Колко броя са в американското посолство дипломатите? А нашите дипломати, в Щатите, колко са?

Колко броя са в американското посолство дипломатите? А нашите дипломати, в Щатите, колко са?
04-07-2022г.
55
Гост-автор
Гледам, вчера, репортаж - товарят руските шпиони на автобус, за да ги пратят, със самолет, в Русия. Какво виждам? Кученца, котенца, бебешки колички. Бошкей, туй ли им е агентурата? Сигурно, ги пращат да провеждат шпионаж по високите ни технологии, дет ги нямаме? Какво ли ги инструктират? Представям си, как ги пращат на мисии: „Пуфик, иди, дорогой, в ближайшую закусочную и разищи секрет шкембе-чорбы!“. Или: „Кисочка, приползи, милая, в американское посолство и подслушай, что говорят!“. За бебетата не се сещам, по какъв начин са шпионирали - някакви предположения?Смехории само ми идват наум, относно шпионите.
На репортажа, видях още и хора - забързани, некоментиращи, но с малко обиден вид. То и мене, да ме бяха изхвърлили така, за 4 дена и аз щях да гледам сърдито. За 4 деня кое преди, да приготвя? Кое преди да взема? Не се премества лесно човек, за толкова малко време.
И не това е важното, в цялата тази бъркотия. Просто - без вина, виновен. Ми, докажете, че са шпиони! Какво ги обвинявате хората, ей, така урболешката и ги гоните, с позор? Да, ама, ако тръгнете да разследвате всички дипломати, от всичките държави - ще се окаже, че всичките са шпиони. Тях защо не гоните? Нали все за реципрочности говорехте? Колко броя са в американското посолство дипломатите? А нашите дипломати, в Щатите, колко са? Къде е тука реципрочността? Няма такава, нали?
Признавам - стана ми чоглаво, от този репортаж. И за тези хора, които изхвърлят така гадно, и от факта, че България не печели нищо добро от такъв акт. Само губи. Губи един заможен и добронамерен партньор. Семплото ми разбиране за междудържавни отношения, се свежда до това - да си правим търговийката и да си гледаме добруването, а не да репчим на велики сили. Нали така? Производство и търговия му е мамата! Толкова ми разбира простата глава.
Какво ще бъде бъдещето ни - не зная. Индикациите са, че Кремъл, засега, изчаква новото правителство, или новите избори - тогава ще реши окончателно, какво да ни прави.
Ако има избори, ще направя всичко възможно да гласувам. И само за партия, която ще ни махне от СЗО, НАТО и ЕС. Понеже, Русия заяви, че не желае НАТО близо до границите си. И рано или късно, по един или друг начин - ще го постигне. Не искам България да губи и страда, поради прекрояването на света.
Когато атовете се ритат - малките магарета страдат - това знам.
 
    Автор: Радост Даскалова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.