Тамплиерски новогодишен куверт

Тамплиерски новогодишен куверт
22-12-2021г.
73
Емил Йотовски

Добре дошли на новогодишния празничен тамплиерски бал!

        Празненството ще се проведе в духа на тамплиерските традиции. За вашето добро настроение менестрели ще изпълняват тамплиерските хитове: „Тамплиер на Радка думаше“, „Продават се, мамо, белите крепости“ и „Хопни ми, тропни ми с шарени чорапки“.

        Празничното меню включва:

        Тамплиерска шопска салата със специално прясно заклани домати внос от сарацинските земи и накълцана краставица с боздуган.

        Също така, пленена руска салата, Виенски кифлички, но с формата на кръст, както и иманбаялдъ специално осигурена от последните ни набези по светите земи.

Основно ястие ще е прасе по тамплиерски. За постещите тамрплиери ще има зеленчуково прасе, а за нашите приятели тамплиерите мюсюлмани – халал прасе, което е прасе без прасе.

За десерт ще се сервира тамплиерски толумби, пленени при превземането на град Акра.

        Получавате по един граал от сто милилитра отлежала ракия, а за дамите тамплиерки ще се предлага бокал вино от специални селекции.

        За специалното настроение ще се погрижат и участници от простолюдието, както и музиканти, на които е разрешено да се хвърлят огризани кокали от гостите. Присъствието на кучета не е допустимо поради възможността да се конкурират с музикантите за кокалите. Разбира се, за посветени тамплиерски кучета посветени в рицарство забраната не важи.

        Също така ще има състезание за Гълтане на меч.

        Моля, дамите тамплиерки и кандидат тамплиерки да не се подлъгват. В дисциплината няма нищо метафорично. (За да не търсите в Гугъл и за ваше улеснение в случая думата „метафорично“ значи не такова за което си мислите.)

 Тоалетните ще бъдат отворени и на ваше разположение за да можете спокойно да си направите таплиерска селфи-сесия.

        Ще има и резервни пелерини за тези, които са прекалили с напитките и им се е повредил тамплиерския мерник в тоалетната.

        За най-малките тамплиерчета ще има аниматор – роб от маврия.

Програмата ще включва изгаряне на вещица (изгарянето ще бъде сертифицирано и обезопасено, и според инструкциите на пожарната служба). Ще има и детски рицарски турнир с пластмасови мечове.

        Моля, носете тамплиерските си паспорти, зелените сертификати и белите чаршафи. Присъствието е с маски, а който не си е взел нека не се притеснява, на входа ще му бъде дадена каска.

        Благодаря и до скоро.

   Източник: novini.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.