Ако мислите, че Азербайджан е по-демократична държава от Русия, помислете пак

Ако мислите, че Азербайджан е по-демократична държава от Русия, помислете пак
22-07-2022г.
36
Гост-автор
Унгарското правителство взе вчера решение да закупи допълнителни количества от 0.7 млрд.куб.м. газ от Газпром, върху вече договорените количества по дългосрочен договор.
Със задачата е натоварен министърът на външните работи на Унгария Петер Шиярто, който днес вече е в Москва за срещи с Лавров и други министри.
Не казвам, че е правилно. Казвам, че има различни решения и преговори с Газпром са едно от тях. Ако мислите, че Азербайджан е по-демократична държава от Русия, помислете пак. Последните 50 години е управлявана от едно и също семейство. Просто няма ядрени оръжия и в този смисъл не е опасна.
Впрочем, днес сутринта слушах депутат от ПП, който по тв твърдеше, че Унгария ползва 22 млрд.куб.м. газ на година, няма договори и е по-зле от нас.
Всъщност Унгария ползва около 10.5 млрд.куб.м. газ на година, хранилището й е пълно на 48%, което е 27% от годишното потребление, има дългосрочен договор с Газпром и получава газ оттам. Ние ползваме 3 пъти по-малко, хранилището ни е пълно на 40%, което е 6% от годишното ни потребление, имаме дългосрочен договор само за 30% от потреблението и всички рискове зимата да останем без парно и индустрия.
 
     Автор: Георги Кадиев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.