшните танцьорки, облечени с евтино бельо се въртят около 50 годишните и поемат двайсетачки в деколтетата си.. Снимат ги - не им пречи. Излива се дъжд от салфетки, падащи в чашите с алкохол, но това не впечатлява никого. Приоритетите вече са други. Момичета вече са се отпуснали максимално, качват се на сепаретата и започват да се опипват взаимно, следват целувки с език и снимки ... за фейсбук. А чичковците гледат жадно и набелязват жертвите си.

04:00 часа: След няколко ситуации с повръщащи момичета, цели компании се разотиват. Докато наблюдавам как момиче и момче се натискат, пресъздавайки пози от Кама Сутра в центъра на дискотеката, един мъж ме заговаря. ''Да те черпя едно и малко и да ходим към нас ?'' Погледнах го тъпо и му казах да се разкара, но пък упоритият му приятел не спря да досажда на моите приятелки с покани за танц. Ок. Случва се. Отидох до тоалетна... там вече става интересно. В едната кабинка повръща момиче, без да има кой да й държи дори косата, а от другата излиза мъж с разкопчан колан, следван от момиче с разрошена коса и размазано червило... изводите ги оставям на вас

05:00 часа: Чичковците нападат. Интересното е, че им се получава , виждам как млади момичета излизат под ръка с мъже 60ти набор... Момиче си поръчва текила на бара, изглежда толкова мъничка ... една от приятелките ми я попита кой набор е, а тя безцеремонно отговаря : '' 97'' . По-късно същата се отдаде на интимни ласки върху едно от сепаретата...

06:00 часа: Усещам как две ръце ме обгръщат и ми се задава въпросът: '' Една тройчица с твоята приятелка?'' Не му отговорих, по-късно се ориентира към друга девойка, която с радост му обърна внимание.

6:30 часа: Тръгваме си. В дискотеката остават около 20 души- хора, които не могат да намерят изхода, заради поетото количество алкохол и тези, които са си харесали по едно сепаре, в което да се натискат.

Така живее новото поколение, така живеят голяма част от студентите и учениците в България, така живеят и незадоволените 50-годишни чичковци, които се надяват на младо, зелено и подпийнало девойче. Грозна картинка. Това не е просто нощният живот в страната, това е реалността и ежедневието ни. Легални публични домове с музика за фон.

Хайде, затворете си очите. Направете го за пореден път. Пуснете си нещо за душата и забравете реалността.

Всички ръчички горе ...

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.