+ 18 / НОВАТА СМЪРТ

+ 18 / НОВАТА СМЪРТ
01-08-2012г.
197
---
Телесно-мозъчна атрофия или наркотикът „крокодил”                                                              

От памти века човек има нужда да избяга от действителността. Най-ранните исторически данни за употребата на макови семена с цел опиянение датират от 2500 години преди Христа… После през шейсетте и седемдесетте години на миналия век на мода идва LSD, отречено по-късно, защото „пържи” мозъка и има отрицателни психо-емоционален ефект. Приблизително двадесет години по-късно се друса основно хероин, водещ до силно пристрастяване и мъчителни абстиненции. Тогава популярност набира и марихуаната. Кокаинът пък винаги е бил предпочитан, но скъп опиат. Въпреки, че е смятан за „най-доброто” води до нервност, прояви на агресии, в някои случаи и до инфаркт. Хронологично и накратко така изглеждат трендовете при наркотиците.

Но традициите не са това, което бяха. След като 21 век се превърна в синтетичен, дойде време на наркопазара да се появи нов „герой” -  ДЕЗОМОРФИНЪТ.

Що е то?
Изключително евтин и силен синтетичен наркотик. Дезоморфинът е най-популярен в Русия, но все по-често се появява  в страни от Западна Европа. Веществото е извлечено за пръв път преди повече от век в САЩ. Ползвателите му го наричат, „крокодил”. Причината е проста – след продължителна употреба започват да приличат на влечуги. Въздействието му е 8 до 10 пъти по-силно от това на морфина, усещането е все едно си си „набол” голямо количество хероин. Действието трае около час, след което жаждата за нова доза става огромна.
Крокодилът може да бъде „сготвен” в домашни условия. Необходимо е да се смеси кодеин с бензин, разтворител за боя или солна киселина. Така дестилиран, обаче, крокът съдържа огромно количество токсини, които водят буквално до разкапване на човешката плът. 

Последствията?
Плътта по крайниците на крокодиловите наркомани гангренясва и се разпада. На местата, където се инжектира наркотикът, кожата позеленява и започват да се образуват люспи, досущ като на истински крокодил. Телата на потребителите се покриват с отворени, гноящи рани, подобни на проказа. Миризмата е отблъскваща. В крайния стадий на адикцията плътта започва се отделя от костта, а зъбите се отронват от челюстта на зависимия. Смъртта най-често е следствие на чернодробна недостатъчност. Лекарите дават максимум между две и три години живот на пристрастените.                                                                                                                 Оцелява един на всеки сто, опитвали крок. И при този наркотик „няма първи път”. Животът след крокодила е абсолютно непълноценен. Отърсилите се от зависимостта не могат да се отърват от белезите, покрили телата им. Погледите им са като на хора, подлагани на лоботомия. Двигателните им функции са отслабени, речта – забавена.

Ето какво разказват пристрастените, решили да се подложат на лечение:

-Бях няколко дни в реанимация. Когато се събудих осъзнах, че левият ми палец липсва. Ампутиран е в следствие на некроза, която си докарах от крока. Сухожилията ми са изсъхнали. Никога няма да мога да използвам ръцете си отново.

-Родителите ми починаха, когато бях малък. Брат ми се грижеше за мен, но не се разбирахме много. Започнах да  взимам наркотици, стигнах и до крокодила. Сега не мога да се движа сам. Ако искам да отида до тоалетната, трбва някой да ме занесе. Не е достатъчно само да се подпра, за да ходя. Аз наистина съм сто процентов инвалид.

-Не знам как съм оцеляла. В живота ми имаше две седмици, в които само приготвях крокодила и се бодях. Ефектът продължаваше около час. Час, в който аз работех върху следващата доза. Не излизах от апартамента…

…Всички те казват, че в началото е интересно, а постигнатият екстаз – окриляващ, повече от желан, нова доза, свръхдоза... Едно изследване показва, че когато центърът на удоволствието в мозъка се стимулира пряко, екстазът е толкова силен, че лабораторната мишка го предизвиква отново и отново. В следствие на силното си желание за удоволствие, тя забравя останалите си навици /поддържане на лична хигиена, хранене и т.н./…после „полудява” и накрая умира.

Съдържанието на видеото не се препоръчва за лица под 18 години:

[hdvideo id=5098]

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.