Женa - това звучи пошло

Женa - това звучи пошло
23-04-2013г.
36
Екатерина Анева

България е типичен пример за упадъка на социалните отношения и най-вече на все по-често липсващото женско достойнство.  Правата на жените  са едно от достиженията на съвременната демокрация. За последните 100 години, бяха извоювани много човешки, граждански и професионални такива... Впоследствие тотално отречени  и  потъпкани от самите жени.  

Все по-рядко хората се замислят за дефилетата на гола плът в стриптийз клубове и дискотеки. Никой не си задава въпроси за достойнството и внушението на тази или онази реклама, за снимките  на разсъблечени момичета по вестниците, по билбордовете. И абсолютното  унижение на жените се вписва съвсем естествено във всеобщата профанизация, караща хората да се смеят на дебелашките скечове за услужливостта на съседката и  развратността на секретарката, или пък на вицовете за мъже, унижаващи жените си...

 „ Лай! - Ти кого лаеш ма?“
Нали така беше. Голям смях! Но де да беше само това. Няма вестник без гола жена. Няма магазин без разголени бедра. Дори такъв за хранителни стоки. Сетих се даже за реклама на едно сирене върху пищен бюст. Ами следобедната разходка в парка в пролетен ден? Дупета, прашки, цици – всякакви размери и форми. Страшна картинка. Само че нито „обществото“, нито „телевизията“ са виновни за това. Да тръгне полугола решава самата жена. Кой я кара да го прави? Конюктурата? Или поредната „секс-фолк-бомба“, друсаща кючек с две звездички на зърната на платформа пред катедралния храм „Св. Александър Невски“?  Помните ли този гаф на общината?! Тогава кой подписа разрешението? Може би първата жена-кмет на София…

Сексът продава
Да, в такова агонично антиобщество живеем. Обгърнати от голотата и разврата. Попиващи порнография и животински страсти достойни за Декамерон. Само че у нас църквата  не се и опитва да лицемерничи и да проповядва морал. У нас дори тя е абдикирала тотално. Че и семейството го няма е излишно да говоря. Спрете се до входа на някое училище и се огледайте. Мулен руж е обикновена читалищна постановка в сравнение с това. Момичета с цигари, с грим и без дрехи. На колко години са? На 12-13? Страшно е да си го помислиш, но явно мама ги подготвя за живота. Трябва да са отракани, да са вървежни, че да хванат някой богат чичо да ги издържа. Е, нищо че ще ги и побийва – то това си е в реда на нещата. Ами дискотеките? Голите  девойки, търкалящи се по дансинга са най-малкото, което се случва там. Под масите, в тоалетните оралната любов се практикува свободно. Свирка за водка или за линия кокаин. Това е ценоразписът. Страшно, безнадеждно и категорично жената е превърната в сексуален субект от самата себе си.

Око да види…
А мъжете плакнат очи, но дали именно този ексхибиционистки маскарад не ги отвращава от „нежния“ пол? Личността изчезва. И дава път  на сексизма, срещу който са се борили поколения жени. Тези, които някога са извоювали правото на глас и на достоен живот за дъщерите си. За да могат техните внучки днес да се гърчат голи на бара, оляни в бира и унижение. Или  да бъдат като онези новите икони на обществото, със силиконовите цици и надути устни, готови на всичко за хубава дрешка, за ново телефонче или просто за още едно голямо.

И как да получат мъжкото уважение в тази клоака, в която голотата и сексът са легална разменна монета за чантички и сандалки от МОЛ-а? Как да станат смислени хора, когато мечтата на всяка абитуриентка е да бъде новата плеймейтка?

„В леглото дами няма! Те са в обществото!“ /Скандално реално и болезнено вярно!/
В същото това общество, в което дамите се отказаха от себеуважението си и станаха просто секс играчки. В същото това общество, в което голотата продава и се продава. В обществото, в което жената сама е решила да бъде надуваема кукла, сексуална, морална и душевна слугиня. А не съпруга, майка, сестра и дъщеря.

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.