Ники Мартинов: „Нуши беше човек, който търси предизвикателства и винаги знаеше как да заобиколи смъртта.”

Ники Мартинов: „Нуши беше човек, който търси предизвикателства и винаги знаеше как да заобиколи смъртта.”
08-11-2012г.
168
---

Още хора проговарят за Марио Нушков, който беше намерен мъртъв преди повече от месец край благоевградското село Бистрица. Дали загадъчно загиналият Марио Нушков-Нуши  е поредната жертва на секта? Оказва се, че един от участниците в тазгодишното издание на Vip Brother Ники Мартинов е бил много добър приятел на загиналото момче. Той е категоричен, че няма как Нуши сам да е посегнал на живота си. Ето какво още сподели за Lentata.com сървайварът:

Били сте приятели с Марио Нушков, защо сте сигурен, че е бил в секта?
Сигурен съм, че е бил в групата на Росен Ангелов (б.а. председателят на фондация „Мечта”, обвинен от приятелите на Нуши, че е оказал лошо влияние на момчето и дори косвено има връзка със смъртта му), а дали тази група е секта или не – това някой друг трябва да го каже. Това, че тази фондация има финансиране и се събират пари от членовете й за мен означава, че е секта. Ако въпросният Ангелов беше толкова добър и любезен, за колкото се представя, той самият нямаше да кара Марио да му плаща интернета. Марио сам  ми беше споменал това. Освен интернет, Марио е плащал на Ангелов и някои други такси, давал му е пари и така нататък...
Прочетох интервю с Вас, в което сте казал, че сте сигурен, че Нуши не се е самоубил?
Няма как да съм сигурен, ако бях – щях да повдигна дело. За мен нещата са следните – Ангелов е можел да предотврати всичко това, което се случи с Марио, но не го е направил. Не знам защо, след като уж са били толкова близки и са били постоянно заедно. И във въпросната трагична вечер също са били заедно. Защо не е направил нищо, след като е почувствал, че нещо не е наред с Марио?! Когато някой мой приятел или близък не се чувства добре и виждам, че има проблеми или отклонения (били те психически), аз няма да оставя този човек да се лута и да се чуди откъде да скочи и да се убие. Според мен тази нехайност и бездействие не са обясними.
Каква е Вашата версия за случилото се?
С оглед на това, че известно време не бях с Марио и не бяхме се чували, няма как да имам точна версия. Като подреждам нещата мисля, че Марио е бил по някакъв начин подтикнат да не иска да прави всичко онова, което правеше преди време. Подтикнат да не бъде такъв, какъвто аз го познавам. Той беше човек, който търси предизвикателства и винаги знаеше как да заобиколи смъртта. Ние, нашите хора сме точно такива - движим се по ръба, но винаги успяваме да се измъкнем. Не мога да повярвам, че Марио ще посегне на живота си с оглед на това, че той добре знаеше как да избегне капаните на всички спортове, с които сме се занимавали и които граничат с лудостта.
Марио е бил силно момче. Починали са и майка му и баща му и той се е справил с това. Доколкото разбирам, не виждате логика в това той да се самоубие, след като е съумял да превъзмогне толкова много страдание.
Не искам повече да говорим за това, че той е посегнал на собствения си живот!  Знам само, че Марио се промени страшно много. При положение, че в това сдружение, или фондация, или както и да го наричат, че там само се помага, не мога да си представя, че човек, когато само помага може да даде такъв резултат една връзка. И как така ще се промени едно младо дете до неузнаваемост, до толкова, че да не знае какво да прави с живота си?!
Какъв беше Марио преди, как се промени след като се свърза с фондация „Мечта”?
Марио беше един много талантлив пилот.  Беше спечелил дори едно-две ралита на високо планински шампионат, много добре се представяше в спорта. Да не говорим за ски, за сноуборд, аз го научих да кара и мотоциклет (кросов мотор) – много добре се справяше и с това. Всичко, с което се захванеше, бързо постигаше добър резултат, защото имаше много добра двигателна култура. Беше много талантлив младеж и всичко му се отдаваше бързо. Когато едно такова дете, с ясно очертан висок интелект го виждаш как се развива, не може да не ти е симпатичен или да не ти е приятел. Той беше в моя кръг точно заради това - защото за него нямаше невъзможни неща! Каквото и да сме правили, където и да сме ходили той винаги се е справял с всичко, никога не се е оплаквал от нищо. Това не мога да простя на някои хора - че от такива стабилни момчета могат да направят пластелин. Много жалко...


Тази събота, 10.11.2012 г., в зала „22-ри септември” в Благоевград ще се проведе кръгла маса под наслов: „Пътят на опасните учения до децата и младежите”. Поканени са министърът на образованието Сергей Игнатов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев, шефът на МВР, психотерапевти, психолози, ученици, учители и медии.

Кръглата маса е организирана от приятелите на Марио Нушков, които смятат, че дори и да не са успели да помогнат на Нуши, могат да направят всичко възможно трагедията да не се случи на други млади хора. Основните теми на дискусията ще са: внедряването на сектите в детски градини, училища и университети; законовото прикритие на сектите в България; опасността от нерегламентираните учения; как да разпознаем сектантите и сектите и как да предпазим себе си и близки от тяхното влияние. Вратите на събитието ще бъдат отворени за всички заинтересовани.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.