Мost wanted терористи

Мost wanted терористи
21-08-2012г.
12
Лентата

Дълги години списъкът с най-издирваните терористи от ФБР беше оглавяван от Осама Бин Ладен. Днес ви показваме неговите „заместници” или кои според американските служби са най-опасните терористи на планетата в момента. И колко струват главите им! Вижте топ 3 на най-търсените мъже на планетата:

 

Джамел Ахмед Мохамед Али ал Бадауи


Известен още като: Джамал Мушин ал Тали; Абу Абдул Рахман ал Бадауи; Абу Абдул Рахман ал Адани; Джамал Мохамед Ахмад
Роден на 22 юли 1960 /или на 23 октомври 1960/1963 г./ в Йемен. Мургав с черни очи. Носи брада. Висок около 175 см, тежи около 72 кг. Нормално телосложение. Възможно е да има белег на лицето.

Обвинение:
Убийство и организация на убийство на американски граждани и военнослужещи. Смята се, че участва в създаването на оръжие за масово унищожение. Свързан е с бомбения атентат срещу американска военна база в Аден, Йемен от 13 октомври 2000 г. В следствие на атаката умират 17 американски войници. Първоначално ал Бадауи е задържан от властите в Йемен, но през 2003 г. успява да избяга от затвора. По-късно отново е заловен и отново бяга през 2006 г.

Награда:
Американските власти предлагат до 5 милиона долара за информация, която води директно до местонахождението н Хаплион и до неговото осъждане

Смята се, че е въоръжен и много опасен!

 


Мохамед Али Хамадей, известен като „Кастро”


Роден на 13 юни 1964 в Ливан. Нормално телосложение. Висок 173см., 67 кг. Черна коса и тъмни очи. Хамадей има бенка на дясната буза под окото. Говори арабски и немски.

Обинение:
На 14 юни 1985 г. участва в отвличане на самолет и заговор за похищение, довело до убийство /включително на американски гражданин/; вземане на заложници; залагане на взривно устройство на борда на самолет; нападение на екипажа и пътниците на самолета и причиняване на тежка телесна повреда; подбудителство и подтикване към престъпление.

Твърди се, че Хамадей е член на терористичната група на Хизбола /Ливан/. Смята се, че в момента се намира в Ливан.


Награда:
Америка предлага награда от до 5 милиона долара за информация, която води директно до откриването и/или доказването на вината на Мохамед Али Хамадей.

Смята се, че издирваният е опасен и въоръжен!


Айман ал Зауахири


Известен още като: Абу Мохамед; Абу Фатима; Абу Аблула („абу” означава „професор/баща”); Мохамед Ибрахим; Докторът; Учителят; Абдел Муаз; Доктор Айман ал Зауахири и др.
Роден на 19 юни 1951 в Египет. Ръст, тегло и телосложение – неизвестни. Мургав с тъмни очи и коса. Говори арабски и френски. Не са известни отличителни белези.
Ал Заухири е лекар. Безспорно най-известният извирван терорист и лидер на терористична организация. И най-скъпият. Той е основател на Египетски Ислямски Джихад. Организацията е в опозиция на официалната власт в Египет и опитва да я свали с насилствени методи. Около 1998 ЕИД, оглавявана от Айман ал Зауахири се свързва и съюзява с Ал Кайда.

Обвинение:
Убийства и организация на убийства на американски граждани извън територията на САЩ и нападение на федерална собственост. Доктор ал Зауахири е обвинен заради водещата си роля за бомбените атентати над американски посолства в Дар ес Салам, Танзания и Найроби от 7 август 1998 г.

Награда:
Американските власти предлагат до 25 милиона долара за информация, която води директно до откриването и осъждането на Айман ал Зауахири.

Смята се, че е въоръжен и много опасен!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.