Демонокрация

Демонокрация
27-04-2013г.
73
---

„Да нагласим примка за праведника,защото той ни е в тягост и се противи на делата ни, укорява ни за грехове против закона и хули ни за греховете на нашето възпитание...“ /Прем.Сол.2:12/

 „Моля, тези луди хора да бъдат изведени от залата... враговете на демокрацията нямат място тук... изведете тези противници на демокрацията“- това са думите на председателя на френския парламент към протестиращи хора в пленарната зала, когато депутати гласуват закон за легализиране на хомо браковете и правото на гейовете да осиновяват деца.

От днес вече съм противник на демокрацията. Може би за повечето хора това е „еретична“ мисъл. Всъщност никога не съм й бил фен. Още преди повече от 15 години преподавателят по  Обща История на Църквата в Богословския Факултет,  покойният вече професор Христо Стоянов, човек прекрасно знаещ старогръцки , ни обясни етимологията на думата демокрация  (демос и кратюн -  това е коренът на кратос). В превод означава – народ , който работи в полза на някого, а не народовластие както повечето хора си мислят.  На практика наистина е така. Ние си избираме някого (депутат) и съответно работим за него. Демокрацията в днешно време няма нищо общо с тази, която е била в историята на градовете полиси, където целият народ се е събирал и решавал възникналите проблеми.  Много от преподаваното по църковна история съм забравил, но този момент го помня като вчера. Никога не са ми  харесвали  експериментите с хора. Било то политически, медицински, образователни или други.  Премъдрият Соломон е казал „ Нищо ново под слънцето“, всичко е старо. А ето, че в миналия 20–и  и сегашния 21–и век ние открихме топлата вода. И това да се манипулират хора е познато още в най-дълбока древност, когато дяволът е съблазнил нашите прародители. Всички стари и изпитани методи на управление на една държава, образованието и въобще  порядките са отдавна открити и прилагани от векове. Сега определени хора системно промиват съзнанието ни, че всичко старо е лошо и ненужно и трябва да бъде забравено, за да бъдем цивилизовани, модерни  хора.

Франция поема по пътя на демокрацията в момент, когато цяла Европа е завиждала на френския крал и се е опитвала да му подражава, а народът е бил в благосъстояние. Странно!? Защо са искали да гилотинират краля си, когато народът е бил икономически добре? Дидро, Волтер, Русо, Маркс, Енгелс, Вашингтон и техните ментори - А. Вайшоп, Парвус, Родшилд и други подготвиха бунта, който преобърна цяла Европа. Трябваше да бъде разрушена от векове създадената духовно-политическа система на управление - държава и Църква в едно. Затова и в бившите православни монархии двуглавият орел е бил символ на Църковната и държавната власт, независещи една от друга, но в едно тяло неразделени.

Чрез революциите от 18 - 20 век се е извърши най-масовото Богоотричане в най-новата ни история, което е в противовес на покръстването на християнските народи от 4-5 век и 9-10 век. Франция беше началото, но не и краят. В днешно време по подобен начин бяха свалени и диктаторите в арабския свят. „Недоволните и потиснатите“ свалят своя диктатор чрез революция или преврат, подкрепени от международната общност и великите сили. Стига се до ожесточени конфликти и кръвопролития. В крайна сметка диктаторът е убит и вече има демокрация. Така целият народ започва да работи  за  определен кръг хора в чужбина, вместо за своя управник, и  последното състояние на тези хора става още по-лошо от първото. Ето такъв е моделът, чийто прототип е Франция.

Няма да засягам темата за хомосексуализма. Този случай във френския парламент ми припомни революциите в историята, която не трябва да забравяме. Спомних си и думите на великия А. Солженицин: „Който помни лошото в историята, да му се извади едното око, а който я забрави, да му се извадят и двете очи“.

 От десетилетия насам във Франция не е имало толкова масови протести. Защо  не свикаха референдум, за да упражнят т.нар. пряка демокрация? Защото управляващите, които симпатизират на гейовете, знаеха, че французите в мнозинството си са против и съответно не им позволиха. Това са същите, които гражданите на Франция  избраха да работят за тях, а те ги предадоха. Такава е съвременната демокрация. Пълен цирк. Кукловоди и марионетки. Също както у нас. Това е  по-скоро демонокрация. И ние работим за демоните, за онези, които им служат и желаят нашата гибел. За мен демокрацията е една утопия както и идеята за единния светъл комунизъм. Както някога ни заблуждаваха, колко е прекрасен е той, сега ни казват,  че от демокрацията няма по-хубаво управление и всеки, който и се противопостави е (народен) враг на човечеството. Диктатурата на пролетариата и нейните комисари се подмениха с еврокомисари и диктатурата на Брюксел. Червеният флаг замениха със син. Вълкът козината си мени, но нравът не…

Докога ще се заблуждаваме, че народът управлява? Управляват тези, които направиха революциите. А най-главното за тях е да създадат свят без Христос, където няма закон за любовта, а царуват егоцентризмът и бездушната полицейщина.

Добре дошло, антихристко общество! А може би вече се задава и самият Антихрист…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.