Интервю със звезда. Но този път истинска – холивудска.

Интервю със звезда. Но този път истинска – холивудска.
30-03-2012г.
87
Надя Теодосиева

 Том Сийзмор, известен на българските зрители от филми като „Жега”, „Пърл Харбър”, „Спасяването на редник Райън”. Том Сийзмор даде отговори на блиц-въпроси в ролята на себе си. За наркотиците, любовта, Робърт Де Ниро и смисъла на славата. Откровенията, които родните колеги на „лошото момче” никога не биха си позволили.

Бракът?
Искам да се оженя отново. Бил съм женен веднъж,  сега съм разведен. Винаги съм имал желание да създам семейство,  да отгледам децата си, но за съжаление нямах възможност. Искам да се оженя отново и да имам бебе от жената, в която съм влюбен и да отгледаме детето заедно. Това е нещото, което мечтая да ми се случи.

Алкохолът?
Не е за мен. Никога не съм бил голям пияч, но злоупотребявах с различни вещества. На 21 май тази година се навършват три години, откакто съм чист.

Как започна с това?
Бях много млад и вече играех на Бродуей.  След това ми дадоха големи  роли в „Heart and Souls” и в „Natural Born Killers”, всички актьори бяха големи звезди, възхищавах им се.  Една вечер заедно с част от актьорите отидохме на парти в една къща. Там за пръв път видях чиния пълна с кокаин. Не бях виждал такова нещо в живота си и никога преди не бях опитвал. Но с всички тези момичета наоколо и с домакина, на когото се възхищавах... Той го направи и аз го направих. Отне ми няколко минути и изведнъж и усетих чувството – все едно е Коледа и рождения ми ден в едно. Казах „страхотно откъде взе това?” Тогава не съм подозирал, че ще стигна до пристрастяване. След тази нощ, в продължение на 2-3 седмици взимах всеки ден. Спрях да го правя през 95-та, а започнах 91-ва. След 1995 година не взимах нищо до 2001, бях чист 6 години, но тогава срещнах момиче, тя друсаше и аз отново започнах. Но този път беше ужасно. Сега съм чист. Всичко свърши.
 

Затворът?
Да си в американски затвор е все едно да си мъртъв. Но е по-лошо, защото не си. Всичко, което прави живота по-интересен изчезва. Имаш два чифта бельо, две тениски, чифт панталони и обувки, „половин” четка за зъби, срязана на две паста за зъби и това е всичко, което имаш. Няма нищо освен побоища... Аз бях в затвора за притежание на наркотици, 85% от лишените от свобода излежаваха доживотни присъди за убийство. Тези хора не трябва да са в един и същ затвор. Наркоманите трябва  да бъдат лекувани не слагани заедно с убийците. Защото има голяма разлика между това да извършиш убийство и да убиваш себе си. Единственото положително от попадането ми зад решетките беше това, че вече се страхувам, да не попадна отново там.

Периода на „изчистване”?
Не знам дали на български имате думата „рехаб” (от англ. „рехабилитация”) . Много звезди и изобщо много хора в Америка минават това лечение. Това проработи при мен, мисля, че това е истина, за хора, които искат да променят живота си, аз исках да променя живота си, повече от всичко друго в този момент. Бях болен и уморен от това да бъда болен и уморен. Бях хоспитализиран една година, след това 6 месеца живеех в специална къща заедно с хора с моя проблем. Цялото лечение продължи 18 месеца. След това беше важно да избягам от старата си среда, от хората, нещата и местата, където тези неща ми се случваха. В името на си живот подадох къщата си и се преместих в центъра на Лос Анжелис. Преместих се в центъра и за да бъда в помощ. Това е част от възстановяването. 4 дни в седмицата ходих,  да помагам на бездомните -ставах в 5 сутринта, отварях вратите и приемах 25 човека, бездомни, пристрастени към наркотиците. Идваха, сваляха дрехите си, аз ги перях, изсушавах ги, давах им да ядат  и провеждахме среща, която наричат „анонимна среща на зависимите” . Продължавам да правя това и до днес. Харесва ми чувството да помагам на хората, които имат същия проблем, който аз имах. Срещите с тях ми напомнят какво причиняват наркотиците на човека.

