Мазохизъм

Мазохизъм
21-09-2012г.
33
Мартин Карбовски

 

Карбовски: Парцалев, ти за Парцалев какво мислиш?
Калоянчев: Парцалев…не искам да кажа какво мисля, защото първо ще ме намразят много хора.
Карбовски: Защо?
Калоянчев: Защото не е такъв, какъвто го описват.
Карбовски: А какъв е? Той е бил гей, това пишат жълтите вестници, че е бил гей, това знаят младите хора сега за него.
Калоянчев: Абе такъв беше... и не обичаше децата.
Карбовски: Не обичаше децата?
Калоянчев: Все ги тупаше по главата и ги гонеше от себе си.
Карбовски: А има такива хубави филми с деца…

 

...Не трябва да се обяснявате! Особено когато ви обвиняват с гадости, глупости и безчестие, прилежащо на обвинителите. Особено на жълти вестници. Понякога това прилича на мазохизъм, но така трябва.

Този път ще обясня обаче – заради Валя, съпругата на Георги Калоянчев. С годините разбирам, че хората все повече ще сравняват работата на анонимните жълти журналисти с моята. Затова поне на Валя искам да обясня – кой прави от честните думи на Калоянчев скандал.

Правят го безчестните и тези, които не искат да помним. Правят го жълтите вестници. Правят го хора, които работят и съдействат на жълтите вестници, короновали са ги и търсят там признание и публика. Това са хора които мразят публиката и често я унижават. Презират публиката, говорят срещу чалгата, но са собственици на чалга-радио.

Георги Парцалев е бил гей. Това е непроменим факт, в който днес няма нищо срамно и подсъдно. Включително и обсъждането на този факт. Същият факт последните 20 години е напомнян именно от страниците на вестници, където и Валя даде интервю. Жълтите вестници с годините напомниха не какъв актьор е Парцалев, а с кой шофьор е спал, и какво злато му е откраднато и какви оргии и бирени бутилки за били въртени в тези оргии. В това аз не съм участвал, няма да участвам на никаква цена и днес. Колко роли на Парцалев са споменати от жълт вестник? Николко! Колко партньори обаче са коментирани там – десетки. С най-гнусни подробности и обяснения.

Напомних този факт на Калоянчев и той го потвърди. Напомних му, че жълтите петнят едно име, което той е познавал. Калоянчев потвърди факта, не останалите гадости.  Нямаше да има никакъв скандал - ако нямаше жълти вестници и апологети на жълтите вестници. Напомнянето беше небрежно и част от контекста на това как жълтите вестници са се отнасяли към Парцалев. Отношение, в което пак повтарям – не съм участвал.

И вие, Валя, и други хора защитихте (от мен!) честта на Парцалев и Калоянчев отново в жълт вестник! От мен – човекът, който никога не си е позволил да каже и една жълта дума за някого, особено за големите. Не аз разпространявам онези жълти пикантерии – разпространяват ги вестниците, които днес нямат течение, за да се види колко гадни публикации е имало за Парцалев. Защо днес същите тези вестници просто не излязат и не направят фондация за защита на Парцалев от мен?! Има ли лимити за лицемерие?!

Мазохизмът обаче у нас е приятно усещане. Карбовски подведе Калоянчев, и Валя, която е против да дава каквито и да е интервюта, говори на две страници в жълт вестник. Валя, разгледай какво пише за теб и Калоянчев последните пет години в жълтите вестници и в същия на когото даде интервю. Просто виж при кого говориш. Не съжалявам, че ще го кажа – това е мазохизъм, да пишат за тебе (и за Парцалев) гадости с години, а ти после да отидеш в същия вестник да кажеш как Карбовски е лош. Окей, нека аз да съм лошият. С помощта на жълтите вестници може и така. Но не аз насирах името на Парцалев, те го правеха, а вие, които днес скачате срещу мен, тогава не казвахте нищичко в защита на Парцалев. Нищичко.

Мазохизъм е всеки от нас, изгубен в жалката си балканска слава да колаборира с този, който го е мачкал и подигравал във времето на хартия, анонимно и безнаказано. О, пъшка жълтата журналистка, какъв подвеждащ въпрос – абе ето ви го въпроса – просто попитах дали един велик актьор е бил от обратната страна –ако на вас това ви изглежда обиден въпрос – разберете – това вече не е обиден въпрос.

Мазохизъм е подмазването на жълтите вестници само и само да се доберат до изкривеното си заглавие. Мазохизъм е да ви честитят рождения ден. Мазохизъм е да разказвате на жълт вестник любимия си виц, а утре да същите да напишат, че ти си марсианец-лесбийка, а апаратът Кюриозити е вибратор изобретен в България.

Мазохизъм е да се търпят лъжи. Калоянчев беше честен, каза нещо, което отдавна е искал да каже – за приятеля и конкурента си. И не е излъгал. Докато по същата тема лъгаха и продаваха задника на Парцалев години наред. Къде бяхте, защитници на Парцалев, когато ставаше дума за една бирена бутилка, нещастници?! Къде бяхте защитници? Къде?

Съжалявам, Валя. Написах това заради теб, макар че не бях длъжен и по принцип не чувам как анонимните и апологетите заедно се опитват да изкарат мене ужасен човек. Публикувам още един път стенограма на разговора ми с Калоянчев, който за мен беше чест. Останалото го свършиха продавачите на задника на Парцалев. Те трябваше да умрат от срам. А вместо тях умря срамът.

 Ако в тази нация е останала и един грам памет, тя ще разбере. И ти, Валя, ще разбереш, сигурен съм. Твой Мартин Карбовски.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.