Американска мечта или „Дефинирай нормалното” – историята на бременния мъж Томас Бийти

Американска мечта или „Дефинирай нормалното” – историята на бременния мъж Томас Бийти
11-04-2012г.
246
Надя Теодосиева

В страстната седмица вярващите трябва да се замислят, да постят, да направят равносметка и да бъдат богоугодни. В страстната седмица lentata.com ще разкаже една история, която е всичко друго, но не и  добър християнски пример, не и послушание, нито уважение към Създателя. Мотото на тази американска история е „Дефинирай нормалното”.


През 1974 в Хонолулу, Хавай се ражда Трейси Лагондино. Тя и двамата й братя са отгледани от своя баща след като майка им се самоубива. Трейси пораства красавица и в тийнейджърските си години работи като модел. Финалистка е в конкурса „Мис Хавай Тийн, САЩ”. Още тогава младото момиче не се чувства добре в кожата си въпреки привлекателния си външен вид. Трейси разбира, че е лесбийка, но въпреки това се среща с момчета, защото се страхува от реакцията на семейството си. Все пак, когато става на 20, тя се осмелява да опита женските ласки.

[


През 1998 Трейси среща Нанси – омъжена американка, майка на две деца. Скоро след това между тях пламва любов - двете жени заживяват заедно. Заедно и с дъщерите на Нанси. В Щатите те стават популярни с кампаниите, които организират в подкрепа на гей браковете и хомосексуалистите.


Скоро след това Трейси решава, че иска да стане мъж. Подлага се на операция за отстраняване на гърдите и започва да приема трестостерон. Все пак запазва репродуктивните си органи. Няколко години след като госпожица Трейси Лагондино се превръща в господин Томас Бийти, той решава, че иска да има деца от вече законната си съпруга - Нанси Бийти. Онези, които критикуват Том казват, че щом е искал да ражда, е могъл да си остане жена. Или щом е искал да бъде мъж, е могъл да отстрани репродуктивните си органи и да стигне докрай. Г-н Бийти приема и изслушва всички критики и им отговаря така: „Аз имам много стабилна мъжка ориентация и идентичност, за мен бременността е процес, който не определя кой съм аз... Желанието да имаш дете не е нито мъжко, нито женско. Това е човешко желание. Аз съм човек и имам право да създам свое собствено биологично потомство... Моят случай със сигурност ще накара всеки да разгледа гамата човешки възможности и да определи за себе си кое е нормално.”

След операцията за смяна на пола Том Бийти е удостоверен като мъж – във всичките си документи той фигурира с ново име и нов пол.

За да забременее Томас спира тестостерона. Няколко месеца след това женският месечен цикъл започва отново. Семейство Бийти се консултира с девет доктори преди да се намери желаещ, който да склони да осъществи изкуствено осеменяване на женения мъж. Опитът се оказва неуспешен – Томас забременява с тризнаци, но абортира поради извънматочна бременност. Нестандартните влюбени не губят надежда – Нанси решава, че трябва да направи инсеминация на съпруга си в домашни условия. Взимат сперма от банка и специален уред от ветеринар и няколко седмици по-късно разбират, че опитът им е успешен. Малко преди да роди бременният мъж споделя: „Аз ще бъда баща на дъщеря си, а Нанси ще е нейната майка”.

Така през 2008-ма Том става първият мъж (законово признат за такъв и женен за жена), който дава живот на  новородено. Според Гинес той е „Първият мъж, родил дете”.



Днес Томас и Нанси имат три деца – Сюзан Джулиет (родена на 29 юни 2008), Остин Александър (роден на 9 юни 2009) и Дженсън Джеймс (роден на 25 юли 2010).
Младото семейство живее във Феникс, Аризона и се издържа основно от дейността на компанията си „Дефинирай нормалното”, както и от изяви в медиите.  За избора, който е направил Томас обобщава: „Ние трябва да изберем кои искаме да бъдем и как искаме да изживеем животите си. Става дума за взимане на лично решение.”

Редом с световния интерес, който предизвиква историята на „бременния мъж”, семейство Бийти срещат и безброй критики и  нападки. Според голяма част от недоброжелателите им, всичко което правят е една огромна гей кампания, чиито жертви са собствените им деца - „какъв човек ще пораснеш ако си излязъл от утробата на брадат мъж, оплоден от майка-лесбийка със сперма във ветеринарен инструмент от неизвестен донор?!?” И на тези атаки Томас отговаря убедително и дипломатично: „Любовта създава семейството. И само това има значение”.
 

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ЕКСЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С „БРЕМЕННИЯ МЪЖ” ТОМАС БИЙТИ САМО В САЙТА WWW.LENTATA.COM
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.