Силната жена

Силната жена
26-07-2022г.
196
Гост-автор

Автор: Никола Димитров

Абе какви са тия статии тип "отдавна вече не живея с илюзии", "преборих врага в себе си", "силните жени сами си взимат това, което искат" и т.н. със снимки на 40 килограмови 19 годишни момичета с фалшиви устни, бюст и временни татуировки?!
 
И още облечени в дрехи на "Диор" и "Армани"!
 
Че кога на 19 направи пари да си позволиш "Армани"?!
 
Как да прочетеш статия за силната жена, като гледаш снимка на момиче, нямащо и понятие що е то силна жена?
 
Силната жена е цялата в белези. В стари татуировки. Не от модерните 3D. От старите, дето боляха и пускаха кръв.
 
Силната жена има стрии, защото е преживявала хиляди сривове и възходи в теглото си, защото е раждала. 12, 16, 20 часа. Без упойка. Защото писъците й са разбивали стени. Защото болката от това да се разкъсаш жив е измерима по сила само с това да чуеш плача на живота, който си сътворил. И в този миг тази жена и Бог са едно.
 
Мислите ли, че жена, която е почувствала Бог в себе си ще се снима по джуки с бански на Роберто Кавали? Не мисля. На нея не й дреме за Роберто.
 
Силната жена псува, когато я ядосат и не прощава на идиоти само защото са й подарили скъп парфюм. Изритва ги от живота си, без да й мигне окото.
 
Силната жена се издържа сама. Ако е облечена добре, то тя сама си е платила дрехите. Ако изглежда красива, то е защото яде правилно и здравословно, тренира редовно до припадък и няма нищо изкуствено по себе си. Косата, бедрата, устните, гърдите-всичко е истинско. Може да не е модел, може да не е барби, но е истинска и можеш да я пипаш без страх, че нещо може да се спука по нея. Тази жена може да има къса коса и не държи да изглежда като Пепеляшка с красиви руси екстеншъни, падащи на букли чак до кръста й. Просто защото знае, че като си легнеш с някой на сутринта е кофти из леглото да се търкалят кичури откъсната изкуствена коса.
 
Силната жена умее да пие, да плаче, да се смее от сърце. Допуска до себе си само бойци, защото тя самата е боец. Душата й е в рани. Кокалчетата на ръцете й са груби. Когато удря не се обръща да те види как си. Удря и си тръгва.
 
Силната жена изглежда силна. Не изглежда анорексична. Има тук-там в повече, тук-там в по-малко, но точно затова е красива, истинска и недостижима.
 
Когато искате да покажете наистина силна жена не снимайте красиви барбита с празни погледи.
Снимайте майки на деца с аутизъм.
Снимайте жени, които си мечтаят да бъдат майки, но не могат.
Снимайте жени, които са преборили рака, но са загубили гърдите си.
Снимайте жени, чиито деца са починали.
Снимайте жени, на които децата са им живи и здрави, отгледани с цената на хиляди безсънни нощи и 20 килограма в повече.
 
Ако наистина искате да покажете силната жена, не снимайте девойки.
 
Снимайте силни жени. Такива каквито са в действителност. Защото те са красиви в тяхната несъвършеност и вътрешна сила.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.