Как да разкараш мозъка си за 10 дни?!

Как да разкараш мозъка си за 10 дни?!
30-07-2012г.
85
---

Отслабнете с 10 килограма само за 1 седмица или как трябва да изглеждате лятно време в България /страната на крайностите/

Лято е – българите прибягват до крайности, за да подобрят опаковката си – солариуми, бронзанти, моделиращи продукти и диети. И това е само част от масовата морска истерия.

У нас, където модел за подражание на повечето жени е телевизия с име „Планета”, модата на това да си слаб отдавна е преминала в мода на крайностите. Всяка една изпълнителка на лековатия жанр преживява множество трансформации – магически изчезват естествените форми, характерни за женското тяло, а на места се появяват силиконови притурки. В следствие на това, много бг момиченца в пубертета започват да мечтаят да заприлича поне малко на любимата си „планетка” и освен екстеншъните и задължителния подарък за абитуриенския бал – бюст, на мода идват и диетите. Имената им са в стил „Как за седмица изчезнете”. Сайтовете за топене на килограми днес са едни от най-посещаваните, а хапчетата за отслабване валят отвсякъде и могат да бъдат закупени  и от най-обикновен супермаркет. Ето и миниатюрна част от списъка на най-безумните начини за сваляне на тегло, завладели БГ пространството:

Безспорно най-страховития метод за загуба на тегло, станал популярен в България е приемна на амфети. Евтино, бързо и с доказан резултат! Тази „диета” е хит сред тиинеийдърките. В интернет форумите е пълно с коментари, които обясняват как за седмица се смъкват 5-6 до 10 килограма, само с приема на разни „бонбони”. Резултатът е налице, защото употребата води до загубва на чувството на глад и прилив на енергия. След няколкодневната процедура пък тялото има нужда да акумулира почивка и сън – тъй че храненето се отлага с още няколко дни. Последствията за организма след продължителен прием са пагубни, но резултатите са налице.

Хапчетата за отслабване с недоказан произход са друг хит на родния пазар. На опаковките им пише, че просто засилват метаболизма и така мечтаното отслабване се случва. Рекламите на този тип продукти гарантират, че всичко в тях е напълно натурално. Станалия много популярен  „Lipovon”, доста удобно е класифициран като хранителна добавка, но в официалния му сайт за България пише, че е „изцяло НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ за лесно и бързо отслабване…  Състав: Hoodia Gordonii (Худия Гордоний) е била открита в пустинята Калахари в Южна Африка, още от праисторическите времена”. Продуктът се произвежда в Бразилия и се поръчва само по интернет или от инструктури във фитнес залите. За 30 таблетки плащате 50 лева… Вероятно на тези чудодейни съставки дължат слабите си тела южноафриканците. А това че липовон-а е внос от Южна Америка е просто странно недоразумение.

Друг сходен нашумял продукт е АБЦ Акай Бери. В описанието му пише, че „е топ продукт за намаляване на наднормено тегло, помогнал успешно на милиони хора, страдащи от затлъстяване по цял свят. С него свалянето на килограмите е неусетно, здравословно и трайно. Не е необходимо да се подлагате на мъчителен глад и да се храните нездравословно с единствената цел да премахнете временно някой друг килограм. Чрез уникалната си формула, хапчетата за отспабване ABC Акай Бери ще направят топенето на излишните килограми лесно и ефективно.” После е изброена изцяло натуралната му консистенция и начина на прилагане – 3 опаковки (90 таблетки) за 3 месеца срещу сумата от 90 лева. Факт е, че продуктът действа. Ефектът му е сходен с този на амфетамините – пресъхвне на устната кухина, превъзбуденост, липса на апетит, безсъниие. Резултатът – бързо топене на килограми. НО се оказва, че в САЩ АБЦ акай бери е забранен за внос, разпространение и продажба от края на 2011 г., защото е установено, че продуктът съдържа неописано в съдържанието наркотично вещество „sibutramine”, което пък може да причини инсулт, инфаркт, вътрешни кръвоизливи и все неща спомагащи за намалянето на телесната маса.

За разлика от Америка у нас всякакви продукти минават под общото определение „хранителна добавка” и така контролът върху производството и разпространението им става почти невъзможен. Има 120 билки официално забранени за включване и разпространение в България, но когато контролиращите намерят непознати – китайски, латиноамерикански, африкански и всевъзможни други нови „екстракти”, нямат право да ги забраняват. Така комбинацията от липсата на ясна законова уредба и летните истерии носи много пари на гаражните чайна производители и незнайно колко вреди на българските потребители.

Освен таблетки на огромен интерес се радват и сиропите и отварите, които обещават бързи резултати в борбата с килограмите. Кленов сироп за отслабване, на скромната цена от 90 лева, гарантира завидни резултати. Отново производството му се случва някъде из екзотичните страни, а съдържанието е полуясно, както и цялостните последствия за организма. Разликата е, че приемът му се комбинира с неядене в продължение на 14 дни. Предполага се, че при спазване само на второто, така омразните 5 килограма ще бъдат свалени.

Прословутият зелен чай директно от Китай обещава не само изчезване на тлъстинки и любовни дръжки, но и прочистване на организма. Той е и вече наложил се на пазара продукт и именно затова може да се купи от всяка аптека. За съжаление, никой не анонсира метаболитните промени и изтъняването на червата, до които може да доведе редовната употреба на разновидностите на зеления чай.

За по-заможните заслабващи има процедури с по-реални и бързи разултати, като липоструктура или липофилинг. Това са медицински манипулации, които се извършват с местна упойка като целта е да се моделира тялото на пациента чрез аспирация на излишната тлъстина от желаните зони на тялото. Експерти твърдят, че липопроцедурите могат да са опасни, а клиентки се оплакват, че след няколко месеца на мястото на изсмуканите мазнини се появяват странно оформени портокалови буци…

В ерата на „красотата е симетрия” хранене означава поглъщане на хапчета, прахчета, сиропчета,чайчета, кълнове,фибри и дори слънчеви лъчи. Въпреки това този текст няма за цел да демотивира летните ви форми, а само да информира. Единственият аргумент „против” е, че заедно с бразилското ви дупе и гравитиращите бицепси, може да изчезне и мозъкът ви. От другата страна винаги ще има една Кейт Мос, която ще оборва мисловната функция с „Няма нищо по-вкусно от това да си кльощав!”

Да ви е сладко…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.