Капка Георгиева: АТАКА се опитва подмолно да подпомага ДПС, защото и за нея вотът беше купен.

Капка Георгиева: АТАКА се опитва подмолно да подпомага ДПС, защото и за нея вотът беше купен.
21-05-2013г.
64
---

След първото заседание на Народното събрание днес, лидерът на АТАКА Волен Сидеров отказа да подкрепи каквото и да е правителство и по-късно нападна журналист на ТВ СКАТ с искане за извинение.Lentata.com се свърза с бившата му половинка и съосновател на партия АТАКА - Капка Георгиева, за да разбере какво всъщност се крие, зад този политически ход на Сидеров.

 

Как сте след изборите? Какви изводи си направихте от резултатите и от днешното първо заседание на парламента?

Естествено не съм доволна от изборните резултати. Впечатлението, което се създаде е, че всеки чрез своите печатници е купувал гласове. Това бяха избори на напечатаните бюлетини. И БСП имат печатница „Имакс“, и ДПС има печатница ИПК „Родина“, и Данчо Ментата има печатница. Основната вина за изборните резултати е на социолозите, които повториха една лъжа 1000 пъти и тя се превърна в истина - влязоха само 4 партии. Сега наказанието тук е, че тези четири партии няма да могат да съставят правителство. Днес видяхте какъв цирк се разигра. АТАКА се опитва подмолно да подпомага ДПС, защото е зависима, защото и за нея вотът беше купен. За никого не е тайна, че ДПС седи зад АТАКА, работи в полза на АТАКА и срещу другите партии. Просто превърнаха АТАКА в свой инструмент, колкото и изтъркано да звучи.

Яне Янев съобщи, че 10 милиона са били дадени на АТАКА, за да постъпят по този начин днес на заседанието. Знаете ли за това?

Аз нямам информацията на Яне, но като човек с 25 години журналистическа практика, мога да кажа, че стана най-голямата гнусотия в политическия живот. Поуката е, че колкото и да редиш едни карти Господ си знае работата и затова се получиха такива патови резултати накрая... А на малките партии не им беше дадена почти никаква възможност да изкажат своите виждания. Не се оплаквам, така се случва винаги, но аз съм доволна от факта, че всички ние, които участвахме в дебатите по един или друг начин успяхме да стигнем до трибуна. Между нас имаше едно разбирателство и уважение, което показа, че в българската политика трябва да влязат чисти партии, за да може по някакъв начин нещо да се разчупи. Тези малки партии събраха общо 600 хил. гласа, което прави общо 60 депутатски места. Аз не смятам, че малките партии са загубили. Първо показахме, че ни има, второ - че би могло да стане промяна, защото при едно обединение имаме 60 депутатски места от раз. Аз смятам, че се вървим към такова обединение. Това беше един катарзис, всеки да излезе със своята физиономия, своето лице. Всъщност едва ли някой от нас е вярвал, че може да се разбие тая крепост на безвремие, която е в парламента, по този начин – без средства, без телевизии и без агитация.

Ще има ли обединение на малките партии?

Вече се водят разговори за едно обединение, защото програмите ни бяха сходни, с малки различия, които могат да се изгладят. Днес видяхме, че традиционните партии не могат да съставят правителство, защото са закърнели, те са се отделили от народа. При БСП е ужасяваща картината - два лагера, които се борят един срещу друг. Едните около Първанов искат нови избори, съглашателство с АТАКА... Румен Петков се среща със Сидеров, смъртни врагове, но в името да се самопрецакват... Не си дават сметка, че така прецакват народа, прецакват демокрацията, просто всичко се прави в името на това - да седя още малко на тая банка и да взимам една голяма заплата.

При ГЕРБ са по-чисти нещата, защото те управляваха сами четири години и сега, когато има нещо, заради което да се срамуват – те се срамуват, а когато се хвалят – има за какво. Просто имат една убеденост, а при ДПС и БСП не виждам никаква убеденост. ДПС показаха, че винаги ще ги има, защото тези турци, които живеят в България не могат да се зачеркнат. Аз се радвам, че толкова много им паднаха процентите, защото си спомням как на евроизборите бяха станали първа сила и то със страшно купуване на гласове - и от Турция, и от България. Бяха овладели почти цялата държава тогава, когато до сутринта ДПС беше начело на изборите. Реалните им проценти са 5 и аз смятам, че скоро ще стигнат до тях. Бих искала да ги няма, но няма как. Техният електорат не може да се интегрира и разчита само на техните обръчи и те това правят – разпределят едни евро фондове. Има цели списъци – по около 1000 лева се падат на всеки турчин под една или друга форма… и те на това разчитат. При АТАКА е най-страшно положението. Днес това, което си мислех, като гледах Волен е, че другите партийни лидери трябва да престанат да се гаврят с един болен човек. Просто трябва да престанат...

Какво мислите за това, което се случи с журналиста на СКАТ?

Арогантно, агресивно, невъзможно... Няма диалог, няма нищо. Човек трябва да може да приема и победите, и чуждото мнение. Дори на малките деца им е ясно, че това, което направиха беше съглашателство. Когато ти правиш такъв компромисен ход, после в душата ти не е комфортно, страх те е някой да не разбере. Избива те на агресия, на истерия... на много страшни неща. Волен може да налети на човек и да станат много страшни неща. Други депутати са казвали, че е ходел въоръжен в предишния парламент. Не трябва да го използват по този начин. Трябва до го оставят по естествения му път или да си замине, или да остане, но такова извиване на ръце не трябва да има. Волен сам си решава, но това, което виждам е гузна съвест. Когато съвестта ти не е чиста, каквото и както и да го направиш - то се обръща срещу теб. Журналистът на СКАТ не го попита нищо по-различно от останалите журналисти. Мъдреците казват, че има три неща, които не могат да се скрият – слънцето, луната и истината. Така че всичко ще излезе, но не трябва да го подстрекават да се държи по този начин.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.