„Среща на анонимните наркомани”?
Имаме определен протокол. Иначе голяма част от хората там са много много объркани и имат нужда да говорят. Моята мисия е да ги накарам да говорят. Споделям как съм, как се чувствам сега, как се справям. За тях аз съм добър пример -
чисто нов човек, добър баща, добър гражданин,  добър син, добър приятел. „Щом аз мога да го направя ще можете и вие” – в това искам да ги убедя.

Полицията?
Да бъдеш ченге в Л.А. не е лесно. Л.А.П.Д. са агресивни, защото има 8000 ченгета в 11-милионен град. Моят опит с полицията е неприятен, но в същото време не е имало и едно ченге, което да ми е мислило лошото. Повечето от тях казваха „Хайде, Том, помогни си” и те се опитваха да ми помогнат. Днес вече имам приятели полицаи и станах модел в полицейска кампания и много се гордея с това.

Звезда или обикновен човек?
Може би по средата... Добре де, аз съм звезда. Аз съм известен актьор. И участвам във филми отново. Участвам в „Хавай 5.0”, правя собствено шоу  в СБС, живея в центъра, в луксозна сграда, в огромен лофт с огромен балкон, много е хубаво... Живея там с двете си момчета - близнаци на шест и половина. Най-трудното в момента, е че не съм с тях достатъчно, защото работя твърде много, но в същото време моята работа е чудесна за мен и за тях, защото щом аз се справям добре, това значи, че и те се справят добре. Нещото, което ги нарани докато бях в беда беше, че парите ми изчезваха за наркотици и мислих, че няма да мога да дам на синовете си възможностите, които до тогава бяха имали. Горд съм да кажа, че възстанових много от това, което бях загубил. Ако децата ми искат да отидат да учат в Харвард или каквото искат да правят занапред, аз ще имам възможност да им го осигуря.

Робърт де Ниро?
Той ми помага с отглеждането на децата докато ме няма. Той, майка ми и една приятелка... Иначе Боб беше любимият ми актьор, когато бях млад. Но ще ти кажа няколко неща за него. Когато снимахме „Жега”  се сближихме. Причината беше, че  му казах, че е единственият човек, на когото някога съм имал постер в спалнята си. Сложих тази снимка в плик и я до дадох на асистентката му да я предаде.  Вечерта той ми се обади: „Тези снимки са”... той никога не довършва изречение, „...обичам те Том, нека се опознаем по-добре ”. Оказа се, че той е много срамежлив човек, както и аз. Докато висяхме заедно и правихме филма той ми каза, че му напомням за него като млад. Той беше първият човек, който знаеше, че взимам наркотици, никой друг не знаеше, беше тайна. Един ден той ми каза в колата, докато ме караше към вкъщи „Знам какво правиш и ще спреш да го правиш, защото не те карам у вас, а към една клиника.” Закара ме до летището, после се качи с мен в самолета и ме отведе до клиниката в Аризона. Той плати цялото лечение. Боб просто беше там за мен. Той никога не се отказа от мен, продължава да ме обича. Когато и да имам проблеми, финансови или други, той е до мен. Повярвай ми Де Ниро е по-добър човек, отколкото актьор.

В България много млади хора употребяват наркотици?

Да, разбрах това. Разбрах за хероина, който идва от Афганистан и Турция до тук, не знаех това, докато не дойдох тук. Една вечер бяхме на вечеря с екипа и когато се прибирах към хотела видях момчета пред един нощен клуб. Влязох там - не бях виждал толкова много надрусани млади хора... Искам да се обърна към тях: защо да започваш нещо, което може да те вкара в затвора, да съсипе здравето ти и да те убие. Ако имаш истински живот наркотиците те карат да спреш да го живееш. Не започвай! Аз съм жив, ходещ пример, какъвто е и Робърт Дауни-Джуниър, Мики Рурк, каквито са и хиляди обикновени хора, които не са известни. Ще кажа на тези деца: просто не започвайте да го правите, за да не се налага да преживеете цялата тази мизерия... Има толкова много неща в живота. Ако взимаш наркотици и си пристрастен, си годен само за това. Ако си чист и не употребяваш - можеш да правиш всичко. Аз съм щастлив, че днес мога да кажа, че съм приключил с тази гадост и съм горд, че мога да бъда пример за младите хора.
 

!Очаквайте скоро видео интервюто със Том Сайзмор и Вини Джоунс!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.