ЩЕ НИ ВКАРАТ ЛИ ВЪВ ВОЙНА?

ЩЕ НИ ВКАРАТ ЛИ ВЪВ ВОЙНА?
17-03-2022г.
291
Мартин Карбовски

Войните започват на Балканите. Но как започват. С незнание. С грешка.

Ето какво казва Станислав Стратиев: Из "Българският модел":

"Тук, дори когато стреляш по друг, умира Алеко Константинов…Това е българският модел. Българският модел е по-лош от Бермудския триъгълник. В Бермудския триъгълник нещата просто изчезват. И знаеш, че ги няма. При българския модел ги има, но не са те. И не знаеш какво е."

Наистина не знаем кое какво е.

През нашите пътища видимо се движи и пренася чужда военна техника. Премиерът изчезна. Никой не знае къде е той. Какво значи това?

Много ни е страх, че ако има война, същият ще се окаже канадски гражданин.

Просто сто дни не ни стигнаха да разберем какво е българският премиер. Не разбирахме и какво ни говори той. Ще разберем в събота от думите на чуждия гост - обещават изявление на американския министър на отбраната. Той ще ни каже честно всичко.

Президентът мълчи.

А от нас искат да се праща оръжие в Украйна. Нещо, което дори Полша отказа.

Американците искат нашите руски системи за противовъздушна отбрана С-300. На нас явно са ни излишни тия ракети. Ние вече въздушно пространство нямаме. Не знаем дали да ги дадем. Да ги дадем ли?! Не знаем какво да правим.

Ние дори не знаем - ако някой иска да прати оръжие в Украйна - дали ще питат Народното събрание.

Македония отече в канала на историята.

Заплахата от война ще претупа всяко едно вето. Не знаем какво е Македония вече. И това забравихме. Не знаем какво е форсмажор. Никой не казва, че при форсмажор вече никой договор не важи. Всеки договор може да не се изпълни. Какво е форсмажор?

Просто обяснено е, че купилите си недовършен апартамент вече може и да не го получат довършен. Дори не трябваше да се споменава тази дума. Никоя друга държава не я споменава. А ние - форсмажор. Това вече е война. Ужас.

Седим и чакаме - ще ни вкарат ли във война. В София около сто човека желаят това. Другите седем милиона чакат. Стоте човека обаче няма да воюват. Ще избягат. Най-близка дестинация ще бъде Канада.

А на нас ще остане да не знаем още малко - ще ни вкарат ли във война? А какво е война - знаем ли?!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.