ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА

ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА
19-03-2022г.
78
Мартин Карбовски

Войната трябва да спре. Тя е обидна за здравия разум и стремежа на човек към истината.

А здравият разум и истината нямат нищо общо с ужасната военно-информационна пиарска кампания, която  се води и в която украинците са победители, несъмнено. Но на каква цена!

Войната е дезинформация. А дезинформацията е безмилостно жестока.

Само цитати и факти:

⁃ Наш министър казва, че Русия губи войната. Украйна съобщава, че временно е загубила достъп до Азовско море.

⁃ Всички разрушени танкове са руски. Никъде не се вижда нито един украински разрушен танк, дори джип. Няма нито едно такова видео в нашето полукълбо на информационните поток.

⁃ Плачат само украински деца. За последните поколения, които не знаят руски или още по-малко украински, думите и плача на децата са само украински. За лош вкус се смята, ако плачат руснаци. Но плачещите хора в тази война са неразличими заради това, че антропологично и военно руснаци и украинци си приличат във всичко.

⁃ Всяка война прилага иновации. В техническо отношение дано никога не разберем какви са тия иновации. Но в пропагандно отношение има една украинска иновация, от която трябва да ви настръхнат косите.

Това е телефонното обаждане от военен украинец до майката на руски военнопленник. Малко хора ще ме разберат. Но по всички военновремнни закони такова видео третиране на пленници е забранено. Това е война срещу майките на войниците. Война с телефон, по ужасна от смъртта. Ако сте жена ще разберете.

⁃ Няма украински пленници. Нито един - в социалните мрежи, нито един в новини. Надявам се да е така. Но ако продължава така никой няма да ви вярва на официалните новини.

⁃ Няма нито един фашист. Това е руска пропаганда. Дали е вярно? И на такива трябва ли да се помага?

⁃ Няма нито един бежанец руснак. Дали е вярно? И на такива трябва ли да се помага?

⁃ Руснаците бомбардират само цивилни сгради. Няма да спорим с това. Цинично е да се каже колко са цивилните жертви - много или малко. Но военните знаят много добре кое е много или малко. В невините жертвите са винаги много - дори когато жертвата е една. А опитът на руснаците за война без жертви е жалък.

Може да се продължи още много този списък.

Истината и журналистиката са ненужни по време на война. Затова войната трябва да спре.

Без победител. Без повече смърт, без повече война.

За това трябва да се бори пропагандата, а не за сатанизацията или сакрализиране на една или друга страна от войната.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.