FreakShow – Интервю с гущер. Човекът-гущер

FreakShow – Интервю с гущер. Човекът-гущер
30-03-2012г.
240
Симона Милкова

Човекът-гущер или Ерик Спраг е един от най-странните хора на планетата. Не ви съветвам да го срещате по тъмно, защото може и да полудеете. Колкото и да търкате очите си, това не е зрителна измама! Той наистина изглежда така. Спраг изцяло е трансформирал външния си вид и вече прилича повече на гущер, отколкото на човешко същество. Ерик е изострил  зъбите си, татуирал е цялото си тяло в зелени скали, наподобяващи люспи, сложил си е  имплатни по челото, приличащи на подкожни рогове, разцепил е езика си на две, а съвсем скоро дори е татуирал и устните си зелени. В момента си мечтае да има и опашка, за да е съвсем правдоподобен видът му. Запалил се по идеята да модифицира тялото си, след като гледал Спайдърмен и се влюбил в образа на Гущера. С годините той все повече заприличва на своя идол.

 

Сигурно се чудите как обществото приема подобен индивид и изобщо има ли той нормален социален живот, семейство, кариера… Ето тук, ще ви изненадаме, защото Човекът гущер си има съпруга, професия и дори е в прекрасни отношения с родителите си, които цял живот го подкрепят. Той има цяла философия за външния си вид и подбудите, превърнали го в това, което е. Ерик изкарва прехраната си, работейки като „професионален изрод”. Буквално. Той обикаля целия свят и смайва хората с външния си вид и нещата, които прави с тялото си. За Ерик не е проблем да пъхне огромна ножица в носа си, нито да окачи тежести на ушите си, той спира дъха на зрителите, експлоатирайки физиката си и надминавайки разбирането за нормално. Човекът-гущер разказа пред екипа на lentata.com подробности от своя неразбираем за средностатистичестия човек, живот.

Женен ли сте?
-  Да. Ожених се на 19 ноември, 2003.

А  деца?
-  Нямам, имам си домашни любимци, порчета. Не искам деца.

-  Какво е образованието Ви?
-  Аз бях национален финалист със заслуги на учен, имах пълна академична стипендия и получих бакалавърска степен с отличие по философия, след това започвах докторантура по философия, но зарязах докторската си работа, за да се отдам на кариерата си като професионален изрод.

Какво казаха за това родителите Ви?
-  Семейството ми винаги е било любящо и подкрепящо. Вероятно нямаше да успея да направя всичко това без тях.

Защо  трансформирате тялото си?
-  За мен това е процес, който  започнах като студент. Още в колежа ме осени идеята да използвам  процедури за модифициране на тялото.  Хората се идентифицират с  другите като хора, често наблюдават повърхностните физически характеристики и поведение и не отдават значение на отделната личност. Е, аз реших да променя този аспект за себе си. Направих нещо,  което значително  ме отличава от другите човешки същества.  С цел да се постигне тази диференциация, аз избрах да използвам постоянни процедури за модификация на външния ми вид.

Кога започнахте работата по този проекта?
-  Още през 90-те започнаха да се планират и проектират  аспекти от него.  Първата истинска работа, която се направи дойде 4 години по-късно.

-  Какво се случи тогава?
-  Към момента около 650-700 часа татуиране, няколко пиърсинг-а, по  пет рога тефлонови импланти под двете вежди, зъбите ми са изпилени до резци, езикът ми е разделен на две и т.н.

-  Колко Ви струва всичко това?
-   Не съм водил статистика, а и сумата за мен не е била от значение. Голяма част от процедурите съм получил безплатно. Но приблизителната стойност на това, което е постигнато до момента е около 250 000 долара.

-  Вие казвате, че сте професионален изрод,  дайте ми дефиниция на това?
-  Изрод, за мен е някой, който умишлено предизвиква разбиранията на хората, пречупва техните табута, изследва стандартите на обществото и осигурява алтернативна перспектива на онова, което сме свикнали да ни заобикаля, той дава нов пример за живот.

-  Какво е отношението Ви към наркотиците?
-  Вярвам, че всички зрели възрастни, трябва да имат свободата да използват каквито наркотици  желаят, колкото дълго искат, но само докато се държат по начин, който не нарушава правата и свободите на другите. Аз направих много експерименти в моя живот и някои лекарства и дроги продължават да играят важна роля в ежедневието  ми.

-  Кажете ми, когато се разхождате по улицата, какво чувате зад гърба си?
-  Аз по принцип не слушам другите и ни най-малко не се притеснявам за това, което те ще кажат зад гърба ми. Ако нямат смелостта да се изправят срещу мен и да ми кажат в очите каквото мислят, просто техните мнения не заслужават моето внимание.

-  Щастлив ли сте?
-  Абсолютно.

Някога  чувствал ли сте се разочарован от това, което сте направил с външния си вид?
-  Определено не, това е един дълъг път, по който вървя от много време и не съжалявам за абсолютно нищо.

Това ли е всичко? Може ли да кажем, че сте завършен? Има ли още работа по външния Ви вид?
-  Аз не съм завършен, но се надявам някой ден да завърша поне татуирането и другите планирани процедури. Аз няма как да кажа, че ще финиширам проекта си,  тъй като технологиите се менят  и в мен възникват нови идеи.

Когато се погледнете в огледалото, какво виждате?
-  Моето отражение.

-  Липсва ли ви стария Ви образ?
-  Не, защото аз сам пожелах да съм това, което съм сега.

 А децата, как реагират, когато Ви видят?
-  О, много зависи от хлапето. Има такива, които се кефят има и други, които много ги е страх и бягат.

-  Богат ли сте?
-  Аз определено не съм богат, но успявам да живея доста комфортен живот. Разбрал съм, че е по-добре да правиш достатъчно пари от нещо, което обичаш, отколкото да правиш много пари, от нещо, което мразиш.

Има ли някой друг в ​​света, който да изглежда като Вас?
-  О, няма.

Познавате ли други „изроди” като Катмен, Зебрамен , Тайгърлейди, Зомбимен?
-   Да, с някои от тях дори поддържам приятелски отношения.

-  Какво искате да кажете на света с външния си вид?
-  Това не е нещо, което правя за хората, това е мое лично проучване, процес, който искам да изследвам.

Съжалявате ли за нещо дотук?
-  Съжалението, се случва, когато си нечестен със себе си. Аз не съжалявам за нищо, направих много грешки, но мога честно да заявя, че всяка грешка, която съм направил, е най-доброто и смело решение, което съм могъл да взема в момента на случването на нещата.  Никога не съжалявам, напротив опитвам се да  се уча и да продължавам напред.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.