Защо Бойко ще спечели изборите?

Защо Бойко ще спечели изборите?
30-08-2012г.
16
Мартин Карбовски
Селото е в нас, и ние сме в селото. Ако Левски нямаше проблеми с турците, щеше да има проблеми с хората, които се обиждат на „селяни“ (а никога не са жънали и орали)  и щеше да каже тази реплика, не другата, знаменитата и неразбраната.

Животът в България е шок и ужас – достатъчно е човек да прелети за няколко дни в друга държава и да се върне – о, родна кочина, о! Да вземат да се сбият в Бедрум и това да ни е културния живот. Преди обвинявах за всичко старците-патриарси, вече това обвинение не издържа в съда на историята. За културния живот у нас трябва да се говори през зъби и да се издават смъртни присъди. За икономическия – също. За политическия не бива да се издават присъди, защото днешните политици ще се изкарат дисиденти. Между другото – не знам дали забелязвате – вече няма дисиденти, а мърморковци на хранилка. Дисидентите изчезнаха у нас, а в Русия стават все повече, какви славяни сме ние?!

За проблемите на една нация е виновна само нацията. Политиците могат само да ти направят градинки, които да стъпчеш. Гледам и не вярвам на очите си – в София има градинки като по времето на социализма. Едно от хубавите неща на социализма беше това – да има градинки. И майки с колички. Дори в центъра на София днес има колчета и вече не се паркира където свариш. Пак е трудно да паркираш, но е организирано и трудно, а не бамбашка трудно.  Селото ни е хубаво, харесвам задръствания, когато се копае за мост.

На децата, които четат тези къси реплики – на тях трябва да се обясни, че едно време нямаше нищо, освен градинките. „Но пък се изучихме” - каза ми един патриарх.  Примерно, едно време нямаше балсамов оцет. Нямаше сирене „грана падана“ – така ли се пише? Нямаше:

1.калмари

2.октоподи

3.ципура

4. сирене халуми

5. скариди, скариди, скариди

Нямаше миди с шафран, имаше набрани от ентусиасти миди печени на плоча. Нямаше дори обикновена сьомга. Нямаше ньоки. Обаче и дюнери нямаше. Нямаше екстеншъни, имаше плисета на роклите. А – да не забравим – нямаше педерасти, травестити и транссескуални, лесбийки, тоже нямаше, дори цигани нямаше де факто. А днес няма нищо освен цигани. Идва френски министър у нас, за да се справи с нашите цигани. Това не само че го нямаше преди, ами никога не сме си и мислили че ще се стигне до там.

Някой трябва да направи огромен списък с това, което нямаше. Нямаше и СПИН скандали в БСП. Нямаше такова безумие – от една глупава, та глупава реплика да стане всенародно движение и брожение. СПИНът се предава по полов път.  Но освен това се предава и по интравенозен път. Социализмът се предавал по полов път? Така е, знам за някои любовници на големи червени шефове които станаха социалистки в креват, не във зала. Трябва да се направи изследване за социализма и секса – за тия двете неща се говори  само в жълто - за могъщата потентност на управляващите другари – само Тодор Живков прави изключение между Берия и Брежнев.

Ако социализмът е като СПИН, то постсоциализмът е като смърт. Нацията е организъм, който няма защитни сили – така беше преди. Сега нацията е мъртва. Или хайде, да направим компромис – умираща. Цялата в рани от залежаване.

Всички се упражняваха над скандала в БСП. На мен ми стана жал. С това ли се занимавахте 25 години, докато нашия живот минаваше? Затова ли нямаме пътища и магистрали? Заради това ли избягаха един милион сперматозоиди и яйцеклетки на тази нация? Заради това е явно. Епохалната глупост на хората, от които зависи животът ни. Епохална, трае цели епохи , озвучавани с фанфарите на училищни оркестри незнаещи нищо за секса.

Това ли ще ни предложите и на изборите – Кутев срещу Корнелия?! Или още по добре – Кутев и Корнелия в една листа?! Забелязвате ли, примерно, в телевизията една жена на един продуцент, която не може да прави журналистика, но се мести от място на място в телевизионните продукции и диванчета, и пак има предаване? Аз чак сега забелязах. Така е и с политиците – местят се, дупят се, само и само да са едни и същи – цяла епоха. Чували сме понятието – „некадърен писател“. Но „некадърен политик“ не сме чували, това е тавтология.

Уважавайте дядо Благоев, дори уважавайте историческата личност Георги Димитров, уважавайте скандинавския социализъм, уважете конверсията на китайците между идеология и икономика, но не може да уважавате и да избирате социалисти, които спорят СПИН ли е социализма и как се предава. Мълчете си бе, мълчете си. Трайте си. Пусти фейсбук, на маймуни ни направи.

Нищоправенето вече е философия на цяло едно общество. Политиците нищоправят, нацията се гърчи от мързел и отчаяние. И живее културния си живот в Бедрум, сиреч в спалня.

Ето заради това Борисов ще спечели изборите догодина. БСП е в нокаут, тя прилича на сенилен боксьор, който раздава крошета на себе си и на идеите си. Между другото, в тефтера ми от 90-та година, когато бяха първите демократични избори и когато БСП спечели, там е записано:

The crocodiles are never flying, but now (here) they are flaying.

В Бургас се появил крокодил и агенцията по аквакултури тръгнала да го гони. Това е друг сюрреализъм. Но никой не си спомня за Йонеско и „Носорог“.

Та тогава бяхме войници и гласувахме за Снежана Ботушарова, днес посланик в САЩ. Излезе тя пред нас, войниците, и размаха едно синьо клепоухо зайче, двете му уши символизираха победата на СДС и демокрацията, която никога не дойде. Беше бутафорно, но ние пак си гласувахме за СДС. Днес да гласуваш за анимационните герои на БСП също е бутафорно, но те пак ще го направят. Кутев и Корнелия пак ще са избрани в листите, които не четете. Четете листите, бе маскари – както казваше един даскал от едно селско училище – който не чете, гъза ми ще яде!

Днес правих кастинг за журналисти и питах всяко едно момче и момиче, което искаше и да пише в Стандарт „Кой е Кафка?“. Никой не знаеше. Ето за този СПИН говори Кутев, надявам се. Докато БСП се самоубива, нацията умира от тъпота. Кой беше Кафка? И защо „Преображението“ днес е книга със заглавие „Метаморфозата“? Какво тъпо име, какви нискорейтингови въпроси. Къде е Азис сега? Той е в Сен Тропе. Това е – исках да завършим с нещо положително.


© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.