Как се сбъдват мечтите

Как се сбъдват мечтите
20-01-2022г.
73
Гост-автор

Автор: Димитър Димитров, Фейсбук

Преди час 19-годишната тийнейджърка Зара Ръдърфорд подобри световния рекорд за най-млада жена, летяла соло по земното кълбо и остави името си в историята на авиацията. Тъй като компанията ми е основен спонсор на Зара, получих много имейли от медиите. Искат да знаят как съм знаел, че това младо момиче наистина ще успее да подобри рекорда, като се има предвид, че има сравнително малък опит с летенето. Сега с удоволствие бих отговорил на този и някои други въпроси тук:

Когато видях Зара по новините в края на юли, тя потърси основен спонсор за приключението си. Това, което видях, беше чиста млада душа, която искаше да лети - буквално и преносно. Напомняше ми за мен, когато бях на нейната възраст. Имах чувството, че я познавам от 19 години, или дори от 52.

Посланието на Зара към света е да „насърчава момичетата и младите жени да преследват мечтите си и да насърчава авиацията и кариерите, свързани със STEM (наука, технологии, инженерство, математика). Самият рекорд не беше основната ѝ цел. Това беше просто нейният начин да привлече вниманието - като предприеме нещо смело и дори опасно - летейки соло по света в малък самолет.

Открих света на авиационните спортове на 15-годишна възраст, когато започнах да скачам с парашут. Летенето също е едно от хобитата ми. Знам как тези дейности са повлияли на развитието на личността ми, като са култивирали чувство за отговорност и решителност. Авиационните спортове също ме научиха колко е важно да бъда аналитичен във всичко, което правя. Тези добродетели ми помогнаха в живота и особено в бизнеса. Искам да видя повече млади хора, които практикуват авиационни спортове. Ето защо, без никакво колебание, се почувствах длъжен да се обадя на Зара и да я подкрепя, щом чух за идеята й.

Това, което Зара постигна и преодоля през последните пет месеца, е невероятно. Горда съм, че моята компания е част от нея. Имах шанса да се срещна с нея лично преди седмица, когато спря в София, дома на ICDSoft. Тя искаше да чуе моята история - кой съм аз, как успях да установя и водя ICDSoft повече от 20 години, което е повече от възрастта й. Тогава тя знаеше, че дължа успеха си на факта, че съм избрал пътя на авиацията и STEM в ранна възраст.

Зара вече знае, че е на прав път. Порасналите момичета и момчета като Зара измислят, управляват, влияят, проектират и изграждат, командват, пишат бестселъри, обучават учениците, лекуват, служат с чест, покоряват Пространството, стават доброволци.
Вчера трябваше да говоря с г-н Сам Ръдърфорд - бащата на Зара. Свикнали сме да говорим ежедневно през изминалите месеци. Този път инициирах видео разговор, след което Мак - братът на Зара, също беше там, след което Сам ми представи Мак. Мак е на 16 и обича да лети. СЪЩИТЕ НЕЩА СЕ СЛУЧИХА, щом го видях: бях сигурен, че го познавам от 16 години, или 52. Имах кратък разговор с Мак и той ми каза, че иска да подобри същия рекорд, който Зара твърди. Единственият ми въпрос беше: "Какво би било посланието, което искате да предадете на света по време на вашите 15 минути слава? ".
Отговорът беше: „Искам да намеря ярки млади момичета и момчета, които са измислили или създали полезни неща и да ги поставят под светлината на прожекторите. Те го заслужават. "
Леле! Момче! Мога ли да бъда част от това? (Забравих реалната си възраст, а говореше 16-годишният Димитър)
- Разбира се! - Мак се усмихна учтиво.
- Тогава да го търкаляме! (понижих гласа си конспираторно) Не е нужно да търсите спонсори. Имаме парите.

Сега официално за света: Мак Ръдърфорд, 16 г., пилот, е готов да подобри проклетия световен рекорд за най-младия човек, летял сам по света. Пътуването му ще започне през март от София, България, домът на неговия основен и единствен спонсор, ICDSoft. Следвайте MackSolo във Facebook, Instagram и YouTube. Не забравяйте да отметнете сайта му, mack solo dot com, домакин гордо от неговия спонсор.
П.С. Мак може да започва утре, но трябва да изчака най-доброто време/сезон. Ето защо трябва да изчакаме до март. Междувременно ще търсим момичета и момчета, които са измислили или създали готини неща, а Мак ще се опита да приспособи маршрута си към техните локации.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.