ХИВ-позитивните деца от дома "Асен Златаров" пред камерата на Карбовски

ХИВ-позитивните деца от дома
03-07-2012г.
161
Лентата

Mиналата седмица стана ясно, че в един от големите столични домове за изоставени деца има два регистрирани случая на СПИН. В дома живее и 15-годишно бременно момиче.


Когато са извън дома, децата проституират, а когато са в него се бодат с хероин и дишат лепило. Когато бягат от социалното заведение, те се връщат в домовете си в незаконното гето „Градината", каза в „Здравей, България" журналистът Нина Александрова. Екипът на предаването "Карбовски: Директно" направи разследване по случая със заразените малчугани.
Докато институциите се карат, нашият екип свърши това, което тези институции не могат да направят години наред, допълни тя.
Жители на квартал „Орландовци" са подавали сигнали, че в гетото има проституиращи деца, деца със СПИН, хероинови наркомани. Иглите са по детските площадки, където си разхождаме децата, каза Нина Александрова.Всички чиновници да излязат от кабинета си, призова журналистът. По думите й тези хора заблуждават шефовете си, че вършат нещо.


„Аз не съм политик, за да искам да яхвам този скандал, искам да помогна на децата", каза Александрова.
По думите й в гетото има минимум 10-15 деца на възраст между 9 и 16 години, които са със СПИН. Тези деца ходят на Сточна гара да просят, на Женския пазар да проституират, на „Константин Величков", за да си купуват метадон от хора на метадонова програма.

[hdvideo id=75]

Тези деца не ходят на училище, нямат лична карта, не могат да четат, не могат да пишат. Тези деца са нахапани от плъхове.
У нас проблемът със сираците не е решен вече 60 години, коменира и водещият на предаването Мартин Карбовски. Това не е един дом в София, това по думите му се случва навсякъде. Деца на по 9-16 години са ХИВ-позитивни и е въпрос на време да се разболеят. Това, което държавата имаше възможност да свърши за шест месеца, нашият екип направи за един ден, допълни той.

Излъчено в "Здравей , България" по Нова Тв на 03.07.2012

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.