Цензурата може да придобие чудовищни размери

Цензурата може да придобие чудовищни размери
13-08-2022г.
52
Ирини Зикидис
Reminder
Аз само да напомня.

Цензурата и доносничеството, маскирани като политическа коректност, са най-уродливите действия на подлеците.

Като правнучка на онези, които преди 2500 години са изковали демокрацията, нека го кажа ясно - всеки има право на мнение. Нарича се свобода на словото и тя е свещена. Ако не ти харесва нечие мнение - изкажи твоето, победи в словесен дуел, докажи, че ти си прав, а не опонентът ти. Цензурата е инструмент на диктатурата. И рано или късно идва и за теб.
 
Вижте какво се случи с фигура като Джоан Роулинг, която дълго време беше идол на либералите, а после я разкъсаха заради един туит, че само жените могат да менструират.
 
А малко по-късно я подложиха на линч, защото в една от книгите й убиецът бил облечен с женски дрехи и казвал на жертвите си, че е гей, за да приспи бдителността им.
 
Тръгнеш ли по хлъзгавата пътека на цензурата, нямаш крайна точка. И шансът ти, от палач да се превърнеш в жертва, е голям.
 
Ако бъде насърчена в едно общество, цензурата може да придобие чудовищни размери.
 
Какво точно постигаш, като заглушиш онези, които имат друго мнение? Превръщаш ги в герои, нищо повече.
 
Харесва ли ти, или не, ТОВА е демокрацията.
 
СВЕЩЕНА СВОБОДА НА СЛОВОТО.
 
Цензурата, насърчавана днес от либералната демокрация, е похват от едни мрачни времена, за които всички предпочитаме да не си спомняме.
 
И дори зад добрите намерения, да бъдат заглушени хора, които говорят тъпотии, да стои благородна цел, самата цензура НЕ Е начинът, защото пътят, по който води, е тоталитарен и гнусен.
 
Начинът е ТИ да се изправиш и да се бориш за истината.
 
Всеки. Божи. Ден.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.