Утроба под наем

Утроба под наем
10-10-2012г.
113
Симона Милкова

Хуманен акт, решение на репродуктивните проблеми на човечеството или мръсен бизнес? Коя е тази майка, която девет месеца ще гледа детето в утробата си, а след това ще го подари? Или по скоро – ще го продаде. Замислената изцяло като детероден орган вагина, макар и да има решение за демографския проблем у нас, днес има и нова мисия - да „изплюе” куп деца за износ. Бедните българи спазаряват децата си с богатите чужденци.

Икономическата нестабилност и финансова скопеност на обществото ни дава тази модерна опция. Уникалната възможност да раздаваме рожбите си, за да оцелеем или казано по модерния начин - да дадем утробите си под наем и да пласираме по-голяма част от плодовете им на пазара. Според Чарлс Дарвин човешкото съществуване се осланя изцяло на инстинкти. Ние сме не по-малко първични от животните по отношение на майчиния инстинкт, но такова нещо в природата като даване на плода си в замяна на нещо материално - няма! Това е идея на хора с големи материални очаквания , ниски доходи и никаква човечност.

У нас бизнесът с детска плът си има ясно отработени схеми на работа. Една от тях  - средно интелигенти дами биват убеждавани от успешни бизнесмени, в качеството си на лекари, да запазят бебетата си в случай, че са решили да направят аборт. Според тези доктори не бива да се правят аборти. Звучи логично, но целите са повече от користни! В никакъв случай родилките не бива да дават отрочетата си на домовете за деца лишени от родителска грижа при положение, че не могат да ги отгледат. Вместо това медицински лица съветват:  „износете плода си и го спазарете за голяма сума”. Акушер-гинеколозите бързат да подковат забременелите дами да износят децата си и така да припечелят някой друг лев, предлагайки бебенцата им на чужденци с репродуктивни проблеми. Цените за последно осъществилите се сделки у нас не са никак малки. Десетки хиляди евро лапват участниците в схемата за продажба на дечица. В тази схема не са замесени традиционно възприеманите за продавачки на бебета многодетни ромки. Става дума за българки, решили да дадат децата си срещу заплащане на богати семейства от чужди държави.

Славянка Любенова Мартинова е една от тях. Тя изтъргува рожбата си за 80 000 евро. Добрият бизнес нюх на доктора й ощастливява всички участници по веригата. Лусия е припозната от купувачите си на втория ден след раждането си. Днес тя вече е в чужбина и е на път да проговори италиански. Носи фамилията на баща си и расте без да има идея, че някъде там в България живее биологичната й майка. Посредникът в тази сделка е софийският акушер-гинеколог д-р Иван Цанов. И това не е първият бизнес проект, в който докторът е замесен. Иначе той е сменил три болници, но продължава да практикува професията си. 

Ако утре забременеете неволно обадете му се, той ще реши проблема ви. А може да заченете напълно целенасочено, за да изплатите ипотечния си кредит. Имате това право в България.

През 2005-2006 г. за пръв път е засечен износ на бебета у нас. Тогава са се регистрирали по 2-3 случая месечно. След промените в българското законодателство интензивността на продажбите намалява, но през 2009 г. отново се наблюдава бум. Държавата все още не е измислила ясни механизми за справяне с почти легалното припознаване на наши бебета от чужди татковци...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.