ЕКСКЛУЗИВНО: „Хизбула” проговори!

ЕКСКЛУЗИВНО: „Хизбула” проговори!
20-07-2012г.
52
---

Говорителят на радикалната ливанска групировка „Хизбула”: Не искаме да се намесваме в международен конфликт. Нямаме коментар за атентата в България.
 

Ливанската групировка „Хизбула” даде кратко изявление относно бомбения атентат, извършен тази сряда на летище Сарафово край Бургас.  Това предаде от Бейрут за lentata.com Али Ризк, кореспондент на иранската телевизия Press.tv.

Ливанските радикалисти не искат да се замесват в толкова мащабен международен конфликт. Те отричат участие в атаката и изобщо отказват да я коментират. Говорителят на „Хизбула” каза единствено:

-Отказвам всякакъв коментар. Няма какво да кажа за атаката в България. Не искаме по никакъв начин да се намесваме в международен конфликт.

Според Риад Кахваджи , експерт от Института за военен анализ в Близкия изток и Персийския залив, „Хизбуа” наистина не може да бъде обвинявана за атентата:

-Районът, в който действа тази групировка, е друг. Те никога не са предпочитали да атакуват в Източна Европа. Предишни техни нападения не могат да ги свържат със случилото се на 18 този месец в Бургас. Целите им също се различават от тези на камикадзето, взривило израелските туристи. Не виждам защо от „Хизбула” да нападат цивилни граждани в държавата ви!

Очаквайте още подробности!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.