Венци Мицов: Минеков говори за милиони, раздадени от НФК в последните години. И изрича думата “корупция”.

Венци Мицов: Минеков говори за милиони, раздадени от НФК в последните години. И изрича думата “корупция”.
17-11-2021г.
38
Венци Мицов
В случая с първата част от изказването на уважавания от мен професор съм съгласен. НФК финансираше такива гигантски глупости, че дори ме е срам да повторя за пореден път работилниците за мартеници и разходките с автобус между джамията, католическата църква и синагогата в София, които клетото НФК плащаше.
Няма как да си замълча за друго обаче. Всичкото финансиране, всичките “наши хора” в оценителските комисиите, абсолютно всичко се случваше след договорки и уйдурми между Министерство на куктурата и няколко НПО - та.
Днес обаче тези НПО - та продължават да са си ОК с новата власт и ако Минеков не се усеща, че те са се маскирали като “автентичните представители на гласът на културтрегерите”, то това ще означава, че нищо няма да се промени.
До ден днешен продължавам да задавам един въпрос - как един велик експерт, който едва ли знае с колко знака е ре бемол мажор например бе оценител в подобна комисия преди няколко години.
И този въпрос вероятно ще отнеса в гроба.
А сега по същество - колкото по-скоро министерството на културата разкара казионните, но доста кресливи НПО - та от софрата си, толкова по-бързо ще има резултат.
Защото преди няколко дни правих интервю с едни изключително готини млади хора - “Спални места” и когато ги попитах дали не биха кандидатствали за финансиране в МК, те ми се изсмяха.
Не ми се иска аз да върша работата на министерството и да издирвам сам кадърните млади хора, за да им дам просто мъничко кураж (щото, пари, уви, нямам).
МК има проблем. И проблемът е в сапунения балон, в който досега живееше.
Може да бъде изображение с текстово съобщение
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.