Когато лекарите не са били регистрирани като еднолични търговци и търговски дружества...

Когато лекарите не са били регистрирани като еднолични търговци и търговски дружества...
17-10-2021г.
137
Гост-автор

Автор: Надя Георгиева, ФБ

Баща ми е завършил медицина през 1960г.

Тогава за норма на кръвната захар се е считала стойност до 18 mmol/l.

Аз завърших медицина през 1986г. Тогава за норма се приемаше до 10 mmol/l, а когато дъщеря ми завърши медицина през 2008г., за норма се приемаше стойност до 5,5 mmol/l.

Критериите за норма на параклиничните показатели ги задава Световната здравна организация, която ако продължава да занижава горната граница на кръвната захар, скоро цялото население на планетата ще "заболее" от диабет.

Диабетът е заболяване, което се дължи на малък брой, или липса на лангерхансови островчета в панкреаса. Това са анатомични структури, отговорни да продукцията на инсулин. Този диабет се проявява още в детска, дори в кърмаческа възраст.

Така нареченият диабет тип 2, който е много модерен сега, не е нищо друго, освен временно метаболитно разстройство, което се дължи най-вече на индустриалната храна и обездвижването и трябва да се лекува с индивидуален хранителен и двигателен режим, а не с медикаменти.

А що се отнася до стреса - нашите деди са живели в много по-голям стрес. Но тогава не е имало СЗО, фармацевтична индустрия и лекарите не са били регистрирани като еднолични търговци и търговски дружества.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.