Бездомникът без глава

Бездомникът без глава
06-04-2012г.
37
Лентата

Кошмари на ул. „Аксаков”


Централна столична част се превърна в арена на кървави престъпления. Нападенията с цел грабеж вече не учудват никого, сбиванията още по-малко. Изнасилванията стряскат, но бързо се забравят. Убийствата не спират. Когато падне мрак като мравки по улиците бързат само живущите в квартала. Страхът остава като бонус за тези, които населяват българската „Елм стрийт”.

Преди няколко седмици в центъра на София отново беше извършено брутално убийство. На улица „Аксаков” 57-годишната клошарка Ганка многократно намушква с нож Цецка, друга бездомна, обикаляща района. Убийцата е позната на полицията. Преди години е задържана за опит за убийство - опитала се е да очисти зет си. Убитата пък била освидетелствана. Няма отговор защо двете жени са били „на свобода”.

Според техни съседи-клошари, които нощуват в градинката на Кристал, жените са имали стари дрязги. Не са се карали за мъж, това не е нещастна любовна история, завършила с убийство от страст. Причината е доста по-прагматична и примитивна. Ганка обитава шахта. Там е занесла стар дюшек, върху който да спи. Това в квартала на клошарите минава за луксозно жилище. Жената винаги се въоръжавала с нож, защото улиците са опасни през нощта. Цецка е алкохоличка, която често молела Ганка да нощува на завет в шахтата. Веднъж обаче Цецка отказала да приюти приятелката си в нейното „жилище” /няколко кашона, подредени в другия край на улицата/. Това ядосало Ганка и тя се зарекла повече да не подслонява неблагодарницата.

Времето в петък, денят преди убийството, било хубаво. Затова Цецка го прекарва с приятели бездомници и много бутилки алкохол. По думите на другите клошари, нейни „съквартиранти” в кашоните, тя ставала неконтролируема, когато си пийне. През нощта Цецка отново агресивно настоявала да легне на удобно до Ганка, която се уплашила от среднощната инвазия, ядосала се, скочила и почти обезглавила другарката си по чашка. Гледката я отрезвила, Ганка осъзнала какво е направила и веднага се предала.

Само в lentata.com вижте какво разказват приятелите на Ганка и Цецка за трагичната нощ.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.